Czas na wyższe interwały

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Czas na wyższe interwały

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Witam świątecznie ;-) mała aktualizacja moich pozycji. Rynek w końcu ruszył w moja stronę. Pozycja na GBP jpy została zamknięta znaczna część na rr 1:1 reszta leci dalej zobaczymy co się będzie działo. EUR AUD z kolei leci całą ekspozycja do przodu poniewaz widziałem dobry sygnał. Zobaczymy co się z tego urodzi. Pozdrawiam i wesołych życzę :-P

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Witam ponownie. Podjąłem decyzję jednak o zamknięciu wszystkich pozycji ponieważ widzę poważne kłopoty z pokonaniem barier okrągłych liczb. Mała płynność daje się we znaki. Myślę że do nowego roku robie sobie przerwę od wykresów i aby nie kusić losu nawet nie będę na nie spogladal;-) a więc tak jeśli chodzi o pozycję dziś zamknięte to :
1 pozycja GBP JPY +160 pips
2 pozycja GBP JPY +90 pips
EUR AUD +71 pips.
Łączny wynik w pipsach nie ma sensu bo były to rózne wielkości pozycji. Ale wynik w procentach jest jak najbardziej satysfakcjonujący

+7.01%
Pozdrawiam

Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Witam. Nadchodzą zmiany w moim tradingu;-) otóż w związku z tym iż zbliża się nowy rok myślę że to dobry czas na postanowienia i zmiany w tradingu. Otóż minęły już w sumie 3 Indiach testu strategii. Tu w dzienniku jest udokumentowane oczywiście mniej Nie mniej jednak wynik jaki przez ten czas uzyskałem mnie satysfakcjonuje. Otóż przez te 3 miesiące zanotowalem wzrost konta o około 30 procent. Jak na liczbę transakcji jest to według mnie bardzo dobry wynik. Zaznaczam że na pozycję rzadko ryzykowalem ponad 1%. Jak napisałem na początku dziennika była to jedynie gra na demo. Myślę że przyszedł czas na test strategii na realu . Mam już konto przeznaczone na ten cel. Depozyt początkowy nie będzie zbyt duży ale powoli do celu;-) myślę że na początku 100$ starczy w zupełności. Jeśli będzie dobrze szlo oczywiście zacznę grać na większym depozycie. Ale to już dość odległa przyszlosc;-) miejmy nadzieje ze wszystko będzie szło tak jak na demko;-) tak więc ruszam w nowym roku. Postaram się też jakoś lepiej prowadzić dziennik.
Pozdrawiam:-)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

zaccny pisze:Witam. Nadchodzą zmiany w moim tradingu;-) otóż w związku z tym iż zbliża się nowy rok myślę że to dobry czas na postanowienia i zmiany w tradingu. Otóż minęły już w sumie 3 Indiach testu strategii. Tu w dzienniku jest udokumentowane oczywiście mniej Nie mniej jednak wynik jaki przez ten czas uzyskałem mnie satysfakcjonuje. Otóż przez te 3 miesiące zanotowalem wzrost konta o około 30 procent. Jak na liczbę transakcji jest to według mnie bardzo dobry wynik. Zaznaczam że na pozycję rzadko ryzykowalem ponad 1%. Jak napisałem na początku dziennika była to jedynie gra na demo. Myślę że przyszedł czas na test strategii na realu . Mam już konto przeznaczone na ten cel. Depozyt początkowy nie będzie zbyt duży ale powoli do celu;-) myślę że na początku 100$ starczy w zupełności. Jeśli będzie dobrze szlo oczywiście zacznę grać na większym depozycie. Ale to już dość odległa przyszlosc;-) miejmy nadzieje ze wszystko będzie szło tak jak na demko;-) tak więc ruszam w nowym roku. Postaram się też jakoś lepiej prowadzić dziennik.
Pozdrawiam:-)

Bardzo dobry pomysł, tylko przyklasnąć. Dla bezpieczeństwa ciut większe depo by sie przydało.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Słuchaj to konto w xm w centach wiec raczej może byc:-D

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Witam. Tak więc dotrzymuje słowa i ruszam po nowym roku;-) otwarcie marketu i od razu dwie pozycje;-)
AUD USD sell z poziomu 0.89559
Obrazek
CHF JPY buy z poziomu 115.917
Obrazek

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

CHF JPY SL ;-) no cóż postanowiłem wejść jeszcze na USD JPY. Zobaczymy

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

USD JPY zakończyło się oczywiście na SL..... Teraz nowa pozycja GBP AUD buy z poziomu 1.8409

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Aktualizacja pozycji. AUD USD zamknięte z lekkim zyskiem
Nowe pozycje to GBP CAD long
EUR JPY long. Szczegóły pozniej;-)

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Witam serdecznie:-) jakoś brak mi werwy do prowadzenia dziennika. Szczerze mówiąc miał on na mnie lepiej wpłynąć ale jakoś nie widzę różnicy ;-) gram dalej. Mimo małej skuteczności cały czas na plus. Jeśli już podepne się do trendu wyciskam ile wlezie i dziś na 2 pozycjach odrobilem kilka ostatnich SL. Oczywiście w miarę możliwości w weekendy gdy będzie mi się nudziło będę dawał znać co u mnie i może jakieś wejścia wklejal choć zainteresowanie jest nikłe ;-) pozdrawiam

ODPOWIEDZ