Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Kimkolwiek pisze:wuza a skad to wszytsko wiesz?
Nie do końca rozumiem Twoje pytanie ? )

To tylko moje przemyślenia a nie "inside info" :)

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Wuza pisze:

Rozumiem, myslalem ze znasz jakas ciekawa stronke z takimi analizami po angielsku a nam tylko tlumaczysz na polski.
tak nie jest wiec ok :564:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Dużo się mówi o kolejnym cięciu QE, więc prawdopodobieństwo że jest ono w cenie jest duże. Teraz wyobraźmy sobie co będzie jak nie będzie wzmianki o ograniczeniu QE 8)
Sky is the limit

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Kimkolwiek pisze:
Wuza pisze:

Rozumiem, myslalem ze znasz jakas ciekawa stronke z takimi analizami po angielsku a nam tylko tlumaczysz na polski.
tak nie jest wiec ok :564:

Po części pewnie tak jest, że na tego typu przemyślenia mają wpływa materiały z zerohedge lub angielskojęzycznych forum dyskusyjnych ~

@Mryko, jest dokładnie tak jak mówisz. Pisałem już gdzieś o tym kilka dni temu że reakcja na kolejne cięcie może być znikoma, a nawet może osłabić dolara jeżeli będzie obwarowana komentarzami świadczącymi o tym, że jest to decyzja niejako "na kredyt" nie poparta dalszą poprawą w sektorze nieruchomości i zatrudnienia.
Natomiast brak decyzji o zmniejszeniu QE może spowodować sporą zawieruchę :) Warto pamiętać, że nawet kolejne ograniczenia skuku i tak nie zmieniają faktu że planowo program zostać ograniczany i skończony dużo wcześniej a każdy kolejny miesiąc nawet z mniejszym dodrukiem to jednak ciągle ponadplanowe dolary na rynku.

Awatar użytkownika
trust512
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trust512 »

Dzięki Wuza i Mryko, pomogliście mi trochę skorygować moje analizy :)
Wuza, kiedy i o czym następny "materiał edukacyjny"?
Muszę przyznać, że ten o PMI czyta się bardzo przyjemnie i jest przejrzyście napisany. Znaczenie łatwiej jest zgłębiać tajniki analizy fundamentalnej mając taki materiał.
"I am thankful to all those who said no. Because of them, I did it myself"

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

W krótkim terminie nie wiem co będzie, aczkolwiek nie przewiduję jakichś znaczących 'antyruchów', natomiast w długim terminie 3-48 miesięcy, ja buduję pozycje tak:

eur/usd: long
gbp/usd: long
wszystkie pary z jenem: short
gold: short, ale bardzo delikatnie, uważam że są szanse na okolice 1400-1500, ale w dłuższym terminie zjazd

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Zartujesz? Zrobiles prognoze waluty na najblizsze 4 lata? Stary za 4 lata euro moze juz nie istniec albo dolar przrstanie byc glowna waluta. Takie prognozy sa marnowaniem czasu
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Siema,

troche ducha tego wątklu wypowiedz, ale kontekst fomc, jest ciekawy i kilka moich nt temat przymyslen, a co ; )

1. To jest pierwsze posiedzenie fomc z Yellen, która jest uważana za jedną z twórców (matka wręcz) projektu luzowania ilościowego.
2. Wierna uczennica Bena Drukary Bernankego.
3. Jako gołębica skrajna, aby pokazać swoje podejście do polityki monetarnej, a właściwie jako potwierdzenie swojego podejścia do polityki monetarnej, wydaje mi się że nie ograniczy skupu obligacji i już podpisuje kolejne kontrakty na dostawe farby drukarskiej ;)

Dlaczego?

Ano dlatego, że stanom grozi to, przed czym póki co QE ich ustrzegło czyhli.... Deflacja :) Deflacja spowoduje zastój gospodarczy jak w Japonii... Gdyby nie te tryliony dolarów wpompowanych w giełde i obligacje (bo tam poszły zamiast kredyty w gospodarke), to już dawno byłaby deflacja, przy bardzo niskim wzroście PKB.

Co za tym idzie... potrzeba więcej dolarów :) Więcej, aby wyprodukować chociaż troche inflacji... Poza tym, są jeszcze inne strony tej całej układanki... To są rynki wschodzące (Argentyna, Turcja, cała w zasadzie ameryka płd) gdzie popłynęły amerykańskie dolary, szukać stopy zwrotu... Bo u nich w kraju, nie ma szans aby ją osiągnąć zadowalając jednocześnie inwestorów :) Naciski międzynarodowe, oraz brak jakiejkolwiek skoordynowanej akcji banków centralnych, mfw, banku światowego i onz - rozbierzność ich interesów, oraz fakt że trwa trzecia wojna walutowa, powodują że wg mnie, Yellen na życzenie i rządanie Barracka, i swoich rodaków nie ograniczy qe ;)

Tak jak wcześniej tu napisano, że ograniczenie QE jest w cenie... Impulsy cenowe, powstają z informacji, których w cenie nie ma... Zatem wg mnie, i mojej pokrętnej logiki w cenie nie ma nie ograniczania qe ;)

Jedno co im zaczyna przeszkadzac w ograniczaniu qe, to spadające bezrobocie (bo nowa metodologia liczenia, i starzejące się społeczeństwo, mniej pracujących itp, itd)... Gdzieś ostatnio wyczytałem (chyba na zerohedge), że przy najbliższym odczycie bezrobocia, może ono wynieść 5,9% :lol: .... znaczyłoby to, totalne zakręcenie kurka z dolarami płynącymi z fedu.... Bo przecież warunek postawiony przed fed i komitet otwartego rynku został osiągnięty... Ale nie zrobią tego, ponieważ doprowadziłoby to do mega umocnienia dolara... a to z koleji, do przekroczenia magicznej bariery 3% za 10 letnie obligacje... Co zdławiłoby rząd z wydatkami, i spełniłaby się najczarniejsza wizja... że usa by zbankrutowały ; ) ... a złoto wtedy, byłoby po 9 tyś usd za uncje ;) ....

sory za długi wywód, ale myśl mi się rozwinęła ... jak chcesz, to pw pyknij usune ;)

pozdro!
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Kimkolwiek za mały masz staż aby uwierzyć w taką prognozę forex pogoda. A tak na poważnie to niezłe mają przywidzenia osoby które sobie szkolą ( języku polskim). Myślę że powinni się w pierwszej kolejność dobrze określać co do kierunku a później dalej się zagłębiać w konkrety

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Pedro moglbys rozwinac to zagadnianie odnosnie obligacji :)? Bo jestem laikiem w AF a bardzo mnie ona ciekawi.

ODPOWIEDZ