Wisienka na torcie
-
- Gaduła
Re: Wisienka na torcie
2 trejdy zamknięte na plusie. Strata odrobiona z małym plusem nawet:) Niestety 1 zagranie nie było zgodne z planem więc nie mogę sobie szczerze powiedzieć że zrobiłem wszystko jak należy.
Podsumowanie
stan konta+6%
60% pozycji zyskownych
Na jutrzejszy dzień planu nie mam...może rano będą ciekawsze miejsca do grania.
Podsumowanie
stan konta+6%
60% pozycji zyskownych
Na jutrzejszy dzień planu nie mam...może rano będą ciekawsze miejsca do grania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
-
- Gaduła
Witam, fajny sygnał na sell na Edku nam się zrobił.
Witam, ładne trady. Na jaką strefe czasową ustawiasz pivoty? I jesli mozna, jaki wskaźnik Ci je rysuje? Dzieki, pozdrawiam!
-
- Gaduła
Pivoty są z dnia poprzedniego a dzienna świeczka u mojego broka o 23 się zaczyna z tego co pamiętam. Wskaźnik który je rysuje to Fibonacci Pivots, nieraz wrzucam też AutoPivotIndicator ale to dla Weekly i Monthly.
Trejdy były by fajne gdyby kończyły się na TP a nie BE lub SL:D Ale ważne że do przodu. Dzięki, miło widzieć jak ktoś komentuje i to że nie pisze tego sam do siebie (monologi mnie nudzą):)
Edek zamknięty na BE...szkoda ale nie chciałem zamykać przed TP bo zysk nie wynosiłby nawet 1% więc kiepsko...
Trejdy były by fajne gdyby kończyły się na TP a nie BE lub SL:D Ale ważne że do przodu. Dzięki, miło widzieć jak ktoś komentuje i to że nie pisze tego sam do siebie (monologi mnie nudzą):)
Edek zamknięty na BE...szkoda ale nie chciałem zamykać przed TP bo zysk nie wynosiłby nawet 1% więc kiepsko...
-
- Gaduła
Tutaj wskaźniki do pivotów których używam.
Zamknąłem Edzia i poszło parę pipsów w dół...kuźwa:D Jak osiągną moje TP to się wkurze:D
Zamknąłem Edzia i poszło parę pipsów w dół...kuźwa:D Jak osiągną moje TP to się wkurze:D
-
- Gaduła
Edzio tak ładnie leci na południe...beze mnie:D
No to wyglądałoby na to że Twoj broker jest ze strefy czasowej GMT... to akurat dobrze bo ogólnie przyjmuje sie by do zaznaczania pivotów uzywać ram czasowych 23:59 GMT dla zamknięcia i 00:00 GMT dla otwarcia sesji. Ale ile ludzi tyle opinii na ten temat... Zawsze zastanawiałem się jak ludzie zarabiają na tych piwotach skoro co inny trader to inaczej je zaznacza... moze właśnie dlatego ja nigdy się do nich nie przekonałem. A Twoje wskaźniki różnią się kalkulacją poziomów stąd różnice we wskazaniach. Pozdrawiam!Pivoty są z dnia poprzedniego a dzienna świeczka u mojego broka o 23 się zaczyna z tego co pamiętam.
-
- Gaduła
Aha no właśnie, dzięki:) Używam ich od dość dawna i jakoś mi się spodobały więc dodałem je do swojego tradingu.
-
- Gaduła
Sell limit ustawiony, czekamy...choć znając życie cena pójdzie za bardzo w górę i mnie spłoszy z tym shortem
Właśnie zgarnęło ten limit...zobaczymy:)

Właśnie zgarnęło ten limit...zobaczymy:)
-
- Gaduła
Nieraz nawet najpiękniejsza strefa nie zadziała:D
1SL -1% kapitału
Za ostry ruch do góry przed strefą...często biorę pod uwagę jak cena dochodzi do strefy...a tutaj zapomniałem. Jedziemy dalej:)
1SL -1% kapitału
Za ostry ruch do góry przed strefą...często biorę pod uwagę jak cena dochodzi do strefy...a tutaj zapomniałem. Jedziemy dalej:)
Ostatnio zmieniony 29 sty 2014, 14:45 przez forexkiller, łącznie zmieniany 1 raz.