MowmiSasiad pisze:Nowy123: A to ZUS musi je sprzedawać te obligacje zamiast czekać na wykup? Następna rzecz to z tego co pamiętam MF wyemitowało już ponad połowę długu zaplanowanego na ten rok, więc podaży nie będzie już dużej. Po za tym prawie wszyscy czekają na koniec telenoweli z OFE żeby wrócić na GPW razem z kapitałem zagranicznym. To teraz PLN ma tracić? Liczę, że Helicopter Ben uspokoi dziś rynek i znowu wajcha przechyli się na RISK ON
risk on, jak najbardziej więcej można zyskac tym ruchem niz stracic, a skoro obligacji wykup w usa, zostanie przeniesiony na przyszlych emerytow jak planują to można dalej drukowac
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
MowmiSasiad pisze:Nowy123: A to ZUS musi je sprzedawać te obligacje zamiast czekać na wykup? Następna rzecz to z tego co pamiętam MF wyemitowało już ponad połowę długu zaplanowanego na ten rok, więc podaży nie będzie już dużej. Po za tym prawie wszyscy czekają na koniec telenoweli z OFE żeby wrócić na GPW razem z kapitałem zagranicznym. To teraz PLN ma tracić? Liczę, że Helicopter Ben uspokoi dziś rynek i znowu wajcha przechyli się na RISK ON
TRACI jak i DO FUNTA i do USD
tutaj chodzi o RISK OFF co do rynkow rozwijających sie
risk on, jak najbardziej więcej można zyskac tym ruchem niz stracic, a skoro obligacji wykup w usa, zostanie przeniesiony na przyszlych emerytow jak planują to można dalej drukowac
tu bardziej chodzi o to by banka na obligacjach nie pekla a druk wiecznie trwac nie bedzie
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy. Tak myślę!