Stabilny portfel "konika"
-
- Maniak
Re: Stabilny portfel "konika"
Szkoda Master. Najpierw chciałeś, aby miało to publiczny charakter, teraz nie. Przecież moja propozycja ma o wiele szerszy zakres, który jesteś w stanie zaakceptować. Z naszej dwójki tylko ja pisałbym na tym forum, a ty mógłbyś gdzie indziej. Razem mielibyśmy rachunki podpięte pod myfxbook. Już sam ten fakt spowodowałby, że byłoby to współzawodnictwo publiczne.
Ja otwieram w takim razie bre forex ECN. Zaczynamy od 5000 koła czy wyżej? Tylko ktoś będzie musiał mi powiedzieć jak podpiąć to pod myfxbook. Działajmy, szkoda czasu.
Ja ze swojej strony obiecuję, że połowę zysku pomniejszoną o należny podatek przeznaczę na nagrody.
Ja otwieram w takim razie bre forex ECN. Zaczynamy od 5000 koła czy wyżej? Tylko ktoś będzie musiał mi powiedzieć jak podpiąć to pod myfxbook. Działajmy, szkoda czasu.
Ja ze swojej strony obiecuję, że połowę zysku pomniejszoną o należny podatek przeznaczę na nagrody.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
-
- Maniak
danbo86 pisze:Ciekawy pomysł z tą rywalizacja i podpietym rachunkiem po Myfxbook. A mam pytanie dla kogo mają być nagrody i za co ?
Wpadłem na pomysł, że nagrody byłyby dla tych, którzy stworzą jak najbezpieczniejszy portfel według pewnych kryteriów (my wszyscy byśmy je ustalili), który będzie miał największą stopę zwrotu. Przykładowo dd nie będzie mogło być większe niż 5% i cos tam cos tam. Ale to jest do dogadania i akceptacji przez adminów i moderów.
Np pierwsze trzy miejsca byłyby nagrody finansowe a pozostałe 7 fajne pozycje książkowe na temat inwestycji, znanych traderów.
Mam kilka pomysłów dotyczących realizacji tego przedsięwzięcia.
1. Oficjalny, otwarty ranking osób biorących w konkursie na najbezpieczniejszy portfel. Ranking mógłby być publikowany w formie stopek z myfxbook, nazwa stopki taka sama jak nick forumowicza. Każdy mógłby się zgłosić do rywalizacji poprzez przesłanie linku do swojego trackera. Lista uczestników aktualizowana w pierwszym poście nowego tematu na forum. Brak ograniczeń dotyczących depozytu, brokera, instrumentów. Oczywiście tylko i wyłącznie rachunki realne, ale to chyba oczywiste.
2. Etapy konkursu - np. jeden etap kończy się 30 czerwca, drugi 30 grudnia. Top 10 na koniec tych dni otrzymuje nagrody.
3. Naprawdę wartościowe pozycje książkowe będące nagrodami. Mówię tu o takich autorach jak A.Elder, V.K.Tharp, R.Miner lub J.Ross. Wspomnę jeszcze o E. Lefevre bo i tak Nemojimmy zaraz o nim napisze
Odnośnie pierwszego punktu warto by się zastanowić nad mechanizmami przeciwdziałającymi napływowi ogromnej ilości kont, zakładajacych rachunek z depozytem 5 euro na lewarze 1:1000, skutkujące zaśmieceniem forum lub nawet przejęciem nagród.
1. Oficjalny, otwarty ranking osób biorących w konkursie na najbezpieczniejszy portfel. Ranking mógłby być publikowany w formie stopek z myfxbook, nazwa stopki taka sama jak nick forumowicza. Każdy mógłby się zgłosić do rywalizacji poprzez przesłanie linku do swojego trackera. Lista uczestników aktualizowana w pierwszym poście nowego tematu na forum. Brak ograniczeń dotyczących depozytu, brokera, instrumentów. Oczywiście tylko i wyłącznie rachunki realne, ale to chyba oczywiste.
2. Etapy konkursu - np. jeden etap kończy się 30 czerwca, drugi 30 grudnia. Top 10 na koniec tych dni otrzymuje nagrody.
3. Naprawdę wartościowe pozycje książkowe będące nagrodami. Mówię tu o takich autorach jak A.Elder, V.K.Tharp, R.Miner lub J.Ross. Wspomnę jeszcze o E. Lefevre bo i tak Nemojimmy zaraz o nim napisze

Odnośnie pierwszego punktu warto by się zastanowić nad mechanizmami przeciwdziałającymi napływowi ogromnej ilości kont, zakładajacych rachunek z depozytem 5 euro na lewarze 1:1000, skutkujące zaśmieceniem forum lub nawet przejęciem nagród.
- Kimkolwiek
- Pasjonat
wydaje mi sie ze depo powinno byc jednakowe dla wszystkich np 1000zl. wtedy wszytsko bedzie jasne i klarowne
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
-
- Maniak
Super z tymi propozycjami. Ja myślałem, że każdy powinien startować z tym samym depo, z tymi samymi warunkami transakcyjnymi. Dlatego zrobilibysmy wyjątek i byłby to konkurs na demo. Ale to jedyny wyjątek bo nie będzie to konkurs na najwyższą stopę zwrotu, ale na najwyższą stopę zwrotu przy określonych warunkach świadczących o bezpiecznym portfelu np dd poniżej 5%, jakies tam współczynniki bezpueczeństwa (kto się zna niech napisze).
każdy miałby równe szanse poprzez demo, nie wszyscy mają np. 10.000 zł a tak konkurs otwarty. Tylko najpierw muszę zarobić na nagrody. Co do pozycji książkowych to jak najbardziej się zgadzam. Decyzję podjęlibyśmy większością głosów. A teraz czekam na ruch mastera. jak nie to mam inne rozwiązanie w zanadrzu.
każdy miałby równe szanse poprzez demo, nie wszyscy mają np. 10.000 zł a tak konkurs otwarty. Tylko najpierw muszę zarobić na nagrody. Co do pozycji książkowych to jak najbardziej się zgadzam. Decyzję podjęlibyśmy większością głosów. A teraz czekam na ruch mastera. jak nie to mam inne rozwiązanie w zanadrzu.
Naprawdę super inicjatywa:-) podziwiam Cię Adrian za to ze jesteś w stanie przeznaczyć własną kasę na nagrody;-) to chyba pierwsza tego typu sytuacja na forum. Na pewno zainteresowanie będzie duże
życzę wam powodzenia i oby więcej tego typu inicjatyw
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

-
- Maniak
Jeśli można coś zrobić by pomóc innym to trzeba to robić. Sytuację finansowa mam ustabilizowaną więc jak część zysku od jednego brokera przeznaczę na konkurs to nic sie nie stanie. Ale cel jest o tyle istotny, że nie chodzi o największe zyski ale o najbezpieczniejszy portfel. Taki z niskim ryzykiem inwestycyjnym. Może to pomorze wielu forumowiczom w nauce i zdobyciu podstaw do regularnego zarabiania.
Chętnie będę oglądał poczynania choć sam nie wezmę udzialu:-) może coś ciekawego zaobserwuje;-)
-
- Maniak
zaccny pisze:Chętnie będę oglądał poczynania choć sam nie wezmę udzialu:-) może coś ciekawego zaobserwuje;-)
Najważniejsze, aby każdy wyniósł coś dla siebie. To będzie forma edukacji, mam nadzieję. Nie będzie to gra o sam zysk, bo to tak na prawdę wypacza ideę FOREX.
Adriano, rzuciłes mi wyzwanie wiec je podjałem. Tylko tyle. Nigdzie nie pisałem ze bedzie z tego wspolny journal, ze bedzie jakis konurs albo fundowanie czegokolwiek. Wszystko to sobie utworzyliscie kiedy ja byłem na "odsiadce", nie pytajac mnie o zgode, a teraz wchodzicie mi na amicje ze sie wycofuje. NIE, nie wycofuje sie, ale to nie moze miec takiego charakteru o jakim piszesz. Powody wszyscy dobrze znamy. Portal nic mi nie oferuje, kiedy ja cos probowałem zaoferowac moje posty znikały i dostałem bana. Trzeba miec honor.Adrianoforex pisze:Szkoda Master. Najpierw chciałeś, aby miało to publiczny charakter, teraz nie. Przecież moja propozycja ma o wiele szerszy zakres, który jesteś w stanie zaakceptować. Z naszej dwójki tylko ja pisałbym na tym forum, a ty mógłbyś gdzie indziej. Razem mielibyśmy rachunki podpięte pod myfxbook. Już sam ten fakt spowodowałby, że byłoby to współzawodnictwo publiczne.
Tym z gory na tym portalu wydaje sie ze maja tu jakas władze. Złudzenie. Bez nas oni nie istnieja. Dodatkowo im zalezy (przynajmniej powinno) na czyms co mi jest zupełnie obojetne i dzieki temu rozegram to w sposob jaki ja chce, a nie nikt inny.
ps: dresik po raz drugi spuszczony z woda