PA, samouk, konto real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Re: PA, samouk, konto real

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Edek w koncu zakonczony.
Depo na +33%

Mail o podniesienie lewaru wyslany, od poniedzialku ruszam:)

EDIT: Armada daje radę- napisali, ze lewar juz podniesiony.

Niestety wszystkie setupy ktore obserwowalem juz sie zrealizowaly. Wieczorem ogarniam sytuacje na następny tydzień.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Szarpnalem się jeszcze na S na AUDUSD z poziomu 0, 8976. Na M15 pokazali pina potem potwierdzone jeszcze H1.
Screeny potem bo z tel wszystko sie odbywa.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Screeny z AUDUSD. Wytłumaczenie jeden post wyżej.
Pozycja cały czas w grze jednak nie idzie tak jak sobie życzyłem.

Później wrzuce screeny z edziem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Screen z edkiem. Nie podoba mi się to rozegranie. W pewnym momencie R:R wynosiło 1:9. Do myślenia powinny dać mi dwa duże piny na H4.
Tak sobie myślę, że tu odezwała się życzeniowość i to, że była to moja jedyna pozycja, do tego trwająca tak długo.

Chyba będę musiał opracować nowe rozwiązanie do prowadzenia pozycji, które pozwoli działać mechanicznie. Coś w rodzaju: " jeżeli R:R wyniesie 1:5 to przesuwam SL do poziomu R:R 1:3". Jednak to jest do przemyślenia i przeliczenia.

Na pewno teraz pomoże lewar i możliwość grania na większej ilości par. Powinno to wykluczyć "przywiązanie do jedynej pozycji".

Bez kitu czuję teraz ulgę, że nie będe musiał tylko na tą jedną pozycję patrzeć :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Do maksymalizacji zysku możesz spróbować zastosować TS. Ale nie taki standardowy, tylko aktywowany automatycznie po odejściu ceny na odpowiednia odległość. Kiedyś stosowałem to rozwiazanie zamiast tp i wyniki były dość dobre. No ale wiadomo jakie wady ma ts. Jeśli jesteś zainteresowany to odezwij się na pw.

Pozdrawiam

Wysłane za pomoca Tapatalk
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Można też zastosować robota opartego na parabolic Sar. Pełna konfigurowalnosc i według mnie dużo lepszy od ts ponieważ nie wywali nas na danych. Mam takie narzędzie ale aktualnie go nie stosuje ale zamierzam w przyszłości ;-)

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

zaccny pisze:Można też zastosować robota opartego na parabolic Sar. Pełna konfigurowalnosc i według mnie dużo lepszy od ts ponieważ nie wywali nas na danych. Mam takie narzędzie ale aktualnie go nie stosuje ale zamierzam w przyszłości ;-)

Też kiedyś próbowałem zamykać pozycje przy pomocy PARABOLIC SAR. Byłem w nim wręcz zakochany. Jednak szybko mi to przeszło. Do systemu pasował przez miesiąc. Potem kicha.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Panowie jak wygląda zamykanie przez TS i Parabolic Sar? Tzn przy zmianie dota zamyka?

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: PA, samouk, konto real

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Adrianoforex pisze:
zaccny pisze:Można też zastosować robota opartego na parabolic Sar. Pełna konfigurowalnosc i według mnie dużo lepszy od ts ponieważ nie wywali nas na danych. Mam takie narzędzie ale aktualnie go nie stosuje ale zamierzam w przyszłości ;-)

Też kiedyś próbowałem zamykać pozycje przy pomocy PARABOLIC SAR. Byłem w nim wręcz zakochany. Jednak szybko mi to przeszło. Do systemu pasował przez miesiąc. Potem kicha.
Są bodajże 3 różne konfigurację tego i można różnie ustawić jak ma się przesuwać stop. Jest to idealne narzędzie dla tych którzy faktycznie chcą podążać za trendem. Ja docelowo o tym marze wiec to dla mnie idealne rozwiazanie;-) szczerze mówiąc już o tym zapomniałem i dzięki tematowi odświeżyłem pamięć :-D musze coś podziałać w tym temacie

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Dzięki Panowie za odzew. Czytam właśnie o tym parabolic sar.
Rozważam też sposób podpowiedziany przez klonmarcina.

Muszę wszystko przeliczyć i pewno coś dla siebie wybiorę :wink:

Adrianoforex pisze: Też kiedyś próbowałem zamykać pozycje przy pomocy PARABOLIC SAR. Byłem w nim wręcz zakochany. Jednak szybko mi to przeszło. Do systemu pasował przez miesiąc. Potem kicha.
A co poszło nie tak?

ODPOWIEDZ