DayTrading: Piątek 10.01.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 sty 2014, 00:00

Wzrost
25
54%
Bez zmian
2
4%
Spadek
19
41%

Liczba głosów: 46

EXTRADER
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Piątek 10.01.2014

Nieprzeczytany post autor: EXTRADER »

EXTRADER pisze:
yeahman pisze:
EXTRADER pisze:Kurde, ja dziś oczywiście przed 14.30 wszedłem na S już sporo wyżej - jakieś 20pipsów, zadowolony, ustawiłem SL ale po tym wystrzale zadziałał tak, że jak wcześniej poszedł TS na +20 pips to pozycja zamknęła się na stracie -40 pips i z konta zeszło 2200 USD. W logach wyczytałem, że nie było odpowiedzi od serwera i złożyłem reklamacje, w poniedziałek się okaże jak do tego podeszli. Przez ten wystrzał jestem 60 pipsów w plecy. Poniżej komunikat z loga:

No response from server on your action:
CLOSE BUY 0,5 mill. EUR/USD (position #26985269)
Please check your order(s)/position(s), statements or call support.

Mieliście do czynienia kiedyś z czymś takim?

Kurka wodna.. gdzie masz konto?

I po tym CUDOWNYM dla mnie tygodniu konto jest - 5% bo wpadek było sporo za dużo - masakra

DUKASCOPY BANK - jak przyjmą reklamację to im wybaczę :)

Budyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Budyn »

A jak widzicie AUD/USD w najbliższych dniach?

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Budyn pisze:A jak widzicie AUD/USD w najbliższych dniach?
93,20 ale dobrze by było wejść z okolic 88,70 bo ryzyko że to siędalej posypie jest dośc wyraźne.
To co teraz klepie na H4 to się bodajże "baza" nazwywa ale neiwiem ja się nie znam.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
goldman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goldman »

Kto gra grubo wygrać musi.

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Takitam »

Widzę, że UJ nikt nadal nie kontroluje a tutaj szykuje się ciekawy setup na longa.
Są trzy możliwości wejścia ale najpierw niech przetestują dolne LT. Dopiero po retestach podejmę decyzję o L.
Na UJ osobiście nie grałbym S w tej chwili i ogólnie w ogóle biorąc zapędy na 108. Jak wystrzeli to nawet trailing stop nie nadąży. :wink:

Na EU spodziewam się jak poprzednio co najmniej retestu do wysokości świecy dziennej. Co prawda jeszcze za wcześnie na dokładną analizę bo świeczka nie jest domknięta. Tutaj będę kombinować na H4 po zamknięciu sesji. Jak widzę diament realizuje się doskonale.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

Awatar użytkownika
św. Franciszek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: św. Franciszek »

Z góry sorry za offtopic, zleciłem rano wypłatę środków, broker zrobił dwa przelewy zamiast jednego, co z tym fantem zrobić? Miał ktoś podobną sytuację?

radeknl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: radeknl »

Takitam pisze:Widzę, że UJ nikt nadal nie kontroluje a tutaj szykuje się ciekawy setup na longa.
Są trzy możliwości wejścia ale najpierw niech przetestują dolne LT. Dopiero po retestach podejmę decyzję o L.
Na UJ osobiście nie grałbym S w tej chwili i ogólnie w ogóle biorąc zapędy na 108. Jak wystrzeli to nawet trailing stop nie nadąży. :wink:

Na EU spodziewam się jak poprzednio co najmniej retestu do wysokości świecy dziennej. Co prawda jeszcze za wcześnie na dokładną analizę bo świeczka nie jest domknięta. Tutaj będę kombinować na H4 po zamknięciu sesji. Jak widzę diament realizuje się doskonale.
Ja spogladam na uj

Narazie wyszli z choragiewki i leca w dol. :p

leon1001
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: leon1001 »

św. Franciszek pisze:Z góry sorry za offtopic, zleciłem rano wypłatę środków, broker zrobił dwa przelewy zamiast jednego, co z tym fantem zrobić? Miał ktoś podobną sytuację?
Na pewno jak tylko sie broker doliczy to sam zdejmie Ci odpowiednią kwotę z depo.
Ja miałem taką sytuację jakieś 3 lata temu.
Oni nigdy nie dają kasy za darmo :wink:

Awatar użytkownika
spekulant_fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: spekulant_fx »

Skoro zbliża się weekend mam do was pytanie nie związane stricte ale powiązane z fx a mianowicie,czy możecie polecić mi jakiś konto maklerskie do inwestowania na GPW,a jeżeli posiadacie doświadczenie na co zwrócić szczególną uwagę przy zakładaniu takiego konta...będę wdzięczny dziękuje

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

spekulant_fx pisze:Skoro zbliża się weekend mam do was pytanie nie związane stricte ale powiązane z fx a mianowicie,czy możecie polecić mi jakiś konto maklerskie do inwestowania na GPW,a jeżeli posiadacie doświadczenie na co zwrócić szczególną uwagę przy zakładaniu takiego konta...będę wdzięczny dziękuje
Wszystko zależy jakim kapitałem dysponujesz , właściwie to on ustala bariery , albo ich brak. Zalezy tez co chcesz grać , czy tez DT ?

Zablokowany