Taka sytuacja jest..

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
rafmax
Maniak
Maniak

Re: Taka sytuacja jest..

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Chcesz nam powiedziec ze na 368 trejdów masz tylko 3 stratne? padłem

Mgiełka dobrze pisze, kisisz stratne pozycje, ktore do tej pory nie maja ujecia w statach. Ciekawe kiedy Cie dopadna? ;)

...ale powodzenia :)
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Z tego co widze na stacie to kolega nie ma otwartych pozycji. Wiec nie kisi zadnych stratnych.
Fajna gra maseratti :)

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

A faktycznie, sorry. W takim razie jestem pod wrazeniem.
Kurde zmeczony jestm, ide spac ;)
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

maserati pisze:ZIelonaMgielko wydaję mi się, że jestem Twoim wrogiem bo staram się nie tracić swojej gotówki?? Przecież o to chodzi aby podążać za swoją intuicją i wykorzystywać dobry moment aby przytulić parę grosza. Ludzie tu są aby siebie wspierać, poklepywać po ramieniu i dzielić się swoimi doświadczeniami jeżeli się mylę to mnie popraw.
Ja prowadzę dziennik aby mieć coś dla siebie - a niektóre podpunkty w nim mają mi ciągle o czymś przypominać. Więc sam mi on pomaga. Nie każę Ci go czytać jak ciebie tak mocno frustruję, nie pragnę być Jurnalem nr1! to nie jest konkurs.
Nikogo nie zmuszam tu do zaglądania aby było jasne.
Tak oczywiście masz prawo wypowiadać się na każdy temat swobodnie i też to i Ciebie bardzo szanuję. Tylko zmartwiłem się, dlaczego czuć u Ciebie nutę nienawiści (taką ogólną nienawiść).
To nie jest nienawisc Maserati. Zwracam tylko uwage na to ze nie ma takiej mozliwosci abys w dlugim okresie czasu utrzymal taka krzywa stawiajac mur przed ewentualnymi stratami. One z pewnoscia nadejda bo kazdy z doswiadczeniem chociaz jednego roku wie ze nie zawsze wracaja na plus tak jak mozna by bylo wnioskowac z twojego equity. Ze mna mozesz dyskutowac jak dlugo masz na to ochote ale z prosta matematyka nie wygrasz.

Nie jestem z tych co klepia po ramieniu i rzucaja komplementy tylko dlatego ze 99% przypadkow zarabia ignorujac ten 1% ktory prowadzi do MC. Jesli nie ma strat na equity to znaczy ze najlepiej trzymac sie z daleka od takich inwestycji - kto spedzil troche czasu na rynku na pewno temu nie zaprzeczy. Wystarczy odrobina zdrowego rozsadku i chlodna glowa zeby zrozumiec ze nie tedy droga.

To czy sie ze mna zgadzasz czy nie, nie ma tutaj absolutnie zadnego znaczenia. Prawdopodobienstwo bankructwa bardzo latwo obliczyc i mam nadzieje ze masz badz miales troche czasu na poswiecenie sie temu zagadnieniu. Moze nie sprawiam takich pozorow ale naprawde zycze ci samych sukcesow ale zwyczajnie wiem ze przedzej czy pozniej wyzerujes sie grajac w taki sposob.

Pozdrawiam i bez odbioru. :wink:
Ostatnio zmieniony 06 lut 2014, 21:49 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 8 razy.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Do mc moze prowadzic wiele opcji gry tak samo gra z krotkim Sl. Dla malo wtajemniczonych gra z malym Sl doprowadzi do szybszego mc niz gra z duzym Sl. Moim skromnym zdaniem w trejd z malym sl mozna wejsc tulko w bardzo ograniczonych przypadkach . Kiedy jestesmy w punkcie zwrotnym na wykresie i wracamy do poprzedniego poziomu. Gra z malym Sl kiedy znajdujemy sie w srodku pomiedzy poziomami ,moim skromnym zdaniem jest duzym bledem, gdyz nigdy nie mozemy byc pewni jak zachowa sie cena. Oczywiscie bardzo wane jest MM.

Awatar użytkownika
maserati
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maserati »

Mgiełka, matematyka tu jest niezbędna a ryzyko wyzerowania istnieje nie ważne jakim to byś sposobem nie grał. Ciasne SL też nie pomagają - wystarczy że człowiek wpada w ciąg łapania SL czy to ciasnych czy większych a wtedy też zmniejszasz stan konta i to nie ważne w jaki sposób każdy sam musi wiedzieć jaki sposób jest dla niego najlepszy. Już nie tłumaczmy co i jak, róbmy swoje i zobaczymy co z tego będzie :wink:

Dzisiejszy dzień... godnyyy

9xL na edku co daje nam dziś ok~ + 210pips
Na razie trzymamy się tego tygodniowego kanału wyrysowanego kilka dni wcześniej i reakcji na dwa poziomy Fibonacciego. Dla mnie teraz jest moment na edku gdzie ograniczę zajmowanie pozycji - dziś na pewno już nie.
Niektórzy mogą być zdziwieni w tym miesiącu jak im przetrzepie portfel :shock: dużo osób nastawionych jest na S ale wydaję mi się, że to jeszcze nie ten poziom na dłuższe trejdy, oczywiście sam będę chciał podłapać 10-15 pipsowe ruchy na S ale tylko po gwałtowniejszych reakcjach UP. Wrzucę później jakiś teoretyczny wykres z analizą gdzie wyznaczę sobie poziomy łapania S na edwardzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Improwizuje, gram na przypał, nie zastanawiam się... Zwykle podejmuję błędne decyzję. Gram już tak 10lat i nadal żyję.
http://www.forexfactory.com/maserati

Awatar użytkownika
maserati
Gaduła
Gaduła

Na początku tygodnia spodziewam się realizacji Edka w sposób zamieszczony na załączniku. W tych poziomach powinniśmy się spodziewać reakcji niewielkich ruchów. Przy dłuższym postoju kursy w okolicy niebieskiej strefy dopakuję kilka S więcej :wink:
Improwizuje, gram na przypał, nie zastanawiam się... Zwykle podejmuję błędne decyzję. Gram już tak 10lat i nadal żyję.

Awatar użytkownika
maserati
Gaduła
Gaduła

Dzień upływa na realizowaniu scenariusza z Niedzieli wyrysowanego w poprzednim poście. Strefy spisują się wzorowo więc wszelkie podbitki dziś warto było na edku łapać. Dziś dawałem pozycje po 0.05lota, czekam na realizację pozostałych jednak mogą się męczyć jeszcze z zejściem poniżej 1.3650. Wczoraj też realizowałem pomarańczową strefę na S a dziś mamy niebieską.
Rozważam zamknięcie na - kilku pozycji, nie zrobi to różnicy przy dzisiejszym proficie.

Dziś 19x0.05lota na S zamkniętych ( nie wiem ile pips) :wink:
Wieczorem dorzucę jeszcze podsumowanie. Idealny dzień na słuchanie Papa Roach (Infest).
AhA w razie kolejnego podejścia UP dla Edka, Ski dobieram pow. 13710 jeżeli taki scenariusz dziś by wyszedł - wcześniej nie ma sensu raczej.

Awatar użytkownika
maserati
Gaduła
Gaduła

Piękna okazja do nabrania kilku S na Kablu.
Poprzednie pozycje z Edka zamknięte. Dziś czas na rewizję rynku i wrzucenie analizy dla podglądu pod co można zagrać.
Na razie trzymam S na kablu i stopniowo będę brał profit po 20-30pips i wystarczy.

Awatar użytkownika
salenij
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: salenij »

Widzę że banksterka Cię dopadła, sam napaliłem się na sprzedawanie funta, na szczęście udało mi się powstrzymać do jakiegoś wyraźnego sygnału. Atakujesz ponownie czy przerwa?
Eksperyment: Gra przeciwna do nastrojów graczy
Temat na forum:
http://forex-nawigator.biz/forum/eksper ... 24663.html
Konto Forex Factory:
http://www.forexfactory.com/salenij#14

ODPOWIEDZ