The Wolf of Wall Street

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Noob
Pasjonat
Pasjonat

The Wolf of Wall Street

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Nie mogę się nadziwić, że jeszcze nie powstał taki temat :). Jak wrażenia po filmie? Wprawdzie bardzo mi się podobał, ale oczekiwania miałem ogromne, więc jestem lekko rozczarowany. Mam wrażenie, że Scorsese poszedł trochę na łatwiznę i zrobił komedię o narkomanie-złodzieju, podczas gdy prawdziwy Belfort jest po prostu strasznym sk***synem, który okradł masę ludzi, wsypał swoich kolegów, odsiedział 22 miesiące i dalej robi co może, żeby nie płacić ofiarom przekrętu.
Liczyłem, że film pokaże go takiego jakim jest, a mam wrażenie, że mocno go wybiela. Gdy się dobrze zastanowić, złe rzeczy w filmie robią/mówią tak naprawdę inni, on słucha i otwiera sobie firmę, ale ogólnie to poczciwy z niego chłopak, kocha swój chop shop (dlatego go nie porzuca i nie odchodzi na emeryturę), nie sypie (sypie, ale dopiero jak jego wsypali, co nie jest prawdą), itp. Umieszczenie go (prawdziwego Belforta) w ostatnich scenach też mi się wydało nieco niesmaczne.

Ale ogląda się świetnie :).

8/10

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: The Wolf of Wall Street

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

No to mnie teraz zaskoczyłeś :)
Ostrze sobie zęby na ten film a Ty tu piszesz że już oglądałeś.
Gdzie? Na torrentach już jest, czy co? :shock:
Teraz patrzę na filmweb że premiera w PL 03.01.2014
Kurna a u mnie dopiero za 10 dni, ten film kręcili po polsku że potrzebują teraz przetłumaczyć na angielski czy jak???
http://www.odeon.co.uk/films/the_wolf_o ... eet/14670/
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Fx1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx1 »

Bo nie za bardzo o czym jest pisać. Byłem na premierze i po wyjściu nic mi z tego filmu nie zostało.

Za długo trwał bo około 3 godziny , wystarczyłyby dwie ... niektóre akcje są tak "słabe" że patrzyłem na zegarek..pewne sceny po prostu były zbędne jak na format takiego filmu. Trailer tez jest bardziej "profesjonalny" a potem okazuje się że film jest o cyckach, ćpaniu i naciąganiu. Być może o to chodziło albo miałem zbyt duże oczekiwania co do tytułu filmu i obsady. :wink:
...

Niektóre momenty są dobre ale jeśli mam ocenić całość to 5/10. :?

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Daromanchester, w Polsce była masa pokazów przedpremierowych, w przerwie świątecznej pokazywali to chyba w 15 kinach w Warszawie. Więc przypuszczam, że w Wielkiej Brytanii też gdzieś grali :).
Do ostrzenia zębów nie zniechęcam, dobra zabawa. Ale klasyk na miarę Wall Street to nie jest.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Na pewno Scorsese mógłby uczyć gry na rynkach, a jego wymysł Jordan Belfort byłby Warrenem Buffettem.
Czy to nie gra w grze słów?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Chyba pokłosie filmu.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Najwiek ... 33464.html

ps. wypożyczalnia w zatoce mnie poratowała i nie będę musiał jeszcze tydzień czekać.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Jak dla mnie bardzo niespojny. Za duzo scen oderwanych od siebie i niepowiazanych. Taka opowiesc na sile zrobiona z narracja bohatera.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
vegajk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vegajk »

Jak ktoś jeszcze nie widział to na otarcie łez po porażce wilka z wall street bardzo polecam film pt. Żądza bankiera ( Le Capital ) 2012 rok / francja
czekam na opinie o filmie ... :wink:

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

Widziałem osobiście, całkiem fajny, a na niektórych scenach można się poryczeć ze śmiechu :)

Polecam również Margin Call (2011) http://www.imdb.com/title/tt1615147/
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

W zeszla srode widzialem Wolf of Wall Street.
Swietna komedia i chyba tylko tyle mozna powiedziec o tym filmie. Nic ciekawego dla fanow tematu gieldy.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

ODPOWIEDZ