Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Oj uwierz mi ze jest wielka różnica jakie konto. Na kontach demo robie naprawdę spektakularne rzeczy ale na realu nie jest już tak fajnie. Zawsze jakieś obawy zawsze coś i udaje mi się ledwo na plus wychodzić.

Edit
Dla poparcia tego co pisze wstawię swoje staty z konta live.

Obrazek

Zwróć uwagę na ilość pipsow w stosunku do procentów. Jeśli od stycznia na koncie zanotowano - 20 procent a jest to zaledwie - 9 pips znakiem jest to ze gdy szlo mi dobrze dawałem większe pozycję i po isresnieniu wyszła niby tylko taka strata. A spójrz sobie na ten tydzień czy na dzisiejszy dzień. Bez piramidowania ponad 600 pips a jest to zaledwie kilka procent. No cóż trudno się od tego opanować ale myślę że już takie sytuacje nie będą się zdarzac. I tu masz właśnie konto live. Na koncie demo wyglądało by to zupełnie inaczej i konto byłoby zapewne kilkaset procent na plus
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Jaki lewar ?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Lewar mam ustawiony na max ale z niego nie korzystam. Staram się nie ryzykować więcej jak 2 proc na pozycję ale jak widać różnie z tym bywa. Mam tak ze jak mi się nudzi to Lubie eksperymentować. Do tego celu stworzyłem juz osobne konto i mam zamiar na nim zawierać te mniej pewne z mojej perspektywy wejścia natomiast te z lepszym stosuniekm RR i z większym w moim mniemaniu stopniem powodzenia na tym koncie.

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Adriano nie opuszczaj naszego forum. Twój dziennik i andy, to elita forum. Takie dzienniki bez głaskania. A tymczasem mało doświadczeni czczą dziennik wuzy który wyzerować realne konto. Teraz zgrywa mądrego a za próbę krytyki robi afere

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

prawnik pisze:Adriano nie opuszczaj naszego forum. Twój dziennik i andy, to elita forum. Takie dzienniki bez głaskania. A tymczasem mało doświadczeni czczą dziennik wuzy który wyzerować realne konto. Teraz zgrywa mądrego a za próbę krytyki robi afere
:lol:
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

prawnik pisze:Adriano nie opuszczaj naszego forum. Twój dziennik i andy, to elita forum. Takie dzienniki bez głaskania. A tymczasem mało doświadczeni czczą dziennik wuzy który wyzerować realne konto. Teraz zgrywa mądrego a za próbę krytyki robi afere
Nie powinienem odpisywać nawet na takie posty ale w zasadzie mnie bawi to jak bardzo się spinasz ;))

Ja mojego konta nie wyzerowałem, ba odrobiłem już praktycznie całą wpadkę z 23 stycznia...
Co zrobił Adrian ? Tego nie wiemy ale popatrz na kilka faktów..

Adrian gra podobnie jak ja, mimo że osobiście staram się to zmienić bo jest zbyt ryzykowne, piramidując pozycje kiedy idą w kierunku przeciwnym. Sam wklejał do swojego dziennika zagrania w których chwilowy Drawdown na otwartej pozycji stanowił np 20-30% konta, innymi słowy ryzykował 15 tyś nie zrealizowanej straty po czym zamykał pozycję z zyskiem 500zł, czy ma to sens w dłuższym terminie? Nie wiem ;)
Tak jak zauważył Rafmax, zobacz sobie co stało się 23 stycznia u Adriana, nie mam podstaw żeby go oskarżać o kłamstwa ale w tym dniu jego strategia na parach z Jenem nie miała prawa bytu, i nagle od tego czasu nie mamy nawet statementu który i tak nie wyjaśnia tego do jakich dopuszcza on Drawdownów w czasie gry itp więc nie jest miarodajny. Całkiem śmieszna jest to, że osoba która powinna akurat rozumieć wady i zalety takiego podejścia czyli Adrian atakuje mnie na podstawie pozycji na EUR/CHF mówiąc, że nie stosuję sl i jestem pracownikiem brokera.. mówimy tu o pozycji której maksymalne obsunięcie od ceny wejścia to 23 pipsy ;) na malo zmiennej parze dodatkowo.

Temat konkursu, podpięcia konta pod ff lub myfxbook itp.. Każdy ma prawo do swojego zdania, Adrian wielokrotnie zapewniał o tym, że coś zrobi po czym znikał w niewygodnych momentach.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Sam właśnie głaskasz.
A wazelina jest w każdym dzienniku.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

lolek pisze:
Sam właśnie głaskasz.
Dokładnie im mniej wazeliny tym lepiej. Choć w niektórych sytuacjach zdecydowanie się przydaje.

Wuza co do ciebie> Już kilka razy ci to proponowałem a ty najzwyczajniej w świecie tchórzyłeś. Ponawiam propozycję. Podepnijmy swoje konta pod myfxbook. Na moim będziesz widział nieprzerwaną historię od stycznia 2013. Wszystko wpłaty, wypłaty. I nie będzie wtedy żadnych manipulacji. Niczego nie zasłaniajmy, tak jak ty to co raz częściej robisz. :D :D :D Na razie w realu jesteś w plecy i taka jest prawda. Mało tego moge dawać również aktualne statementy, kolejnego systemu, który opracowałem i testowałem. To jak podłączamy nasze konta pod myfxbook tak aby każdy mógł widzieć kto pisze prawdę a kto się tylko kreuje. :lol: :lol: :lol:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Tylko nie pisz po raz kolejny bzdur, że teraz nie możesz bo ci broker zabronił. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Podpowiem ci wczoraj na chwilę pokazałem swoje konto na myfxbook. Ale warto zrobic to na stałe. Niech ludzie sie przekonają ile warte jest twoje trejdowanie a ile trejdowanie dziadka. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: I to żaden konkurs. Po prostu będzie to dla wszystkich czytelne, a w szczególności dla tych co nigdy nie zarabiali.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Adrianoforex pisze:
lolek pisze:
Sam właśnie głaskasz.
Dokładnie im mniej wazeliny tym lepiej. Choć w niektórych sytuacjach zdecydowanie się przydaje.

Wuza co do ciebie> Już kilka razy ci to proponowałem a ty najzwyczajniej w świecie tchórzyłeś. Ponawiam propozycję. Podepnijmy swoje konta pod myfxbook. Na moim będziesz widział nieprzerwaną historię od stycznia 2013. Wszystko wpłaty, wypłaty. I nie będzie wtedy żadnych manipulacji. Niczego nie zasłaniajmy, tak jak ty to co raz częściej robisz. :D :D :D Na razie w realu jesteś w plecy i taka jest prawda. Mało tego moge dawać również aktualne statementy, kolejnego systemu, który opracowałem i testowałem. To jak podłączamy nasze konta pod myfxbook tak aby każdy mógł widzieć kto pisze prawdę a kto się tylko kreuje. :lol: :lol: :lol:
Podłącz swoje konto pod myfxbook od początku tego dziennika, pokaż jakie miałeś DD i jak to wygląda dzisiaj :) Ja nie muszę Ci nic udowadniać, Ty jesteś tutaj jedyną osobą która jest mocna w gębie a nie pokazuje tego jak wygląda sytuacja naprawdę. Podepnij konto to chętnie udostępnię Ci mój realny wynik ze stanem na 05.02.2014 20:20 :)

Co więcej czekam na dowody mojej rzekomej pracy dla jakiegokolwiek brokera w Polsce lub za granicą ;) No chyba, że Twoje oskarżenia są po prostu kłamliwe o czym i ja i Ty wiemy..

Zablokowany