Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Adrianoforex pisze:Aż muszę kupić taki system i go przetestować. Opublikuję go wtedy na forum, bo jesli nie jest zarobiony przez DI to będą mogli mi skoczyć co do praw autorskich. :mrgreen:
Biorąc pod uwagę tempo naszego sądownictwa raczej nikt nic Ci nie zrobi :-) natomiast nie masz racji że jak ktoś nie ma DI to może Ci skoczyć za prawa autorskie bo sprzedaje system czy co tam jeszcze. Sam mam w posiadaniu z przed kilku lat system z allegro który od kogoś dostałem, o dziwo system cały czas zarabia :-) Może nie jest to jakaś pipsokosiarka ale przy odrobinie wiedzy daje radę. Osobiście go nie używam, ale idzie go łatwo na historii sprawdzić bo mimo dwóch wskaźników, nie ma repaintów. To taka ciekawostka. Dwa, ktoś nie raz już pisał że jest masa systemów potencjalnie zyskowna, jedni nimi tracą , inni zarabiają. System to jedno, a trzymanie się zasad, opanowanie chciwości to inna bajka.

beyond

Nieprzeczytany post autor: beyond »

Tak jak Adriano już pisał - stworzenie zyskownego systemu nie jest żadnym problemem. Zadziwiające jest, jak wiele osób potrafi dobrze zając pozycję. Niestety większość z nich przegrywa z samym sobą - najczęściej za szybko kasują zysk co jest szybką drogą do bankructwa. Przy dobrze dobranym ryzyku bardzo dużo osób zaczęłoby zarabiać.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Microbi pisze:
Adrianoforex pisze:Aż muszę kupić taki system i go przetestować. Opublikuję go wtedy na forum, bo jesli nie jest zarobiony przez DI to będą mogli mi skoczyć co do praw autorskich. :mrgreen:
Biorąc pod uwagę tempo naszego sądownictwa raczej nikt nic Ci nie zrobi :-) natomiast nie masz racji że jak ktoś nie ma DI to może Ci skoczyć za prawa autorskie bo sprzedaje system czy co tam jeszcze. Sam mam w posiadaniu z przed kilku lat system z allegro który od kogoś dostałem, o dziwo system cały czas zarabia :-) Może nie jest to jakaś pipsokosiarka ale przy odrobinie wiedzy daje radę. Osobiście go nie używam, ale idzie go łatwo na historii sprawdzić bo mimo dwóch wskaźników, nie ma repaintów. To taka ciekawostka. Dwa, ktoś nie raz już pisał że jest masa systemów potencjalnie zyskowna, jedni nimi tracą , inni zarabiają. System to jedno, a trzymanie się zasad, opanowanie chciwości to inna bajka.

Już szukam pewnej odpowiedzi z KNF. Microbi nie masz racji. Jeśli nie masz papierów DI w Polsce nie wolno ci czegoś takiego sprzedawać. :mrgreen: Izba Gospodarcza SN też coś podobnego wyprodukowała.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

beyond pisze:Tak jak Adriano już pisał - stworzenie zyskownego systemu nie jest żadnym problemem. Zadziwiające jest, jak wiele osób potrafi dobrze zając pozycję. Niestety większość z nich przegrywa z samym sobą - najczęściej za szybko kasują zysk co jest szybką drogą do bankructwa. Przy dobrze dobranym ryzyku bardzo dużo osób zaczęłoby zarabiać.
Proszę o zapodanie jednego takiego systemu. Jeżeli to nie taki prblem.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Jeśli masz racje to jestem ciekaw takiej interpretacji Adriano . Bo wydaje się ona nie logiczna. Tym tokiem , nikt nie może napisać książki, poradnika itd o giełdzie bo trzeba mieć DI ? Nie kupuję takiej interpretacji. Jak znajdziesz wklej. Chociaż u nas można spodziewać się już chyba wszystkiego :-) Może niedługo czeka nas podatek od tego że nie spadł śnieg i górale nie zarobili :-)

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Dotacja do śniegu z Czech? Czego nie ;-)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

beyond pisze:Tak jak Adriano już pisał - stworzenie zyskownego systemu nie jest żadnym problemem. Zadziwiające jest, jak wiele osób potrafi dobrze zając pozycję. Niestety większość z nich przegrywa z samym sobą - najczęściej za szybko kasują zysk co jest szybką drogą do bankructwa. Przy dobrze dobranym ryzyku bardzo dużo osób zaczęłoby zarabiać.
Traderzy zazwyczaj przegrywają sami z sobą. Ja tez szybko kasuję zysk i nie pozwalam mu za szybko rosnąć. Wiem, że na 100 razy 99 by mi sie udało, ale ten jeden gdy nie skorzystam z zysku i pójdzie gdzie indziej może być śmiertelny. :mrgreen: A tymczasem nudy na pudy

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

beyond

Nieprzeczytany post autor: beyond »

Kazik pisze: Proszę o zapodanie jednego takiego systemu. Jeżeli to nie taki prblem.
Proszę bardzo:

http://forex-nawigator.biz/forum/naked- ... t7917.html

http://forex-nawigator.biz/forum/price- ... 21345.html

Te dwa z tego forum wydają mi się sensowne. Wskaźnikowych nie znam, bo nigdy nie używałem takich rzeczy, ale jak Adriano twierdzi, też się da zarobić. Ale jak już wiele razy było tu napisane - każdy musi znaleźć coś, co mu odpowiada. Jeden z tych dwóch jest moim zdaniem dobrym punktem wyjścia.

Jest ich więcej (Adriano też ma niezłą metodę, co widać po wynikach) ale te są najlepiej ujęte formalnie.

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

beyond pisze:
Kazik pisze: Proszę o zapodanie jednego takiego systemu. Jeżeli to nie taki prblem.
Proszę bardzo:

http://forex-nawigator.biz/forum/naked- ... t7917.html

http://forex-nawigator.biz/forum/price- ... 21345.html

Te dwa z tego forum wydają mi się sensowne. Wskaźnikowych nie znam, bo nigdy nie używałem takich rzeczy, ale jak Adriano twierdzi, też się da zarobić. Ale jak już wiele razy było tu napisane - każdy musi znaleźć coś, co mu odpowiada. Jeden z tych dwóch jest moim zdaniem dobrym punktem wyjścia.

Jest ich więcej (Adriano też ma niezłą metodę, co widać po wynikach) ale te są najlepiej ujęte formalnie.

Beyond,
Tak jak Ty uważam że są to dwie najlepsze pozycje na tym portalu do obowiazkowego zapoznania sie.
Mi swego czasu pomogły one zrewolucjonizowac całkowicie moj trading, szczegolnie ten pierwszy link. Pamietam jak go kiedys czytałem chyba na FF, wtedy uswiadomiłem sobie ze to co do tej pory robiłem na FX było guzik warte :) Polecam!

ps: "indicators are issue of devil"
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Gdybym mógł przelać swój system na papier to bym to zrobił. Ale jest to raczej awykonalne. Poprzez PW dałem ludziom inny system ze średnimi kroczącymi i formacjami świecowymi na którym też godnie zarabiałem. Jednak nie pasuje on kompletnie do mojego charakteru. Stąd od kilku lat tylko sobie na niego patrzę, ale nie gram. Z tego co pamiętam to cos podobnego było na forum, ale dawno umarło. Czemu? Bo ludzie musza mieć system pod siebie. Jeśli dostają gotowca to po pewnym czasie starają się go ulepszyć, co zazwyczaj kończy się klęską. Dlatego szukać, szukać a znajdziecie.

Zablokowany