Wisienka na torcie
Re: Wisienka na torcie
tak jak pisałem wyżej... zaznaczaj strefy od najwyższego TF'u do najniższego. Jesli na danym TFie strefa wygląda dobrze to nie ma sensu jej dalej skalować niżej- to moja meteda. Trzeba się jednak liczyć z faktem ze strefy z D1 i H4 często nie będą działały dokładnie co do pipsa jak te z niższych interwałów.
Edit: Kabelek narazie nie porusza sie zbyt sprzyjająco ^^
Edit: Kabelek narazie nie porusza sie zbyt sprzyjająco ^^
-
- Gaduła
U mnie wskaźnik rysuje strefy ja je ewentualnie poprawiam jeśli źle narysował i sam sobie stwarzam obraz jak Ona powinna wyglądać i z jakiego miejsca już należy szukać wejścia.
Ja się czaję na kiwi na M5 strefa podaży, wskaźnik mi ją dobrze narysował a pozioma niebieski linia to zakres tej strefy na M1. Takie ręczne doprecyzowanie
Edit: Jaki masz SL na kablu ?
Ja się czaję na kiwi na M5 strefa podaży, wskaźnik mi ją dobrze narysował a pozioma niebieski linia to zakres tej strefy na M1. Takie ręczne doprecyzowanie

Edit: Jaki masz SL na kablu ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
-
- Gaduła
gutek zobacz jaka ładna strefa na Ejku, wskaźnik ją dobrze narysował tylko za wąsko. Nie wstawiam tego żeby Cię uczyć czy coś tylko to tak dla wiadomości innych:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Owszem, również bym ją zaznaczył, aczkolwiek z racji wyzszego TFu jestem raczej za longami. 14 minut do danych...
-
- Gaduła
Właśnie ja nigdy nie mogę zrozumieć zachowania par z jenem innych niż USDJPY bo są bardzo skorelowane z tą parą, dlatego na Ejku gram bardzo rzadko.
Trzymasz kabla? Pod tą strefą też jest strefa popytu ale już trochę niżej i raczej dla wielbicieli szerokich SL
Trzymasz kabla? Pod tą strefą też jest strefa popytu ale już trochę niżej i raczej dla wielbicieli szerokich SL

Trzymam, liczę ze CPI mnie wybije we właściwym kierunku, sytuacja dalej jest dale mnie pro-long, wybicie mojej strefy będzie negowało moje założenie longów wiec nie będę grał strefy poniżej...
-
- Gaduła
O to to to:D CPI ruchu nie wywołało ale może teraz odbiją:)
Edit:Ta srefa na Ejku ładny ruch już ma:D
Edit:Ta srefa na Ejku ładny ruch już ma:D
zamknąłem Kabla na małej stracie, nie spełnił moich oczekiwań.
-
- Gaduła
Jeszcze pewnie będzie dzisiaj kilka okazji na SD.
Oj niczym sie nie przejmuje, miałem jeszcze dwa zyskowne skalpy na innych parach... GU wrzuciłem bo wydawało mi się że będzie to dobra pozycja na dłużej, ale rynek udowodnił moją pomyłkę.