Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

Nie ma co winić brokera jak się zamyka transakcje podczas danych high impact, tylko swoją strategię/zagranie.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

Awatar użytkownika
mosek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mosek »

DanielFX pisze:Nie ma co winić brokera jak się zamyka transakcje podczas danych high impact, tylko swoją strategię/zagranie.
ja jej nie zamknąłem to broker zrobił ja miałem stopa pozycja zabezpieczona stopem na +30 pipsów zamkneło na +15 tyle
'Chwytamy trend za jaja i wykręcamy tak, że się zesra pipsami. Nasz plan to trzymać się planu. Przejdziemy przez sesję jak gówno przez rurę.'

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

zostales ewidentnie oszukany, ale mozna sie przed tym zabezpieczyc, jesli zalozysz konto w armadzie przez ten portal http://forexclub.pl/, to wtedy w takim wypadku jaki miales oni zwracaja roznice na jaka zostales oskubany, np te 15pipsow :P

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

sureshot pisze:... wtedy w takim wypadku jaki miales oni zwracaja roznice na jaka zostales oskubany, np te 15pipsow :P
A skad taka wiedza? To oczywiscie nieprawda. Nawet jesli pisal Pan w formie zartu, prosze o sprostowanie swojego postu.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
majkiel90
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majkiel90 »

mosek pisze:ja jej nie zamknąłem to broker zrobił ja miałem stopa pozycja zabezpieczona stopem na +30 pipsów zamkneło na +15 tyle
Ale tu istotne jest to czy kurs doszedł do ustawionego stopa po jeśli doszedł to aktywowało się zlecenie stop i zamknęło niżej te 15 pipsów bo widocznie to była najszybciej możliwa transakcja po tej cenie dla Ciebie. Nie wiem czego tu można nie rozumieć.

"5.11 W określonych warunkach transakcyjnych może nie być możliwości realizacji Zleceń odnośnie Instrumentu finansowego po zadeklarowanej cenie. W tym przypadku Armada zastrzega sobie prawo do realizacji Zlecenia lub zmiany ceny otwarcia lub zamknięcia transakcji po pierwszej dostępnej cenie. Może to się zdarzyć, na przykład, w momentach gwałtownego ruchu cen, jeśli cena rośnie lub spada w trakcie jednej sesji w takim stopniu, że zgodnie z regulaminem danej giełdy, transakcje są zawieszane lub ograniczane. Lub może się to zdarzyć w momentach otwarcia sesji.
W efekcie, złożenie zlecenia „Stop-Loss”, niekoniecznie oznaczać będzie ograniczenie strat Klienta do pożądanych wielkości, ponieważ warunki rynkowe mogą uniemożliwić realizację takiego Zlecenia po określonej cenie."

Czytanie nie boli wiem, że może a nawet na pewno jest nie fair ale takie są prawa rynku. Warto wiedzieć co się akceptuje a nie później oczekiwać nie wiadomo czego.
Poszukaj innego brokera może MM to będziesz miał gwarantowane zlecenia.
" Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku "

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

U MM tez nie sa gwarantowane zlecenia podczas publikacji danych. A przynajmniej nie u wszystkich. Polecam poczytać ich regulaminy. Z resztą tam potrafią sztucznie rozszerzać spread więc ... Jest tylko jedno 100% rozwiazanie. Nie trzymac otwartej pozycji podczas publikacji danych.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
majkiel90
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majkiel90 »

Dokładnie albo bardziej ryzykowne nie stosować stopów w tym czasie i najwyżej ręcznie zamknąć jeśli to możliwe.
" Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku "

Awatar użytkownika
ForexGump
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexGump »

majkiel90 pisze:Dokładnie albo bardziej ryzykowne nie stosować stopów w tym czasie i najwyżej ręcznie zamknąć jeśli to możliwe.
Witaj w klubie.:) Utrzymywanie zleceń StopLoss jest nabijaniem kasy brokera, a strata dla inwestora
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Armada chyba wycofała końcówke .am z platformy mt4 bo wszystkie wykresy " czekają na aktualizacje" i niestety trzeba na nowo powprowadzać wszystkie ustawienia, Szkoda że nie było info ze strony broka wcześniej :(
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie musisz na nowo wszystkiego ustawiać. Wystarczy, że przeciągniesz z okna Rynek daną parę walutową i "puścisz" ją na starym wykresie. Wszystko jest zapamiętane.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ