Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: KrostosWW »

majkiel90 pisze: No i tu się zgodzę z Tobą , może dziwić fakt że np. większość transakcji zarówno sl i tp wchodzi niekorzystnie. Być może nie grają fair do końca ale jakby nie patrzył regulaminu nie łamią. Denerwujące może być , że zlecenia tak wchodzą. Ale akurat tej równowagi poślizgów to nie rozumiem, naprawdę niech mi to ktoś wytłumaczy bo KrostosWW chyba nie potrafi.

A słyszałeś może kiedyś przypadkiem o statystyce?

Awatar użytkownika
majkiel90
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majkiel90 »

KrostosWW pisze:A słyszałeś może kiedyś przypadkiem o statystyce?
Aha więc Twoim zdaniem to statystyka za tym stoi ? No można i tak sądzić jednak dla mnie to żadne wytłumaczenie bo nie wiem w jaki sposób tu ją stosujesz ale nie wnikam.
" Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku "

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

majkiel90 pisze:
KrostosWW pisze:A słyszałeś może kiedyś przypadkiem o statystyce?
Aha więc Twoim zdaniem to statystyka za tym stoi ? No można i tak sądzić jednak dla mnie to żadne wytłumaczenie bo nie wiem w jaki sposób tu ją stosujesz ale nie wnikam.

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D. Racja, kończę z Tobą dyskusję.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

KrostosWW pisze: A słyszałeś może kiedyś przypadkiem o statystyce?
Kolego KrostosWW nie wiem czy nie pomijasz jednej ważnej rzeczy w twoich statystykach. Poślizgi na SL mogą się różnic od poślizgów na TP ponieważ ruch ceny na wykresie nie jest przypadkowy. Stoplossy są często kumulowane w jednym miejscu z tego powodu, że wszyscy graja na tych samych wykresach. Takie miejsca są celem i cena porusza się w tą stronę inaczej. Jak chcesz zrobic takie badanie to musiałbyś otwierac dwie pozycje jednocześnie S i L tak żeby SL jednej pozycji był równy TP drugiej i na odwrót. Jeśli na SL i TP po tej samej cenie będzie różny poślizg to się z tobą zgodzę. Pozdrawiam
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

bfx pisze:
KrostosWW pisze: A słyszałeś może kiedyś przypadkiem o statystyce?
Kolego KrostosWW nie wiem czy nie pomijasz jednej ważnej rzeczy w twoich statystykach. Poślizgi na SL mogą się różnic od poślizgów na TP ponieważ ruch ceny na wykresie nie jest przypadkowy. Stoplossy są często kumulowane w jednym miejscu z tego powodu, że wszyscy graja na tych samych wykresach. Takie miejsca są celem i cena porusza się w tą stronę inaczej. Jak chcesz zrobic takie badanie to musiałbyś otwierac dwie pozycje jednocześnie S i L tak żeby SL jednej pozycji był równy TP drugiej i na odwrót. Jeśli na SL i TP po tej samej cenie będzie różny poślizg to się z tobą zgodzę. Pozdrawiam

gram na króciutkich ruchach, nie ustawiam SL na żadnych oporach.

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

Jeśli chodzi o "wyrównanie" poślizgów, to wszystko zależy od Twoich transakcji, kiedy wchodzi Ci TP/SL itp. Jeśli chcesz statystycznie do tego podejść, to musiałbyś też właśnie uwzględnić warunki w których wchodzą Ci TP/SL. Bo np. TP będzie Ci wchodzić często na sesji NY lub azjatyckiej, a SL wchodzi Tobie często w sesji Londyńskiej lub na danych. To tylko jeden z wielu aspektów których musiałbyś wsiąść pod uwagę, ogólnie wiemy jaki jest rynek, że jest zmienny, więc ja bym do tego tak nie podchodził, że te poślizgi Ci się wyrównają, ale mają być w akceptowalnych przedziałach, zależnie od Twoje strategii.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

KrostosWW pisze: gram na króciutkich ruchach, nie ustawiam SL na żadnych oporach.
Postaw SL i TP w tym samym miejscu to się przekonamy. Sam jestem ciekaw ale szkoda mi kasy na takie testy.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Taki test też nic nie da, bo jedno zlecenie wykona się szybciej niż drugie.

Awatar użytkownika
majkiel90
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majkiel90 »

KrostosWW w swojej "statystyce" zapomniał tylko o jednym : rynku i jego uczestnikach.

Do KrostosWW :
Nie wiem co tam popijasz ale zaczynam zazdrościć.
" Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku "

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Cyb pisze:Taki test też nic nie da, bo jedno zlecenie wykona się szybciej niż drugie.
To znaczy??

Myślałem nad tym, żeby otwierać dwie przeciwstawne pozycje (z tego co pamiętam u Armady można hedgować).
Tylko, że przy 100 transakcjach takich stracę sporo pieniędzy na prowizjach.

ODPOWIEDZ