DayTrading: Środa 22.01.2014
Re: DayTrading: Środa 22.01.2014
żadnych wzrostów na kablu i edku nie będzie. indeksy będą dziś nurkować to i dolar się będzie umacniał. dax czapa, sp 500 czapa do końca miesiąca mamy spadki.
-
- Pasjonat
pewnie że można, tak długo jak edek będzie poniżej 1.36 będę sprzedawać na szczytach, powyżej 1.36 dalsze wzrosty....póki co moje eski mają się dobrzerafmax pisze:mozna, a zdziwic sie nie mozna?MaciejWLKP pisze:Co to za zdziwienie, nie można mieć swojego zdania?

Ostatnio zmieniony 22 sty 2014, 09:26 przez MaciejWLKP, łącznie zmieniany 2 razy.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
Tak to jest jak Maciej jest Filipemrafmax pisze:mozna, a zdziwic sie nie mozna?MaciejWLKP pisze:Co to za zdziwienie, nie można mieć swojego zdania?

-- Dodano: 22 sty 2014, 10:25 --
Udowodnij i wsadź 30 % depo na Sadk77 pisze:żadnych wzrostów na kablu i edku nie będzie. indeksy będą dziś nurkować to i dolar się będzie umacniał. dax czapa, sp 500 czapa do końca miesiąca mamy spadki.
Bemowo,
jakie prognozy co do kabla pod dzisiejsze dane?
Używam go na edku jedynie - pod niego jest skalibrowane ale myślę że można to dostosować też do innych walut. Fajnie sprawdza sie jeszcze na GOLD oraz francuzie CAC40 oraz FWIG20krzychu3_1989 pisze:ten system działa Ci tylko na edku czy na innych walutach też?yeahman pisze:Co do realizacji SL - faktycznie są luki cenowe i jest to normalne na giełdach - ale skąd mamy pewność że ona była i czy w takiej wielkości - machinacje brokerów też są więc nie wiadomo i jedyny sposób to ściągnąć od kogoś notowania z ECN.
Edek - sygnał sell u mnie - optymalne wejście 1,3555 TP20
-- Dodano: 22 sty 2014, 09:07 --
a jeszcze jedno - jak pisze "optymalne wejscie" to znaczy że kurs sie cofnie do tego poziomu co pisze i tam trzeba szukać wejscia w pozycję.
-- Dodano: 22 sty 2014, 09:28 --
sell limit postawiony

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
szpilka wycinająca pozycje długie - a te potrafią na kablu być konkretne - może to być połączone z retestem klina h4 z którego wczoraj pokonaliśmy (max) i mega upMarcin30 pisze:Bemowo,
dokładnie mam 27% w s na indeksachBemowo1 pisze:Tak to jest jak Maciej jest Filipemrafmax pisze:mozna, a zdziwic sie nie mozna?MaciejWLKP pisze:Co to za zdziwienie, nie można mieć swojego zdania?
![]()
-- Dodano: 22 sty 2014, 10:25 --
Udowodnij i wsadź 30 % depo na Sadk77 pisze:żadnych wzrostów na kablu i edku nie będzie. indeksy będą dziś nurkować to i dolar się będzie umacniał. dax czapa, sp 500 czapa do końca miesiąca mamy spadki.
-
- Pasjonat
Tym słynnym Filipem co naciągnął bosse na ładną kasę?Bemowo1 pisze:Tak to jest jak Maciej jest Filipemrafmax pisze:mozna, a zdziwic sie nie mozna?MaciejWLKP pisze:Co to za zdziwienie, nie można mieć swojego zdania?
![]()
![]()

"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
dokładnie mam 27% w s na indeksach[/quote]adk77 pisze:
Udowodnij i wsadź 30 % depo na S
tematu indexów nie poruszam (brak zdania) ale z kablem to bądż gotowy dzisiaj na cuda
A jeżeli masz S to trailing stop warto zastosować - też może dać zarobić lub zamykać część pozycji
Ostatnio zmieniony 22 sty 2014, 09:39 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.