Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Niskie TF-y zdecydowanie dla osób bardzo pobudliwych (ja mam ADHD), które nie wyczekaja już nawet przy M15.Ale także dla osób, które mają mało czasu i po odpaleniu platformy chciałyby miec w miarę szybko sygnał do zawarcia transakcji.

Duże TF-y dla osób, które w pracy za bardzo nie mają czasu na trejdowanie. Ale równiez dla osób, które spokojnie mogą czekać na okazję i za bardzo im sie nie śpieszy. Albo mają instynkt snajpera, który przez kilka dni leży i czeka na ofiarę.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Na zakończenie ciut danych na poniedziałek. W nocy o 3 dane dot. chińskiej gospodarki więc kangur może poszaleć a przed świtem dane z Japonii.

Obrazek

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
artystax
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: artystax »

Witam,
Gratulacje Adrianoforex za stabilne i nieprzecietne wyniki, ale bardziej za to, ze (jak widac w tym dzienniku) jestes normalnym "gosciem" z szacunkiem dla innych.
Z przyjemnoscia zagladam tu codziennie chociaz tylko w nocy (inna strefa czasowa).
Przy okazji wrzucam pewien link do artykulu
i jestem ciekawy Waszych opinii na ten temat.

Pozdrawiam.
artystax

-fragment;... "Wracając do scenariusza krachu to elity, z którymi ma kontakt Williams stwierdziły, że na przestrzeni trzech kolejnych miesięcy lub mniej IMF z elitami (wybrani kongresmani i prezydent USA już o tym wiedzą) zrealizują walutowy reset (nie krach). 204 rządy świata dogadały się z IMF-em na rewaluację walut i ustawienie sztucznego pięcioprocentowego parytetu pomiędzy nimi by zatrzymać wojny walutowe. Waluty będą "zresetowane" w odniesieniu do aktywów jakie posiadają kraje. Ameryka ma więcej długu niż reszta świata co doprowadzi do około 30% dewaluacji dolara. Nie będzie to jednak proces natychmiastowy, rozłoży się na przestrzeni kilku miesięcy i doprowadzi do wycofania dolara jako głównej waluty światowej".

http://www.prisonplanet.pl/polityka/lin ... 1493399071

.

obywatel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: obywatel »

Witam
jak widzisz sytuacje na usd/jpy ?

Awatar użytkownika
artystax
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: artystax »

obywatel pisze:Witam
jak widzisz sytuacje na usd/jpy ?
Witam,
Dopoki nie przebije 105 to widze spadkowo

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Witam. Na tym świecie to już mnie nic nie zaskoczy. Jeśli chcą zrobić taki reset to go zrobią i sporo na nim zarobią. Ale jestem zwolennikiem nnaturalnego kształtowania się kursów akcji i walut. Ale co ją mogę. Muszę i gram tak jak zagra mi na swoim bebenku mityczny grubas. Skoro wszystkie większe banki inwestycyjne kreują kursy np peso to i rządzący kombinują . My różnica jesteśmy na samym końcu przewodu pokarmowego. Ale i tu można zarobić.

mariusztrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mariusztrader »

Witam

Adrianoforex, śledzę Twój dziennik już od pewnego czasu. Gratuluję świetnych rezultatów, pewnie jakieś 95% osób z tego forum marzy o takich wynikach. Naprawdę pełen szacunek za to, że dzielisz się z innymi swoim doświadczeniem.
Potrzebny był dziennik taki jak Twój, człowieka, który odnosi sukcesy na fx, bo wszędzie można spotkać zirytowanych swoimi niepowodzeniami ludzi, którzy mówią, że tak się nie da zarabiać, bo oni nie zarabiają. Bardzo podnosisz na duchu i pokazujesz, że jednak można na tym rynku regularnie wychodzić na plus.
Forexem interesuję się od ponad roku, marzę o tym, by kiedyś móc z tego żyć spokojnie i na dobrym poziomie. Wierzę, że to osiągnę, bo tak jak w mojej stopce, uważam, że: "Nie ma rzeczy niemożliwych, istnieją jedynie trudne do zrealizowania" oraz ciężka i mądra praca w końcu popłaca :lol:

Jeszcze raz gratuluję wyników i dziennika. Trzymaj tak dalej. Jesteś naszym guru 8)
"Nie ma rzeczy niemożliwych, istnieją jedynie trudne do zrealizowania"

nadobny
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: nadobny »

Czy jest szansa, że zaczniesz zamieszczać obrazki z wykresem i naniesionymi na niego wejściami? Umiesz już to robić to korzystaj :)

Gratuluje dziennika.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Witam! W odpowiedzi na liczne PW i dyskusję na wątku jeszcze raz powtarzam nie gram automatycznie. Były próby zautomatyzowania strategii. Zakończyły sie fiaskiem. Robiły to osoby ściśle związane z rynkiem FOREX, które z sukcesami programują od lat. Jeszcze przez półtora tygodnia mam serię rehabilitacji i tak na razie trading zszedł na plan drugi. Jak już sie ogarnę to będę wklejał co tylko będziecie chcieli.

Tutaj ejek z dzisiejszej nocy. Widać, że gdybym nie zamykał z zyskiem z tylko dwóch pozycji to zysk byłby ogromny i to z wszystkich. Ale jak kłade się spać to zamykam z zyskiem jaki jest, bo potem nie wiem co będzie.

Obrazek

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Co jutro gramy? Danych jak na lekarstwo. Z Polski więcej, ale na "polakach" nie grywam wcale. Trochę Niemcy, trochę Wlk Brytania. Ale czasami takie sesje to jest okazja do spekulacji i zabaw grubasów tak jak to było w grudniowe święta na edku.

Obrazek

Zablokowany