Wuza Day trading vol.2
Re: Wuza Day trading vol.2
Trochę kontynuując temat liry tureckiej ~
Czy Turcję stać na np. powiązanie kursu na sztywno i bronienie takiej bariery ? Hmm.. ciekawa sprawa na ile to tylko interwencja słowna a na ile prawdziwa zapowiedź np. interwencji na rynku
Czy Turcję stać na np. powiązanie kursu na sztywno i bronienie takiej bariery ? Hmm.. ciekawa sprawa na ile to tylko interwencja słowna a na ile prawdziwa zapowiedź np. interwencji na rynku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ciekawie zachowuje się kabel, potwierdzając tę tezę, chociaż 'egzotyki' ostro dostały dzisiaj w dupę. Ja obstawiam wyjście up...Wuza pisze:Im dłużej obserwuję dzisiejsze PA tym bardziej jestem w stanie przychylić się do tej opcjiBaton pisze:Wyjdzie górą, pizza zamówionaWuza pisze:Wszyscy śpią ?:)
Za 40 min zacznie się zabawa, popcorn gotowy ? A może nie będzie większej reakcji ?
Flaga na H1 nadal możliwa do realizacji, dodatkowo zanegowane wybicie w dół daje w teorii większe szanse na wyjście górą, ciekawe co na to Ben i spółka ?
![]()
Co nie zmienia faktu że bezpiecznie będzie poczekać i popatrzeć.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
CzekająWuza pisze:Wszyscy śpią ?:)
Za 40 min zacznie się zabawa, popcorn gotowy ? A może nie będzie większej reakcji ?

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Spokojnie narazie
Aktualizacja 20:01
-Taper o 10Mld tak jak prognozowano,
-zapowiedź dalszego zmieszania zgodnie z sytuacją gospodarczą
-Inflacja utrzymująca się poniżej 2% może powodować ryzyko dla ożywienia gospodarczego
-sytuacja na rynku pracy jest "mixed" ale daje oznaki dalszej poprawy

Aktualizacja 20:01
-Taper o 10Mld tak jak prognozowano,
-zapowiedź dalszego zmieszania zgodnie z sytuacją gospodarczą
-Inflacja utrzymująca się poniżej 2% może powodować ryzyko dla ożywienia gospodarczego
-sytuacja na rynku pracy jest "mixed" ale daje oznaki dalszej poprawy
2 ciekawe informacje..
Na czerwono, pomimo tego że taka możliwość była prognozowana przez część analityków, pisałem o tym wcześniej, na posiedzeniu nie zdecydowana o zmianie pułapu bezrobocia dla ewentualnej podwyżki stóp procentowych w USA, 6,5% stopy bezrobocia może zostać osiągnięte już wkolejnych publikacjach jeżeli utrzyma się tendencja spadkowa ilości osób aktywnych zawodowo to spadek stopy bezrobocia możliwy jest poniżej tego pułapu nawet przy nikłej ilości nowych miejsc pracy.
Na zielono bardziej ciekawostka

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Nie lepiej zrobić żeby od razu pokazywało?
Po dodaniu załącznika dajesz podgląd, potem naciskasz prawym na załączniku i dajesz Copy link address
Wklejasz w tekst i dodajesz IMG
Wygląda to tak:
a prezentuje się potem tak:

Po dodaniu załącznika dajesz podgląd, potem naciskasz prawym na załączniku i dajesz Copy link address
Wygląda to tak:
Kod: Zaznacz cały
[img]http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/93323[/img]
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
Mnie osobiście zawsze denerwuje ten suwak, uważam że otwierający się w nowym oknie screen jest czytelniejszy.daromanchester pisze:Nie lepiej zrobić żeby od razu pokazywało?
Wygląda to tak:a prezentuje się potem tak:Kod: Zaznacz cały
[img]http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/93323[/img]
Panowie, czemu taka spokojna reakcja była? Czy może jeszcze będzie "boom" ? Nie gram pod dane, ale przeważnie przy newsach tego typu było dużo ciekawiej.
Sam nie grałem dzisiaj w ogóle, ale szczerze mówiąc myślałem, że będzie zdecydowanie większa reakcja, chociażby na edku...
Sam nie grałem dzisiaj w ogóle, ale szczerze mówiąc myślałem, że będzie zdecydowanie większa reakcja, chociażby na edku...
Wszystko zgodnie z prognozami ? Ani nie napisali nic ciekawego, ani nie było zaskoczenia jeśli chodzi o tapper dalszy ?Midas pisze:Panowie, czemu taka spokojna reakcja była? Czy może jeszcze będzie "boom" ? Nie gram pod dane, ale przeważnie przy newsach tego typu było dużo ciekawiej.
Może to i dobrze

ja wiedziałem tylko że ruch będzie w dół, ale skoro rynek na pierwsze cięcie zareagował znikomo to czego można było oczekiwać dzisiaj? sam zastanawiam się co musi się stać żeby solidnie zatrzęsło edkiem, bo ostatnimi czasy ta para ma tak mizerną zmienność że odrzuca od gry...Midas pisze:Panowie, czemu taka spokojna reakcja była? Czy może jeszcze będzie "boom" ? Nie gram pod dane, ale przeważnie przy newsach tego typu było dużo ciekawiej.