Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
majkiel90
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: majkiel90 »

KrostosWW pisze:
majkiel90 pisze:
KrostosWW pisze: No chyba, że ktoś mnie oświeci i mi wytłumaczy dlaczego przy 50/50 skuteczności nie powinienem być zbliżony do 0 z poślizgami.
A dlaczego powinieneś być zbliżony do 0 z poślizgami ? Bo ja akurat tego nie rozumiem , co jest jakaś zależność ,że jeśli raz był poślizg na minusie to następny będzie na plusie ?

No chyba nie masz racji. Na czystą logikę. Jeżeli występują poślizgi na stop lossie, bo tick przeskoczy mocno za stop loss logicznym jest, że również powinien móc tak samo przeskoczyć tp. Nie uważasz?
No chyba nie masz racji albo już sam nie wiem o co Ci chodzi.

Cytat z postu raposo:
"Zrobiłem test na swoim koncie realnym. Otwierałem długie pozycje na EURUSD i EURJPY, od razu ustawiałem TP 0,1 pipsa i czekałem na zamknięcie. W sumie 10 pozycji. Screenshot poniżej, co do poślizgów, wyniosły one odpowiednio:

-0,1
-0,1
0
0,1
0,1
0
0
0,3
-0,1
-0,2
w sumie - 0.

Jak widzicie, poślizgi zdarzają się w dwie strony. Realizacja zleceń zależy jedynie od sytuacji na rynku. Nawet w momencie, gdy nie ma danych, cena potrafi w jednym ticku przeskoczyć o kilka pips i wtedy mamy poślizg. Grudzień i początek stycznia to okres niskiej płynności, gdy takie strzały pojawiają się nad wyraz często."

Czyli jak widzisz na take profit też przeskakuje i to jest tu dobrze pokazane a nie jakieś porównanie demo do real.

Może naprawdę pomyśl o zmianie brokera. Każdy powinien wybrać najlepsze dla siebie rozwiązanie a skoro masz konto u Armady to chyba według Ciebie jest najlepsza , no chyba że świadomie chcesz " tracić "te pipsy.
A jeszcze jedno gdzie tu masz pokazane te duże przeskoki ?
" Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku "

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

DanielFX pisze:
Szwajcar pisze:Ja wyliczyłem, że SL są zamykane średnio 0.5 pipsa na niekorzyść. Dane z kilkuset transakcji.
To chyba bardzo dobry wynik :564:
Dodam, że te niekorzystne poślizgi występują przy spokojnym rynku. Na danych może być masakra.
Chodzi o to, że przy egzekucji STP nie powinno być różnicy między średnimi odchyleniami na TP i SL.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrostosWW »

@majkiel90
Gościu, widzę, że jesteś strasznie roztrzepany. Ja nie mówiłem o żadnym demie. Pomyliły Ci się osoby.

Masz niski iloraz inteligencji? Nie potrafisz zrozumieć, że przy większej próbie, przy skuteczności 50/50 poślizgi powinny się zerować lub być około 0????

gmpgmp
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gmpgmp »

Drogi Główny Moderatorze Cyb.

Kilka slow do Pana:

po pierwsze czytalem swoj post kilkanascie razy i nie potrafie sie w nim doszukac narzekania. To byly fakty (i jak widze po nastepnych postach inne osoby maja zblizone wyniki) - w koncu ten watek ma byc nt konkretnego brokera - Armady - w ktorym poruszamy zarowno plusy jak i minusy (chyba ze mamy pisac tylko piesni pochwalne dla "nowej jakosci na rynku forex")

po drugie nigdzie nie napisalem ze Armada to moj jedyny rachunek (a juz napewno nie jest glownym) - wiec nie musze otwierac nowego u innego brokera gdyz juz taki posiadam

po trzecie - moj post mial na celu przedstawienie realnego kosztu transakcji , ktory ostatecznie (podkreslam w moim przypadku - moze u innych graczy jest inaczej - tego nie wiem) jest prawie dwukrotnie wyzszy w porownaniu do reklamowanego prze brokera na stronie a co za tym idzie przy podsumowaniu np wszystkich kosztow transakcji rocznie wyjdzie spora suma (bynajmniej dla mnie jest to istotne gdyz skalpuje , moze dla innych nie ).

Pozdrawiam,

PS

A tak na marginesie Pana uszczypliwe posty w moja strone moglby Pan sobie darowac (jak na głównego moderatora nie wypada)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ok, skoro Panowie już skończyli się kłócić to teraz trochę bardziej na temat... ;)

Nowa promocja w Armada Markets - w skrócie:
  • - Zasil rachunek kwotą min. 5 000 PLN,
    - Otrzymasz bonus 500 PLN,
    - Wypracuj 20 lotów obrotu (bez limitu czasowego),
    - Promocja trwa od 15 stycznia do 7 lutego włącznie.
Szczegółowy regulamin znajdziecie na stronie brokera oraz naszej (strona główna).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
majkiel90
Stały bywalec
Stały bywalec

KrostosWW pisze:@majkiel90
Gościu, widzę, że jesteś strasznie roztrzepany. Ja nie mówiłem o żadnym demie. Pomyliły Ci się osoby.

Masz niski iloraz inteligencji? Nie potrafisz zrozumieć, że przy większej próbie, przy skuteczności 50/50 poślizgi powinny się zerować lub być około 0????

A czy to o demo to jest skierowane do Ciebie , piszę o tym bo ktoś napisał takie porównanie które jest gówno warte .

No nie rozumiem czemu " powinny się " zerować lub być około 0 . Może mi to wyjaśnij lub pokaż najlepiej jakiś zapis w regulaminie Armady lub innego brokera stp , ecn który o tym mówi. Przecież Armada Ci nie zapewnia że zlecenie będzie bez poślizgu , nawet jeśli każde byłoby na minusowym poślizgu to jedyne co możesz zrobić to zmienić brokera.
" Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku "

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrostosWW »

majkiel90 pisze:No nie rozumiem czemu " powinny się " zerować lub być około 0 . Może mi to wyjaśnij lub pokaż najlepiej jakiś zapis w regulaminie Armady lub innego brokera stp , ecn który o tym mówi. Przecież Armada Ci nie zapewnia że zlecenie będzie bez poślizgu , nawet jeśli każde byłoby na minusowym poślizgu to jedyne co możesz zrobić to zmienić brokera.
Nie, nie wierzę. Ty trollujesz gościu nas, prawda?

Ja nie gram z brookerem, tylko z rynkiem. To nie jest market maker.

Nie no, niech ktoś mu wytłumaczy.....

gmpgmp
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gmpgmp »

Wiesz majkiel90 bynajmniej w moim poscie nie chodzilo o to ze poslizgi maja sie rownac tylko o to ze dziwi mnie ze SL zawsze wiekszy od zadanego, TP mniejsze od zadanego , a cena otwarcia z regoly gorsza co w sumie daje takie wyniki jak predstawilem . dla przykladu grasz sl 10 i tp 10 . jak masz na 2 transakcjach po 0,5 pipsa poslizgu lacznie daje to 1 pips co jes 10% twojego zysku . i zastanawialem sie czy innych graczy to nie denerwuje i nie dziwi . bo mnie tak

pozdr

TABAZA
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TABAZA »

Cyb pisze:Akurat w to że jakikolwiek broker ECN lub STP zwrócił Ci poślizg tylko dlatego że takowy wystąpił nie jestem w stanie uwierzyć. Stawiam nerkę mojego psa, że musiały zaistnieć jakieś dodatkowe czynniki.
Taki mail otrzymałem powrotny z pomocy armady --- poślizg
Zostaw nerkę psa w spokoju i nie kpij z każdego człowieku . Zachowujesz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadał , kpiny i sarkazm wobec większości użytkowników , aż nie przystoi głównemu moderatorowi .

Awatar użytkownika
majkiel90
Stały bywalec
Stały bywalec

gmpgmp pisze:Wiesz majkiel90 bynajmniej w moim poscie nie chodzilo o to ze poslizgi maja sie rownac tylko o to ze dziwi mnie ze SL zawsze wiekszy od zadanego, TP mniejsze od zadanego , a cena otwarcia z regoly gorsza co w sumie daje takie wyniki jak predstawilem . dla przykladu grasz sl 10 i tp 10 . jak masz na 2 transakcjach po 0,5 pipsa poslizgu lacznie daje to 1 pips co jes 10% twojego zysku . i zastanawialem sie czy innych graczy to nie denerwuje i nie dziwi . bo mnie tak

pozdr
No i tu się zgodzę z Tobą , może dziwić fakt że np. większość transakcji zarówno sl i tp wchodzi niekorzystnie. Być może nie grają fair do końca ale jakby nie patrzył regulaminu nie łamią. Denerwujące może być , że zlecenia tak wchodzą. Ale akurat tej równowagi poślizgów to nie rozumiem, naprawdę niech mi to ktoś wytłumaczy bo KrostosWW chyba nie potrafi.

ODPOWIEDZ