PA, samouk, konto real
Re: PA, samouk, konto real
Edek w koncu zakonczony.
Depo na +33%
Mail o podniesienie lewaru wyslany, od poniedzialku ruszam:)
EDIT: Armada daje radę- napisali, ze lewar juz podniesiony.
Niestety wszystkie setupy ktore obserwowalem juz sie zrealizowaly. Wieczorem ogarniam sytuacje na następny tydzień.
Depo na +33%
Mail o podniesienie lewaru wyslany, od poniedzialku ruszam:)
EDIT: Armada daje radę- napisali, ze lewar juz podniesiony.
Niestety wszystkie setupy ktore obserwowalem juz sie zrealizowaly. Wieczorem ogarniam sytuacje na następny tydzień.
Szarpnalem się jeszcze na S na AUDUSD z poziomu 0, 8976. Na M15 pokazali pina potem potwierdzone jeszcze H1.
Screeny potem bo z tel wszystko sie odbywa.
Screeny potem bo z tel wszystko sie odbywa.
Screeny z AUDUSD. Wytłumaczenie jeden post wyżej.
Pozycja cały czas w grze jednak nie idzie tak jak sobie życzyłem.
Później wrzuce screeny z edziem.
Pozycja cały czas w grze jednak nie idzie tak jak sobie życzyłem.
Później wrzuce screeny z edziem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Screen z edkiem. Nie podoba mi się to rozegranie. W pewnym momencie R:R wynosiło 1:9. Do myślenia powinny dać mi dwa duże piny na H4.
Tak sobie myślę, że tu odezwała się życzeniowość i to, że była to moja jedyna pozycja, do tego trwająca tak długo.
Chyba będę musiał opracować nowe rozwiązanie do prowadzenia pozycji, które pozwoli działać mechanicznie. Coś w rodzaju: " jeżeli R:R wyniesie 1:5 to przesuwam SL do poziomu R:R 1:3". Jednak to jest do przemyślenia i przeliczenia.
Na pewno teraz pomoże lewar i możliwość grania na większej ilości par. Powinno to wykluczyć "przywiązanie do jedynej pozycji".
Bez kitu czuję teraz ulgę, że nie będe musiał tylko na tą jedną pozycję patrzeć
Tak sobie myślę, że tu odezwała się życzeniowość i to, że była to moja jedyna pozycja, do tego trwająca tak długo.
Chyba będę musiał opracować nowe rozwiązanie do prowadzenia pozycji, które pozwoli działać mechanicznie. Coś w rodzaju: " jeżeli R:R wyniesie 1:5 to przesuwam SL do poziomu R:R 1:3". Jednak to jest do przemyślenia i przeliczenia.
Na pewno teraz pomoże lewar i możliwość grania na większej ilości par. Powinno to wykluczyć "przywiązanie do jedynej pozycji".
Bez kitu czuję teraz ulgę, że nie będe musiał tylko na tą jedną pozycję patrzeć

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- klonmarcin
- Maniak
Do maksymalizacji zysku możesz spróbować zastosować TS. Ale nie taki standardowy, tylko aktywowany automatycznie po odejściu ceny na odpowiednia odległość. Kiedyś stosowałem to rozwiazanie zamiast tp i wyniki były dość dobre. No ale wiadomo jakie wady ma ts. Jeśli jesteś zainteresowany to odezwij się na pw.
Pozdrawiam
Wysłane za pomoca Tapatalk
Pozdrawiam
Wysłane za pomoca Tapatalk
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Można też zastosować robota opartego na parabolic Sar. Pełna konfigurowalnosc i według mnie dużo lepszy od ts ponieważ nie wywali nas na danych. Mam takie narzędzie ale aktualnie go nie stosuje ale zamierzam w przyszłości ;-)
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
-
- Maniak
zaccny pisze:Można też zastosować robota opartego na parabolic Sar. Pełna konfigurowalnosc i według mnie dużo lepszy od ts ponieważ nie wywali nas na danych. Mam takie narzędzie ale aktualnie go nie stosuje ale zamierzam w przyszłości ;-)
Też kiedyś próbowałem zamykać pozycje przy pomocy PARABOLIC SAR. Byłem w nim wręcz zakochany. Jednak szybko mi to przeszło. Do systemu pasował przez miesiąc. Potem kicha.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Panowie jak wygląda zamykanie przez TS i Parabolic Sar? Tzn przy zmianie dota zamyka?
Re: Odp: PA, samouk, konto real
Są bodajże 3 różne konfigurację tego i można różnie ustawić jak ma się przesuwać stop. Jest to idealne narzędzie dla tych którzy faktycznie chcą podążać za trendem. Ja docelowo o tym marze wiec to dla mnie idealne rozwiazanie;-) szczerze mówiąc już o tym zapomniałem i dzięki tematowi odświeżyłem pamięćAdrianoforex pisze:zaccny pisze:Można też zastosować robota opartego na parabolic Sar. Pełna konfigurowalnosc i według mnie dużo lepszy od ts ponieważ nie wywali nas na danych. Mam takie narzędzie ale aktualnie go nie stosuje ale zamierzam w przyszłości ;-)
Też kiedyś próbowałem zamykać pozycje przy pomocy PARABOLIC SAR. Byłem w nim wręcz zakochany. Jednak szybko mi to przeszło. Do systemu pasował przez miesiąc. Potem kicha.

Dzięki Panowie za odzew. Czytam właśnie o tym parabolic sar.
Rozważam też sposób podpowiedziany przez klonmarcina.
Muszę wszystko przeliczyć i pewno coś dla siebie wybiorę
Rozważam też sposób podpowiedziany przez klonmarcina.
Muszę wszystko przeliczyć i pewno coś dla siebie wybiorę

A co poszło nie tak?Adrianoforex pisze: Też kiedyś próbowałem zamykać pozycje przy pomocy PARABOLIC SAR. Byłem w nim wręcz zakochany. Jednak szybko mi to przeszło. Do systemu pasował przez miesiąc. Potem kicha.