mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Nieprzeczytany post autor: Noob »

raposo, orientujesz się może czy oferta indeksów ma być jakoś rozwijana? Interesuje mnie bovespa.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,
Noob pisze:raposo, orientujesz się może czy oferta indeksów ma być jakoś rozwijana? Interesuje mnie bovespa.
Nic o tym nie słyszałem ale zapytam przy okazji. Z tego co pamiętam z wyników ankiety wynikało kiedyś, że zapotrzebowanie jest na CFD na akcje amerykańskie, a w drugiej kolejności na CFD na polskie spółki. Ale kto wie, kto wie... :)

Przy okazji, następny tydzień będzie bogaty w webinaria z mForex. Poruszane tematy:
- omówienie aktualnej sytuacji rynkowej,
- obsługa platformy,
- geometria rynkowa.

Szczegóły i rejestracja:
http://forexclub.pl/wiadomosci/wydarzen ... -stycznia/

Udział oczywiście darmowy.

edit:
Dostałem potwierdzenie z mForex, że na razie nie planują wprowadzać nowych instrumentów.

-- pn 13-01-2014, 12:27 --

Nowy tydzień, nowe darmowe szkolenia z mForex. Tematyka:
- Bieżąca analiza rynku Forex,
- Analiza Techniczna najciekawszych spółek na GPW,
- Obsługa Platformy mForex Trader,
- Analiza techniczna - Wskaźniki analizy technicznej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Witam,

mam pytanie odnośnie Mforex Web. Czy jest możliwość zalogowania się na Mforex Web z poziomu telefonu z Windows Phone 7 lub 8? Jeśli tak, to czy jest do tego wymagana wtyczka, jaka? Czy ktoś próbował się łączyć w taki sposób i z jakim skutkiem?
Mam zamiar kupić telefon do tradingu i nie chcę aby to był android. Wiem, że jest jeszcze iOS wspierany na MT4 ale nie chcę wydawać tyle kasy, bo telefon służyłby jedynie do zamykania pozycji o określonych godzinach.

Dziękuję bardzo za informacje :)

quad-core
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: quad-core »

Przydałaby się, obok istniejących obecnie zleceń zaawansownych w BSO, opcja w stylu "Ustaw poziomy TP/SL", gdzie byłaby możliwość ustawienia dla danego zlecenia kilku poziomów TP/SL z różnymi wartościami "price" i "size". Dziękuję za uwagę :)
mowa jest milczeniem a srebro złotem :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

quad-core pisze:Przydałaby się, obok istniejących obecnie zleceń zaawansownych w BSO, opcja w stylu "Ustaw poziomy TP/SL", gdzie byłaby możliwość ustawienia dla danego zlecenia kilku poziomów TP/SL z różnymi wartościami "price" i "size". Dziękuję za uwagę :)
To akurat w MT4 dość problematyczne, bo wymagałoby ustawienia TP i SL nie jako zlecenia, które widniałyby na serwerze brokera, a jako zlecenie, które wykona EA (BSO) w momencie przekroczenia danej ceny (partial close). Innymi słowy, musiałbyś mieć cały czas włączoną platformę, a w przypadku ewentualnej reklamacji ciężko byłoby udowodnić, że coś było nie tak.

Odnośnie Windows Mobile... Zalogować powinno się dać ale nie wiem jak z obsługą wykresów. Postaram się znaleźć kogoś z tym OS żeby sprawdził...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

quad-core
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: quad-core »

raposo pisze:
quad-core pisze:Przydałaby się, obok istniejących obecnie zleceń zaawansownych w BSO, opcja w stylu "Ustaw poziomy TP/SL", gdzie byłaby możliwość ustawienia dla danego zlecenia kilku poziomów TP/SL z różnymi wartościami "price" i "size". Dziękuję za uwagę :)
To akurat w MT4 dość problematyczne, bo wymagałoby ustawienia TP i SL nie jako zlecenia, które widniałyby na serwerze brokera, a jako zlecenie, które wykona EA (BSO) w momencie przekroczenia danej ceny (partial close). Innymi słowy, musiałbyś mieć cały czas włączoną platformę, a w przypadku ewentualnej reklamacji ciężko byłoby udowodnić, że coś było nie tak.

W ten właśnie sposób, jako EA a nie pending order na serwerze, działają przecież obecnie zlecenia zaawansowane w BSO, więc myślę, że taką opcję z partial close też pewnie dałoby się zrobić :) pozdr.
mowa jest milczeniem a srebro złotem :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ok, zobaczymy co da się zrobić ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Witam. Sprawdzam sobie ofertę CFD i patrzę na specyfikację http://www.mforex.pl/Media/Default/Spec ... mentow.pdf i nie dowierzam spred wynosi na DE30 od 15 do 85 punktów??
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

DAX kwotowany jest do xxxx.x więc to 1.5-8.5 pips, gdzie w godzinach sesji europejskiej z reguły jesteśmy cały czas przy dolnym ograniczeniu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

thx :D
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

ODPOWIEDZ