Edek zawsze był dziwny
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Wuza Day trading vol.2
Re: Wuza Day trading vol.2
Co rozumiesz przez dziwny ?kasta8584 pisze:Edek zawsze był dziwny
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Mimo wszystko to nadal para o największych przepływach kapitału dziennie, rozsądniej zmienności, reagująca rozsądnie na rożnego rodzaju narzędzia AT. Czego chcieć więcej ?
freakout pisze:ja wiedziałem tylko że ruch będzie w dół, ale skoro rynek na pierwsze cięcie zareagował znikomo to czego można było oczekiwać dzisiaj? sam zastanawiam się co musi się stać żeby solidnie zatrzęsło edkiem, bo ostatnimi czasy ta para ma tak mizerną zmienność że odrzuca od gry...Midas pisze:Panowie, czemu taka spokojna reakcja była? Czy może jeszcze będzie "boom" ? Nie gram pod dane, ale przeważnie przy newsach tego typu było dużo ciekawiej.
Sam nie grałem dzisiaj w ogóle, ale szczerze mówiąc myślałem, że będzie zdecydowanie większa reakcja, chociażby na edku...
Ja edka nie ruszam od paru miesięcy.. Niby da się zarobić, ale jak dla mnie jest dużo ciekawszych par do trzaskania pipsów. Chociaż mój ulubiony ejek ostatnio też mi nie do końca pasuje, pewnie dlatego że jest powolna konsolo-korekta dużego ruchu z d1 wzrostowego a zrobiło mi się takie dziwne zboczenie, że ciężko mi klikać "sell" na parach jenowych

Screen z moim spojrzeniem na obecną sytuację na ejku.
Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja tu sie nastawialem na wieksze ruchy dzisiejszego wieczoru a tu d..pa
Ciekawie by było jakby nie ograniczyli skupu lub ograniczyli go o więcej niż dychę.Tak to wszystko w cenie już jakiś czas jest niestety.
Hmm, co dalej ? Posiedzenie FOMC nie okazało się "katalizatorem" dla zdecydowanego ruchu.
Na H1 nadal mamy flagę do rozegrania, zasady w tej chwili wydaje się scenariusz z ewentualnym ponownym testem zielonej strefy w okolicy 1,362 i wybicie flagi górą ~
Jutro mamy trochę danych z USA, przede wszystkim pierwszy odczyt PKB za 4ty kwartał, ciekawy będzie wpływ mrozów w grudniu na ten odczyt, ostatnie odczyty wstępnego PKB dosyć mocno rozmijały się z prognozami myślę, że jutro może być podobnie i zobaczymy niższy odczyt. Wnioski o nowe zasiłki mają ostatnio coraz mniejszy wpływ na ruchy ceny więc tutaj nie przykładałbym dużej wagi do odczytu jeżeli będzie bliski prognoz i średniej z ostatnich tygodni. Dane z sektora nieruchomości też ostatnio raczej nie zaskakiwały na plus, taki scenariusz wpływałby korzystnie na ewentualne wybicie flagi górą..
Na H1 nadal mamy flagę do rozegrania, zasady w tej chwili wydaje się scenariusz z ewentualnym ponownym testem zielonej strefy w okolicy 1,362 i wybicie flagi górą ~
Jutro mamy trochę danych z USA, przede wszystkim pierwszy odczyt PKB za 4ty kwartał, ciekawy będzie wpływ mrozów w grudniu na ten odczyt, ostatnie odczyty wstępnego PKB dosyć mocno rozmijały się z prognozami myślę, że jutro może być podobnie i zobaczymy niższy odczyt. Wnioski o nowe zasiłki mają ostatnio coraz mniejszy wpływ na ruchy ceny więc tutaj nie przykładałbym dużej wagi do odczytu jeżeli będzie bliski prognoz i średniej z ostatnich tygodni. Dane z sektora nieruchomości też ostatnio raczej nie zaskakiwały na plus, taki scenariusz wpływałby korzystnie na ewentualne wybicie flagi górą..
Jakieś ciekawe pomysły co do USD/JPY z rana ?
W teorii kusi do wejścia w długą i potrzymania w dłuższym terminie, straszy jednak trochę korelacja z indeksami oraz delikatna zmiana sentymentu na rynku i odwrót w stronę "safe haven" co z pewnością nie służy osłabianiu się Jena
W teorii kusi do wejścia w długą i potrzymania w dłuższym terminie, straszy jednak trochę korelacja z indeksami oraz delikatna zmiana sentymentu na rynku i odwrót w stronę "safe haven" co z pewnością nie służy osłabianiu się Jena
Przyznam Wuza że jak patrzę na usdjpy i miałbym grać L to dla mnie wygląda trochę ponuro.
Sky is the limit
Dlatego serce kusi ale palec nie klikamryko pisze:Przyznam Wuza że jak patrzę na usdjpy i miałbym grać L to dla mnie wygląda trochę ponuro.

Oczywiście nie sugeruj się zupełnie moim zdaniem tylko graj swoje 

Sky is the limit