DayTrading: Poniedziałek 06.01.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 sty 2014, 00:00

Wzrost
22
44%
Bez zmian
5
10%
Spadek
23
46%

Liczba głosów: 50

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 06.01.2014

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

Takitam pisze:Z edkiem to bym się nie rozpędzał. Poczekam co się wydarzy na 1,36200
Mamy tutaj 3 rzeczy.
1. Linia oporu 1,36200
2. Test LT od dołu
3. Moving Average.

Potem przy UP jest jeszcze do pokonania poprzednia świeca tygodniowa od dołu.
Bardzo interesujące jest to, które dwa dołki wziąłeś pod uwagę wyznaczając LT, chyba z eurgbp :P

Awatar użytkownika
Hodis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Hodis »

Jak narazie to mocna konsolka i bez konkretniejszych ruchów.. W nocy lepiej szło zarobić :P

tak na offtopie oglądał ktoś już wilka z wall street ?:D
'Nie myli się ten co nic nie robi'

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Takitam »

zeuss pisze:
Takitam pisze:Z edkiem to bym się nie rozpędzał. Poczekam co się wydarzy na 1,36200
Mamy tutaj 3 rzeczy.
1. Linia oporu 1,36200
2. Test LT od dołu
3. Moving Average.

Bardzo interesujące jest to, które dwa dołki wziąłeś pod uwagę wyznaczając LT, chyba z eurgbp :P
Kwestia interpretacji lub naditerpretacji. :wink:
Właściwie tutaj każdy ma LT gdzie indziej a że mi się pokrywa z górkami i dołkami to nie moja wina.
Tylko analizuje i staram się unikać głupich transakcji. Według mnie to najgorsze miejsce do jej zawarcia w tym czasie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

nie zapomniec ze drukarnia ruszyla

Mon, Jan 06, 2014 Tue, Jan 07, 2014 Outright Treasury Coupon Purchases 02/15/2036 - 11/15/2043 $1.00 - $1.50 billion
Tue, Jan 07, 2014 Wed, Jan 08, 2014 Outright Treasury Coupon Purchases 02/15/2021 - 11/15/2023 $2.25 - $3.00 billion

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Takitam pisze:
zeuss pisze:
Mamy tutaj 3 rzeczy.
1. Linia oporu 1,36200
2. Test LT od dołu
3. Moving Average.

Kwestia interpretacji lub naditerpretacji. :wink:
Właściwie tutaj każdy ma LT gdzie indziej a że mi się pokrywa z górkami i dołkami to nie moja wina.
Tylko analizuje i staram się unikać głupich transakcji. Według mnie to najgorsze miejsce do jej zawarcia w tym czasie.
Nadinterpretowałeś i to ostro.
Szkoda, że każdy ma gdzie indziej tę linię, bo właściwie można ją wyznaczyć na maksymalnie trzy sposoby.
Postaraj się być bardziej obiektywny. Najpierw wyznacz póżniej probuj wchodzic,poza tym na podstawie samej linii to sie chyba ciężko wchodzi, co?? :)

Awatar użytkownika
marker74
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marker74 »

eurusd h1 1,3620-1,3630 to chyba max na dzis
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

Tutaj wyznaczyłem dokładniej i naniosłem Twoje LT.
Z tym, że mam uwagi.
1. Twoje LT obejmuje krótszy okres czasowy.
2. Moje nadinterpretowane LT jest wynikiem szczytów nie dołków. Tworzy kanał równoległy, w którym edek lubi się poruszać.
Zobacz dolne nadinterpretowane niebieskie LT na poprzednim wykresie D1 :wink: - ewentualny zasięg?

Właściwie powiem tak. Nadinterpretacja pozwala wyprzedzać rynek o 1 krok. Dzięki temu przynajmniej ja spodziewam się pewnych ruchów w zestawieniu z innymi bajerami.
Jak to mówicie na forum - rynek zweryfikuje.
Nie podejmuję decyzji o otwarciu pozycji na zasadzie linii. Z reguły wchodzę na inside barach. Na ten brak zdecydowania właśnie czekam.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Takitam pisze:Tutaj wyznaczyłem dokładniej i naniosłem Twoje LT.
Z tym, że mam uwagi.
2. Moje nadinterpretowane LT jest wynikiem szczytów nie dołków. Tworzy kanał równoległy, w którym edek lubi się poruszać.
Zobacz dolne nadinterpretowane niebieskie LT :wink: - ewentualny zasięg?

Właściwie powiem tak. Nadinterpretacja pozwala wyprzedzać rynek o 1 krok. Dzięki temu przynajmniej ja spodziewam się pewnych ruchów w zestawieniu z innymi bajerami.
Nie podejmuję decyzji o otwarciu pozycji na zasadzie linii. Z reguły wchodzę na inside barach. Na ten brak zdecydowania właśnie czekam.
Nawet jeżeli chcesz się odnieść do dziennego okresu czasu, to i tak ma się to nijak do rzeczywistości, bo cena nie opuściła kanału.

Obrazek

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

zeuss pisze:
Takitam pisze:Tutaj wyznaczyłem dokładniej i naniosłem Twoje LT.
Z tym, że mam uwagi.
Zobacz dolne nadinterpretowane niebieskie LT :wink: - ewentualny zasięg?

Nawet jeżeli chcesz się odnieść do dziennego okresu czasu, to i tak ma się to nijak do rzeczywistości, bo cena nie opuściła kanału.
Przecież nie będziemy się poprawiać i gilgotać. To są linie pomocnicze - przynajmniej ja to tak traktuje.
Gdyby je wszystkie wyznaczyć to wykres przestałby być widoczny i czytelny. Wyznaczyłem prosty kanał, prostym narzędziem bez zbędnych figli gigli. Kiedyś właśnie się złapałem, że próbuję dopasować LT do rynku i przez to popłynąłem. Teraz działa prosta matematyka ale obserwujmy wykres żeby nie przegapić najważniejszego.
Jak niżej na wykresie.

Awatar użytkownika
hrabia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hrabia »

RGR na edku na m5 :D

Zablokowany