DayTrading: Czwartek 30.01.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 sty 2014, 00:00

Wzrost
8
24%
Bez zmian
3
9%
Spadek
22
67%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 30.01.2014

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Kilka na plus kilka na minus.. a idz pan w ch@j z takim zawodowcem :) Będę rzucał monetą i podobnie wyjdę na prognozach :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

jestes ............i tyle

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

nowy1234 pisze:
psxor pisze:TsunamiPL jaka prognoza dla edka? Bo na Twojej wczorajszej i dzisiejszej niezle zarobilem, dzieki :d TsunamiPL jest jak Rogalski, jak mowi 1.40 to trzeba sie nastawiac na 1.33 :)
Akurat rogaskiemu za ostatnie 2-mce to powines czyscic buty pacanie
Nie wiem nie czytam co pisze Rogalski od ponad roku, wiem co pisał kiedyś i jak to się sprawdzało. I z tego co wiem to nikogo nie obrażałem więc oczekuje również szacunku dla mojej osoby.

Ja już robie sobie weekend także powodzenia wszystkim ;) trzeba odpocząć trochę bo ciężka walka była w tym tygodniu ale bardzo owocna :)

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Bemowo1 pisze:
yeahman pisze:Siema siema - skupiłem się na ASI ale kurde za chiny nie mogę tego ugryźć :D Samemu chyba nie da rady napisać algorytmu bez miesięcy nauki MQL :P
Nie ma sensu uczyć się MQL - należy znależć "kopyto" i do niego wklejać wskaźniki. Dla ułatwienia powiem, że MACD i stochastyczny sobie odpuść (nie znalazłem automatu który zarabia na podstawie tych indicatorów). Jedynie średnie i RSI mają sens

A jak masz koncepcję na EA, to zgłoś się do jegomościa o ksywie "GRUCHA"

Polecasz jakieś szczególne średnie do daytradingu na M5-M15??
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

psxor pisze:
nowy1234 pisze:
psxor pisze:TsunamiPL jaka prognoza dla edka? Bo na Twojej wczorajszej i dzisiejszej niezle zarobilem, dzieki :d TsunamiPL jest jak Rogalski, jak mowi 1.40 to trzeba sie nastawiac na 1.33 :)
Akurat rogaskiemu za ostatnie 2-mce to powines czyscic buty pacanie
Nie wiem nie czytam co pisze Rogalski od ponad roku, wiem co pisał kiedyś i jak to się sprawdzało. I z tego co wiem to nikogo nie obrażałem więc oczekuje również szacunku dla mojej osoby.

Ja już robie sobie weekend także powodzenia wszystkim ;) trzeba odpocząć trochę bo ciężka walka była w tym tygodniu ale bardzo owocna :)
to go poczytaj

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Bemowo a o co chodzi z kopytem?
Co do strategi to ja ją mam kompletna i jest ok, tylko chcę przejść z tym na automat.
Ja DT robię tylko i wyłącznie na M5 z użyciem średnich - różnych - generalnie tylko na tym interwale cokolwiek mogę powiedzieć.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

MIMI
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MIMI »

Ktos kupil US30? Juz kupilem za 15800, moze dojsc 16500.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

forexkiller pisze:
Nie ma sensu uczyć się MQL - należy znależć "kopyto" i do niego wklejać wskaźniki. Dla ułatwienia powiem, że MACD i stochastyczny sobie odpuść (nie znalazłem automatu który zarabia na podstawie tych indicatorów). Jedynie średnie i RSI mają sens

A jak masz koncepcję na EA, to zgłoś się do jegomościa o ksywie "GRUCHA"

Polecasz jakieś szczególne średnie do daytradingu na M5-M15??[/quote]

Na tych interwałach nie udało mi się nic sensownego stworzyć - automat w okolicach 0 oscyluje - dopiero dla int m30

-- Dodano: 30 sty 2014, 18:50 --
yeahman pisze:Bemowo a o co chodzi z kopytem?
Co do strategi to ja ją mam kompletna i jest ok, tylko chcę przejść z tym na automat.
Ja DT robię tylko i wyłącznie na M5 z użyciem średnich - różnych - generalnie tylko na tym interwale cokolwiek mogę powiedzieć.
kopyto - silnik strategi wyposażony w trailling stop, stop loss i tp

Awatar użytkownika
BoosTone
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BoosTone »

Kurde lecimy już w dół na tym kiwi, czy tylko wybiło i dojdzie do 0.8215 ?

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

koniec spadkow na edku ! korekta!

Zablokowany