stan konta:119 euro
lotów:0,37/8
Nigdy nie żałuj, że zamknąłeś pozycję, a cena poszła dalej, równie dobrze mogła pójść w drugą stronę, takie myślenie prędzej czy później Cię zgubi, bo logika będzie mówiła jedno, a emocje drugie „tyle razy poszło w moją stronę, a zamknąłem, to teraz poczekam” Pojawią się straty i podszepty „poszło tyle w dół, to odbije, szkoda mi teraz zamykać na takiej stracie itd.”tymek1403 pisze:Kolejne zagrania niestety pozamykałem wszystko co było dużym błędem bo pozycje poszły w moim kierunku jeszcze daleej..ale wychodzę z domu i nie będę mógł kontrolować więc wolałem zamknąć i tak z zyskiem.
Jak miałem konto w bossie to przed jego otwarciem spisałem zasady co do zaangażowania kapitału,braku piramid,że mały procent zysków wystarczy ,dobre MM też było ale nie przestrzegałem tego wszystkiego emocje brały górę.Później konto w GKFX szło bardzo dobrze i znowu jak już sobie powiedziałem,że to koniec z graniem to i tak na końcu otworzyłęm pozycje w sylwestra i się zaczęło piekło. Robie prawie zawsze screeny z zagraniami i miałem posortowane na te dobre i przed otwieraniem platformy miałem je oglądać,ale po kilku dniach to zaprzestałem. Jestem zbyt mało zdyscyplinowany i to mnie gubiło. Pora trochę zmądrzeć i grać rozważnie. Dzięki Wel3s za odpowiedź każda wypowiedź coś wnosi chociaż może się wydawać,że każdą uwagę ignorowałem to na dobrą sprawę obiektywna krytyka jest najlepszą motywacjąWel3s pisze:tymek1403 pisze:
Rozpisz sobie plan, to co sprawia, że zajmujesz pozycję, a potem czekaj, na najlepszą okazję do jej zajęcia, jedną pozycją, aż wyrobisz sobie konsekwencję i cierpliwość. Szkoda marnować swój potencjał taką grą jak teraz prezentujesz, parę zmian, dyscyplina i będziesz zarabiał.