No chyba nie masz racji albo już sam nie wiem o co Ci chodzi.KrostosWW pisze:majkiel90 pisze:A dlaczego powinieneś być zbliżony do 0 z poślizgami ? Bo ja akurat tego nie rozumiem , co jest jakaś zależność ,że jeśli raz był poślizg na minusie to następny będzie na plusie ?KrostosWW pisze: No chyba, że ktoś mnie oświeci i mi wytłumaczy dlaczego przy 50/50 skuteczności nie powinienem być zbliżony do 0 z poślizgami.
No chyba nie masz racji. Na czystą logikę. Jeżeli występują poślizgi na stop lossie, bo tick przeskoczy mocno za stop loss logicznym jest, że również powinien móc tak samo przeskoczyć tp. Nie uważasz?
Cytat z postu raposo:
"Zrobiłem test na swoim koncie realnym. Otwierałem długie pozycje na EURUSD i EURJPY, od razu ustawiałem TP 0,1 pipsa i czekałem na zamknięcie. W sumie 10 pozycji. Screenshot poniżej, co do poślizgów, wyniosły one odpowiednio:
-0,1
-0,1
0
0,1
0,1
0
0
0,3
-0,1
-0,2
w sumie - 0.
Jak widzicie, poślizgi zdarzają się w dwie strony. Realizacja zleceń zależy jedynie od sytuacji na rynku. Nawet w momencie, gdy nie ma danych, cena potrafi w jednym ticku przeskoczyć o kilka pips i wtedy mamy poślizg. Grudzień i początek stycznia to okres niskiej płynności, gdy takie strzały pojawiają się nad wyraz często."
Czyli jak widzisz na take profit też przeskakuje i to jest tu dobrze pokazane a nie jakieś porównanie demo do real.
Może naprawdę pomyśl o zmianie brokera. Każdy powinien wybrać najlepsze dla siebie rozwiązanie a skoro masz konto u Armady to chyba według Ciebie jest najlepsza , no chyba że świadomie chcesz " tracić "te pipsy.
A jeszcze jedno gdzie tu masz pokazane te duże przeskoki ?