DayTrading: Piątek 10.01.2014
Re: DayTrading: Piątek 10.01.2014
Edek skorygował 38% jak narazie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Yeahman ja mam widły w garażu, mogę zastąpić kolegę z forum. Wyjaśnij do czego mam użyć ?
Grabie i miotła to rozumiem, w przyszłym tygodniu łopata do śniegu ale widły ?
Oandianie oczekują z Lkami w okolicy 1.352 na edziu i zarabiają na USD/CHF z pozycji zajetych ponad 0.91.
Wykres atlanticos z wczoraj, dodałbym linię II-IV.
@Nowy123 mam silny sygnał S na us index na H4, obecnie próbują lekko odbić z H1, luka została po nfp.
Jak się zapatrujesz na S&P ?
Grabie i miotła to rozumiem, w przyszłym tygodniu łopata do śniegu ale widły ?
Oandianie oczekują z Lkami w okolicy 1.352 na edziu i zarabiają na USD/CHF z pozycji zajetych ponad 0.91.
Wykres atlanticos z wczoraj, dodałbym linię II-IV.
@Nowy123 mam silny sygnał S na us index na H4, obecnie próbują lekko odbić z H1, luka została po nfp.
Jak się zapatrujesz na S&P ?
To nic tylko posty pisacGość123 pisze:Jak będziesz miał kilka tysięcy postów to nie będziesz o to pytałMARFOR pisze:jak wy to robicie, że zarabiacie ja co bym nie robił to i tak rynek w przeciwnym kierunku idzie.
może ktoś powie jak może być w poniedziałek na eur/usd- grunt to praktyka, he, he.

Kurde, ja dziś oczywiście przed 14.30 wszedłem na S już sporo wyżej - jakieś 20pipsów, zadowolony, ustawiłem SL ale po tym wystrzale zadziałał tak, że jak wcześniej poszedł TS na +20 pips to pozycja zamknęła się na stracie -40 pips i z konta zeszło 2200 USD. W logach wyczytałem, że nie było odpowiedzi od serwera i złożyłem reklamacje, w poniedziałek się okaże jak do tego podeszli. Przez ten wystrzał jestem 60 pipsów w plecy. Poniżej komunikat z loga:
No response from server on your action:
CLOSE BUY 0,5 mill. EUR/USD (position #26985269)
Please check your order(s)/position(s), statements or call support.
Mieliście do czynienia kiedyś z czymś takim?
W poniedziałek na eur/usd może być wzrost albo może być spadek.radeknl pisze:To nic tylko posty pisacGość123 pisze:Jak będziesz miał kilka tysięcy postów to nie będziesz o to pytałMARFOR pisze:jak wy to robicie, że zarabiacie ja co bym nie robił to i tak rynek w przeciwnym kierunku idzie.
może ktoś powie jak może być w poniedziałek na eur/usd- grunt to praktyka, he, he.

Napisz kiedy otwierasz i kiedy zamykasz transakcję i co skłoniło Cię do jej otwarcia to poszukamy przyczyny.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2014, 19:05 przez Takitam, łącznie zmieniany 1 raz.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.
EXTRADER pisze:Kurde, ja dziś oczywiście przed 14.30 wszedłem na S już sporo wyżej - jakieś 20pipsów, zadowolony, ustawiłem SL ale po tym wystrzale zadziałał tak, że jak wcześniej poszedł TS na +20 pips to pozycja zamknęła się na stracie -40 pips i z konta zeszło 2200 USD. W logach wyczytałem, że nie było odpowiedzi od serwera i złożyłem reklamacje, w poniedziałek się okaże jak do tego podeszli. Przez ten wystrzał jestem 60 pipsów w plecy. Poniżej komunikat z loga:
Kurka wodna.. gdzie masz konto?
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Ja kiedyś kilka razy 3-10 minut czekałem aż serwer XTB raczy przyjać zlecenie. Normalka w niedzielę na otwarciu...EXTRADER pisze:Kurde, ja dziś oczywiście przed 14.30 wszedłem na S już sporo wyżej - jakieś 20pipsów, zadowolony, ustawiłem SL ale po tym wystrzale zadziałał tak, że jak wcześniej poszedł TS na +20 pips to pozycja zamknęła się na stracie -40 pips i z konta zeszło 2200 USD. W logach wyczytałem, że nie było odpowiedzi od serwera i złożyłem reklamacje, w poniedziałek się okaże jak do tego podeszli. Przez ten wystrzał jestem 60 pipsów w plecy. Poniżej komunikat z loga:
Masz tu fora poświęcone różnym brokerom, nie napisałeś u kogo takie kwiatki. Napisz na forum brokera a odezwie się miły Pan i może coś zaproponuje w zamian.
Na XE Markets też dzisiaj była kaszanka, patrzę pozycja zarabia x a po chwili 4 razy x.
Unikam XTB, chyba że długi horyzont i wtedy mnie nie intersuje co wyrabiają.
yeahman pisze:EXTRADER pisze:Kurde, ja dziś oczywiście przed 14.30 wszedłem na S już sporo wyżej - jakieś 20pipsów, zadowolony, ustawiłem SL ale po tym wystrzale zadziałał tak, że jak wcześniej poszedł TS na +20 pips to pozycja zamknęła się na stracie -40 pips i z konta zeszło 2200 USD. W logach wyczytałem, że nie było odpowiedzi od serwera i złożyłem reklamacje, w poniedziałek się okaże jak do tego podeszli. Przez ten wystrzał jestem 60 pipsów w plecy. Poniżej komunikat z loga:
Kurka wodna.. gdzie masz konto?
DUKASCOPY BANK - jak przyjmą reklamację to im wybaczę

"Stopa bezrobocia mocno spadła, ale rynek może uznać, że to efekt wychodzenia ludzi z rynku pracy - tzw participation rate, czyli udział ludzi aktywnych zawodowo wśród wszystkich w wieku produkcyjnym spadła z 63% w listopadzie do 62,8% w grudniu."
Mądre to
mezin ja nigdy nie mialem problemow z xtb, moze doplac z 5zl i zamow szybszy internet bo ten jest za wolny... pozycze ci jak cos

Mądre to

mezin ja nigdy nie mialem problemow z xtb, moze doplac z 5zl i zamow szybszy internet bo ten jest za wolny... pozycze ci jak cos