Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

W nagrodę za wczoraj przyznaję sobie tydzień tańca z kontem demo ;)

navii33.jpg
Tak wygląda aktualny screen z FF, bez żadnych otwartych pozycji.

Prawdopodobnie wczorajszy dzień był ostatnim dniem z taką wersją strategii, jeżeli mam szukać przyczyn tego co się stało to chyba najprościej powiedzieć że to kwestia psychiki i stresu który powoduje taka strategia, szczególnie w taki dzień jak wczoraj. Publikacja wywiadu a ja robię dokładnie odwrotne rzeczy niż to co mówię...
Wydaje mi się że system się wyczerpał z uwagi na to, że ja zacząłem grać całkiem inaczej niż na początku jego stosowania, takie ryzyko miało wtedy uzasadnienie bo średni zysk to było nawet 50-60 pipsów. Aktualnie średni zysk wynosił w granicy 5-10 pipsów a ryzyko się nie zmieniło.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Tomek, nie znamy się, ale zwrócę się po imieniu do Ciebie, czy nie lepiej mieć na takie wypadki drugie konto z depo rzędu 300-500 zł i popykać na nim mikrolotem? Demo to złudzenie i fikcja zwłaszcza dla człowieka takiego jak Ty. Ot takie moje zdanie.
Sky is the limit

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

mryko pisze:Tomek, nie znamy się, ale zwrócę się po imieniu do Ciebie, czy nie lepiej mieć na takie wypadki drugie konto z depo rzędu 300-500 zł i popykać na nim mikrolotem? Demo to złudzenie i fikcja zwłaszcza dla człowieka takiego jak Ty. Ot takie moje zdanie.
Drugie konto z depo rzędu 300-500 zł to taka sama sytuacja jak demo tak naprawdę.

Demo bardziej dla samej obserwacji rynku a nie gry.

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Dokładnie, popieram kolege wyżej. mikroloty i konto np.500zł. Ale zrób jak chcesz, ma być tak żeby Tobie było wygodnie i żebyś odzyskał równowage.

Piszesz o tym że średni zysk jest mniejszy a ryzyko takie samo...masz zamiar grać "bardziej" taką strategią jak podczas gry na rachunku konkursowym??
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

forexkiller pisze:Dokładnie, popieram kolege wyżej. mikroloty i konto np.500zł. Ale zrób jak chcesz, ma być tak żeby Tobie było wygodnie i żebyś odzyskał równowage.

Piszesz o tym że średni zysk jest mniejszy a ryzyko takie samo...masz zamiar grać "bardziej" taką strategią jak podczas gry na rachunku konkursowym??
Nie, prawdopodobnie mam zamiar całkowicie porzucić tego typu uśrednianie i grać "klasycznie"

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Klasycznie czyli 1 trade=1 pozycja, bez dokładania ?
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Zgadzam się że taka kwota na koncie to pewnie promil tego to masz na zasadniczym, jest tylko jedno ale, to są realne pieniądze i należy im się szacunek tak samo jak sporo większej kwocie. Konto micro to pewne odniesienie, zasady jednakowe jak dla zasadniczego rachunku.
Sky is the limit

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Widać strata realnej górówki boli bardziej niż konkursowej ze porzucasz swój system ;) ja bym proponował zmienić piramidowanie strat w piramidowanie zysków, mniejsze ryzyko a zyski stanowczo większe

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

konkursowa gotowka byla tak samo realna jak ta tutaj ;) moze porzucam to zle slowo, ale modyfikacja jest potrzebna

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Ja bym na razie odpuścił sobie wszelkie piramidy.
Sam rozwaliłem połowę konta zainspirowany piramidowaniem u Wuzy.
A to dlatego że byłem znudzony małym zyskiem albo kręceniem się w kółko.

Wszelkie modyfikacje mogą uczynić system niedochodowym dlatego mam nadzieje że nowy system Wuza najpierw przetestuje.
Małe konto i otwieranie za 0.01 to nie jest jak demo chociaż przesiadanie się z większego depozytu na mniejszy jest trudne. O wiele gorzej jest tradować nieprzetestowanym systemem niż znosić nudne testy i stany psychologiczne jakie się wtedy pojawiają np. liczenie ile kasy przepadło gdy system jest dochodowy ale nie jest jeszcze używany na dużym koncie. To tak jak wygranie w totka ale nie posłanie wygrywającego kuponu.

Nie słuchaj teorii o nieistniejących potencjalnych zyskach tylko rób testy na małych kontach.

ODPOWIEDZ