bfx journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Re: bfx journal

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Ja bym do Twojej listy dołożył jeszcze takie coś - szukanie potwierdzeń w powiązaniu z określoną godziną - tzn. np. otwarcie Londyn. Albo początek świec h1 lub h4. W powiązaniu np. z m15.

Aby napisać o co mi chodzi to musiałbym opisać moje potwierdzenia - :D

Co do trading planu - taki plan reguluje całe Twoje postępowanie od samego początku do końca - czyli podsumowanie danego trade. I zgadzam się - to nie jest prosta sprawa. 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

klonmarcin pisze:Ja bym do Twojej listy dołożył jeszcze takie coś - szukanie potwierdzeń w powiązaniu z określoną godziną - tzn. np. otwarcie Londyn.
Zwracam uwagę na to co się dzieje na początku sesji, pełne godziny i oczywiście jak są dane. Są jakieś inne szczególnie ważne godziny?
Albo początek świec h1 lub h4. W powiązaniu np. z m15.
To jest coś czego nie stosuje ale też nie wiem co z tego odczytac. Czyli coś nowego, a na to liczyłem :) Teraz przyszło mi do głowy że na początku świeczki może byc więcej prawdy. Poobserwuję to.
Aby napisać o co mi chodzi to musiałbym opisać moje potwierdzenia - :D
No tak, nie nalegam :)
Dzięki!
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

bfx journal

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Szukanie potwierdzeń w określonych godzinach owszem (początek Londynu, New Yorku etc. po lanczu albo sama końcówka), ale stosuje się to w określonych przypadkach. Chodzi o to, że jeżeli strategia generuje mnóstwo sygnałów i chcemy odfiltrować te najlepsze to m.inn. używa się timingu i to nie tak z grószki czy pietruszki, ale dopiero jak zawiodą inne filtry. Tych filtrów jest więcej i są elementem pracy nad budową strategii. Nie można wszystkiego wrzucać do jednego worka. Jeżeli czegoś jest więcej wcale nie oznacza lepiej, a wręcz przeciwnie - tylko psuje statystyki. Oczywiście można w ten sposób podkręcić już istniejący system, ale trzeba wpierw znać go od podszewki a najlepiej zbudować go od początku do końca. Można też spróbować, może się powiedzie. A jak nie to znowu wrócimy do punktu wyjścia.... :lol:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Kiepski początek tygodnia. Jak wrócą ponad czerwoną linie, będę próbował jeszcze raz. Zostało mi 6 pips na dzisiaj, może byc ciężko.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Bo grałeś od low dnia nie w tą stronę co co trzeba.
Cenka opada

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Cześc Ahmed. Jak wchodziłem w te pozycje to świeca D1 miała 10 pipsów. Moim zdaniem grałem w dobrą tylko za wcześnie. Same wejścia też nie były złe bo po momentum i w kierunku jakim chciałem. Ostatnie wejście też się nie udało. Koniec na dzisiaj.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Pierwsze wejście- jakbym się nie przestraszył szybkiego powrotu ceny robiącego fbo to i tak skończyło by się na BE bo nie doleciało do TP. Drugie- całą noc czekałem na sygnał na S. Jak rano wszedłem, dotarło do mnie że będę musiał siedziec dalej i pilnowac tej pozycji. Wyszedłem bo nie dałbym rady tego zrobic. Aktualnie zatrzymali się pomiędzy dwoma ZL-kami. Fajnie by było jakby zaliczyli najpierw tą u góry.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Kurde, brakło troszkę do TP. Teraz szukam S.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nie załapałem się na wczorajsze S, byłem w drodze do pracy. Ładnie dzisiaj w nocy latali. Biorę się za zautomatyzowanie mojego systemu, by uniknąc takich pomyłek jak dzisiaj. Miałem sekundy żeby luknąc na pozycje i widząc momentum w stronę mojego SL zamknąłem obie. Na takie straszaki powinienem byc przygotowany tak jak mi ostatnio Marcin napisał. Teraz patrząc to nie było powodu do wyjścia. No nic, ważne żeby wyciągnąc coś z lekcji. Aktualnie jeszcze raz L, lecę razem z ceną ale nie wiem gdzie :D Tak jakby zawracali na ZL 1.3665 ale myśle że to podpucha..

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Aktualnie jeszcze raz L, lecę razem z ceną ale nie wiem gdzie :D
Zabezpieczone na +1 :)

ODPOWIEDZ