Pijany mistrz i 1000zł real.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Re: Pijany mistrz i 1000zł real.

Nieprzeczytany post autor: tymek1403 »

Kolejne zagrania niestety pozamykałem wszystko co było dużym błędem bo pozycje poszły w moim kierunku jeszcze daleej..ale wychodzę z domu i nie będę mógł kontrolować więc wolałem zamknąć i tak z zyskiem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

stan konta:119 euro
lotów:0,37/8
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wel3s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wel3s »

tymek1403 pisze:Kolejne zagrania niestety pozamykałem wszystko co było dużym błędem bo pozycje poszły w moim kierunku jeszcze daleej..ale wychodzę z domu i nie będę mógł kontrolować więc wolałem zamknąć i tak z zyskiem.
Nigdy nie żałuj, że zamknąłeś pozycję, a cena poszła dalej, równie dobrze mogła pójść w drugą stronę, takie myślenie prędzej czy później Cię zgubi, bo logika będzie mówiła jedno, a emocje drugie „tyle razy poszło w moją stronę, a zamknąłem, to teraz poczekam” Pojawią się straty i podszepty „poszło tyle w dół, to odbije, szkoda mi teraz zamykać na takiej stracie itd.”

Nie patrz na to jak gra Wuza, za nim stoi doświadczenie, Ty natomiast z tego, co pisałeś, grasz od czerwca, nie posiadając w sumie żadnego planu. Popatrz na swoje wejścia, często sprzedajesz w dołkach i kupujesz na szczytach, pomimo tego, że patrząc trochę w lewo, widać, że jest duże prawdopodobieństwo, że cena zejdzie niżej.

Przestań na razie piramidować, wiem, że chciałoby się jak najszybciej zarobić jak najwięcej, ale taka gra niczego Cię teraz nie uczy, poza nabieraniem złych nawyków, bo co Ci po szybkim zysku, kiedy w końcu i tak złapiesz MC, albo w paru zagraniach tracisz wszystko, co uzbierałeś.

Rozpisz sobie plan, to co sprawia, że zajmujesz pozycję, a potem czekaj, na najlepszą okazję do jej zajęcia, jedną pozycją, aż wyrobisz sobie konsekwencję i cierpliwość. Szkoda marnować swój potencjał taką grą jak teraz prezentujesz, parę zmian, dyscyplina i będziesz zarabiał.

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tymek1403 »

Wel3s pisze:
tymek1403 pisze:
Rozpisz sobie plan, to co sprawia, że zajmujesz pozycję, a potem czekaj, na najlepszą okazję do jej zajęcia, jedną pozycją, aż wyrobisz sobie konsekwencję i cierpliwość. Szkoda marnować swój potencjał taką grą jak teraz prezentujesz, parę zmian, dyscyplina i będziesz zarabiał.
Jak miałem konto w bossie to przed jego otwarciem spisałem zasady co do zaangażowania kapitału,braku piramid,że mały procent zysków wystarczy ,dobre MM też było ale nie przestrzegałem tego wszystkiego emocje brały górę.Później konto w GKFX szło bardzo dobrze i znowu jak już sobie powiedziałem,że to koniec z graniem to i tak na końcu otworzyłęm pozycje w sylwestra i się zaczęło piekło. Robie prawie zawsze screeny z zagraniami i miałem posortowane na te dobre i przed otwieraniem platformy miałem je oglądać,ale po kilku dniach to zaprzestałem. Jestem zbyt mało zdyscyplinowany i to mnie gubiło. Pora trochę zmądrzeć i grać rozważnie. Dzięki Wel3s za odpowiedź każda wypowiedź coś wnosi chociaż może się wydawać,że każdą uwagę ignorowałem to na dobrą sprawę obiektywna krytyka jest najlepszą motywacją ;) Może nie potrzebnie chciałem wszystkim udowadniać,że można zarobić po kilkanaście procent na koncie dziennie i dlatego się skończyło jak skończyło.

Dziś też już miałem nic nie otwierać,ale pokusiłem się na otwarcie Ski na USD/PLN no i zaliczyłem SL otworzyłem też 2 pozycje na GBP/PLN i tam bez SL i na górze otworzyłem następną pozycję. Przed chwilą już dawały +8 euro lecz kurs zawróćił przez umocnienie spowrotem USD/PLN.

Piramidowanie pozwala osiągać naprawdę fajne zyski,tylko trzeba robić to dobrze i jak gdzieś sobie ustalimy SL to nie ma,że zawróci.Tego błędu nie mogę już popełniać.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ