Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Master ale ja nigdzie nie napisałem, że ty masz ufundować nagrodę. NIE! Ja to zrobię. Z tym nie ma najmniejszego problemu. Czy zrobimy to w formie jednego, wspólnego dziennika to była kwestia dogadania. Jeśli nie chcesz pisać na tym forum to ponawiam propozycję.

1. Załóżmy konta real u tego samego brokera, z taką samą dźwignią, prowizjami etc.
2. Podpinamy to pod myfxbook i każdy publikuje to gdzie tylko chce, ludzie i tak będą mieli wgląd.
3. Dajemy sobie np. 3 miesiące na pokazanie, że można zarabiać przy wykorzystaniu różnorakich systemów.
4. Ja funduję nagrodę z połowy zysku, pomniejszonego o należny podatek.
5. Ty możesz publikować na innym forum.

Takie coś chyba jest dla ciebie do zaakceptowania.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

A tymczasem, czekając na odpowiedź Mastera wpadłem na jeszcze jeden pomysł. Jedna z nagród będzie system wybić z prostokąta jak ja to mówię. Ciut mniej zyskowny niz obecny, który stosuję, ale o niebo lepszy od najlepszego OFE w czasach hossy. :lol:

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
goldman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goldman »

Tak się przypatruję dyskusji i nie do końca jest dla mnie jasne komu będzie należała się nagroda.
Które dane statement'u będą brane pod uwagę, a które nie :?:
W końcu zyskowny, a bezpieczny portfel to dwie różne bajki.
Może warto byłoby to doprecyzować przed rozpoczęciem konkursu. :568:
Kto gra grubo wygrać musi.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

goldman pisze:Tak się przypatruję dyskusji i nie do końca jest dla mnie jasne komu będzie należała się nagroda.
Które dane statement'u będą brane pod uwagę, a które nie :?:
W końcu zyskowny, a bezpieczny portfel to dwie różne bajki.
Może warto byłoby to doprecyzować przed rozpoczęciem konkursu. :568:
Przecież Adrian napisał, że to luźne pomysły w tej chwili a wszystko zostanie doprecyzowane w odpowiednim czasie przed startem konkursu.

Jeśli pozwolicie to ja też dorzucę kilka uwag.

Sam pomysł i idea bardzo szczytna, myślę, że z pomocą moderatorów może wyjść z tego całkiem fajny projekt jeżeli zasady będą sztywne od samego początku.
- Konkurs na demo jest chyba jednak trochę bez sensu z uwagi na możliwe zakładanie po kilka kont i próby budowania kapitału wejściami all in w przeciwstawnych kierunkach.
- Z góry narzucona dźwignia w granicach 1;100 max 1;200 ?
- Minimalna kwota rzędu np. 1000 zł ? Możliwość gry większą gotówką, jeżeli ktoś chce podpiąć konto z 10 czy 50 tyś to czemu nie ? wyznacznikiem będzie tak czy tak wynik procentowy oraz spełnienie waurnku co do dopuszczalnego DD. Mam tu na myśli sytuację w której, tak mi się wydaje, wiele osób oleje taki konkurs np właśnie ze względu na brak motywacji do skupienia się przez np. 6 miesięcy na koncie z zbyt małą kapitalizacją.
- Mimo wszystko z góry określone instrumenty, jasno przedstawiony fakt czy dopuszcza się grę na surowcach i/lub indeksach.

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

Ale i tak o wiele lepsze będzie widowisko konfrontacji Mastera z Adriano niż początkujących, i proszę nie zmarnujcie tego podpinając się pod jakieś dziadostwo (MyFxBook), to jest wogule nie czytelne. Załóżcie konta na forexfactory.com a tam żeby podpiąć konto wystarczy wpisać login rachunku i hasło inwestora (to takie drugie które daje broker tylko do podglądu). Obserwowanie na forexfactory to będzie czysta przyjemność (wszystko przejrzyście, nawet podgląd konkretnych trejdów na wykresie), a tak będziecie musieli bawić się jak dzieci w podczepianie jakiś strategii automatycznych EA i inne niepotrzebne zabawy.
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Super.Wuza dlatego to wszystko trzeba by zebrać do kupy, poukładać. Podstawowe założenie to jak najbezpieczniejszy portfel, jak najbezpieczniejsza gra. Oczywiście sztywne zasady. Na co dzień jestem zdecydowanym przeciwnikiem demo ale tutaj każdy miałby równa szansę z takim samym depo. Twoja inicjatywa na PW super! To wszystko moze nabrać rumieńców. Dzięki wielkie. Czekamy na jak najwiecej pomysłów a ja na Mastera.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Nie bedzie zadnej publicznej rywalizacji na tym portalu, chociazby miała przyjac forme współdzielenia (adriano tu a ja gdzies tam..)
Albo zupełny priv pomiedzy mna a Tobą (bedziesz mogł na koniec tylko opublikowac wyniki), albo publicznie na jakimkolwiek innym portalu. Nic tu z naszej rywalizacji nie bedzie prezentowane. My fxbook tez srednio widze.

A co zrobisz z zyskiem to juz Twoja sprawa ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

MasterFx pisze:Nie bedzie zadnej publicznej rywalizacji na tym portalu, chociazby miała przyjac forme współdzielenia (adriano tu a ja gdzies tam..)
Albo zupełny priv pomiedzy mna a Tobą (bedziesz mogł na koniec tylko opublikowac wyniki), albo publicznie na jakimkolwiek innym portalu. Nic tu z naszej rywalizacji nie bedzie prezentowane. My fxbook tez srednio widze.

W takim razie napisz swoją propozycję. Bo zaczynam się w tym wszystkim gubić. Czemu również odpada myfxbook. przecież inni mieli obserwować co i w jaki sposób robimy. Przecież to było sedno "konfliktu". nie potrafiłem w waszym języku wytłumaczyć na czym polega mój system. Co proponujesz.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Adrianoforex pisze:
MasterFx pisze:Nie bedzie zadnej publicznej rywalizacji na tym portalu, chociazby miała przyjac forme współdzielenia (adriano tu a ja gdzies tam..)

W takim razie napisz swoją propozycję. Bo zaczynam się w tym wszystkim gubić. Czemu również odpada myfxbook. przecież inni mieli obserwować co i w jaki sposób robimy. Przecież to było sedno "konfliktu". nie potrafiłem w waszym języku wytłumaczyć na czym polega mój system. Co proponujesz.
Przeciez pisze - zmiana portalu.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

MasterFx pisze:
Adrianoforex pisze:

Przeciez pisze - zmiana portalu.

I tylko to? Kłopot w tym, że ja jestem człowiek starej daty. Dałem słowo, że ja będę tutaj publikował. Przecież Master ty możesz prowadzić swoje statystyki na innym forum a wykorzystanie myfxbook to chyba najbardziej neutralne narzędzie z możliwych. Nic ciebie to nie kosztuje. Ty będziesz publikował na innym portalu a ja tutaj. Myfxbook pozwoli innym na bieżąco śledzić nasze posunięcia, śledzić stan konta, skuteczność, dd. Master no nie daj się prosić. Nie zmuszam cię do obecności na forum navigatora.

Zablokowany