Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

EFFECTIVE pisze:
JAREK67 pisze:
EFFECTIVE pisze:

Jarku, krzywa mówi bardzo wiele, w zasadzie mówi wszystko gdy stabilnie brnie do góry, wtedy widać, ze jest spokój i konsekwencja w działaniu, ale jak wiadomo ile głów tyle sposobów zarabiania.

pozdrawiam
No bzdury kolego piszesz. Możesz mieć piękną rosnącą do nieba krzywą. Wystarczy, że grając w dowolny sposób będziesz zamykał jedynie zyskowne pozycje. A co z tymi stratnymi? No właśnie taką sytuację zaznaczyłem czerwonymi elipsami. Nagła śmierć zwana również Marigin Call jest jedynym scenariuszem.

Słuchaj Jarku naucz się czytac ze zrozumieniem. Napisalem, ze nie znam sposobu Wuzy, dlatego napisałem ''sory'' i się poprawilem. Ja gram klasycznie, jedna pozycja zyskowna, jedna stratna, bez piramidowania czy uśredniania (pare lat temu i owszem) i wtedy widać na wykresie wszystko, zarówno stratne jak i zyskowne a mimo to krzywa może isc spokojnie do góry... tak, ze bzdur nie piszę, a odnoszę się do klasyczniej gry na FX, ale napisałem również, ze ile głow tyle sposobów na zarobek i wykres może być pokiereszowany.

Twój obrazek nie wiem czemu ale nie wyswietla mnie się. Po za tym krzywa nigdy nie będzie ladna bo robi się wyplaty...

pozdrawiam.
Odniosłeś się do krzywej kapitału, którą pokazał freakout. Zachwyciłeś się wspaniałym DD na poziomie 2.5 %. Pochwaliłeś spokojnie rosnącą krzywą. Pokazałem ci, że sytuacja jest o wiele gorsza niż pokazuje to krzywa. Freakout to potwierdził. Nie odwracaj teraz kota ogonem, bo nie o twoim sposobie gry dyskutujemy, tylko o konkretnym obrazku. I jesli ktoś czegoś nie zrozumiał to z pewnością nie ja.

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Wy tu gadu gadu, pirdu pierdu a tymczasem Tomek "Wuza" odzyskuje równowage psychiczną ( o ile ją kiedykolwiek stracił ) . Widać to na fejsie szczególnie po nowej fotce Tomka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Jak Go znaleźć na fejsie?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Baton pisze:Jak Go znaleźć na fejsie?
Nie każcie mi zastrzegać Fb którego używam i tak tylko i wyłącznie jako komunikatora ;)
profilowka.jpg
Masz tutaj Baton remake zdjęcia z gazety autorstwa jednego z kumpli żebyś nie musiał szukać.

Co do Freakouta to jednak jeśli chcesz próbować takiej gry to nie powielaj moich błędów z przeszłości z przekładaniem SL :) Gdyby tak było tym razem i dzisiaj byłby DD rzędu 50-60% a nie -11% to pewnie nie byłoby fajnie a tak to po prostu kiepski dzień i kolejna lekcja na przyszłość
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Jak widziałem zdjęcie w wywiadzie, to czegoś mi w nim brakowało... Teraz już wiem o co chodziło :D

Wracasz od poniedziałku czy masz zamiar pograć na demo/małym końcie?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Zdjęcie mistrz :D

Btw. Wuza pykasz coś w Diablo 3 :)?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Midas pisze:Jak widziałem zdjęcie w wywiadzie, to czegoś mi w nim brakowało... Teraz już wiem o co chodziło :D

Wracasz od poniedziałku czy masz zamiar pograć na demo/małym końcie?

Pozdrawiam
Pisać i wrzucać screeny będę na pewno, podpierać to demo albo jakimś kontem dla zabawy, do głównego wrócę w lutym.
Mam kilka spraw do ogarnięcia w przyszłym tyg więc i tak 2-3 dni byłaby to znowu gra z przed kierownicy a to bez sensu a dodatkowo tydzień z posiedzeniem FOMC jest całkiem niezłym momentem na wakacje.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nemojimmy pisze:Zdjęcie mistrz :D

Btw. Wuza pykasz coś w Diablo 3 :)?
2-3 tygodnie od premiery ~ Później sprzedałem wszystko na RMAH za $ i nie odpalałem do tej pory, szybko się nudzi strasznie ale na Diablo 2 zjadłem parę godzin życia jako małolat.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

No niestety Diablo III nie ma w sobie tego klimatu co D2... Ja grałem w D2 naprawdę sporo godzin, to było zupełnie co innego. Ten klimat... Nawet na forum trade'owałem z ludźmi różnymi itemami.. Te transakcje za hr'y i isty... Super wspomnienia pozostały po tym. A gracie może w Lola (League of Legends) ? Jak ktoś lubi PvP to jest naprawdę za******a gra. Jeśli Wuza nie grałeś a znajdziesz chwile czasu to polecam, bo przede wszystkim jest duży balans, więc rozgrywka zależy od Twoich umiejętności, a nie od tego, że ktoś ma coś kupione za pieniądze tak jak w większości gier online ostatnimi czasy... Jedyne co za $$ możesz kupić to zmianę wyglądu postaci i inne dodatki wizualne.

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

Midas pisze:No niestety Diablo III nie ma w sobie tego klimatu co D2... Ja grałem w D2 naprawdę sporo godzin, to było zupełnie co innego. Ten klimat... Nawet na forum trade'owałem z ludźmi różnymi itemami.. Te transakcje za hr'y i isty... Super wspomnienia pozostały po tym. A gracie może w Lola (League of Legends) ? Jak ktoś lubi PvP to jest naprawdę za******a gra. Jeśli Wuza nie grałeś a znajdziesz chwile czasu to polecam, bo przede wszystkim jest duży balans, więc rozgrywka zależy od Twoich umiejętności, a nie od tego, że ktoś ma coś kupione za pieniądze tak jak w większości gier online ostatnimi czasy... Jedyne co za $$ możesz kupić to zmianę wyglądu postaci i inne dodatki wizualne.

a ja wlasnie nigdy nie moglem się do diablo przekonać (to ciągłe klikanie ''klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik = następny poziom itd. :P ).

Za to na prawdę sporo życia spędziłem nad Gothic i Gothic 2 wraz z dodatkiem Noc Kruka, Heroes 3 i Age of Mythology. :) Fajne czasy :)

Co do gier online to mój kumpel jeszcze gdy studiowal (w tej chwili już sobie nie przypomnę tytułu (zawsze mogę dopytać) ) cisnął pewną gierke i szmat czasu nad nią spedzil, jakos przez 4 lata zarobil na niej około 16 tys zl sprzedając te rozne itemy(nie znam się na tym) i kupil ziemie, to było 5 lat temu a w tym chce ją sprzedać za ponad 40 tys co by uniknąć podatku. tak, ze grając tez da się zarobić. :)

ODPOWIEDZ