Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Vilde pisze:
RAY of Sunshine pisze: Czy ktoś inny wie, co to jest ten " Wskaźnik zysku" ? ;)
stosunek zysku brutto do straty brutto

Dzięki za pomoc i za rozwiązanie problemu. Czyli dobrze byłoby aby podnieść to powyżej 10. Ale jak dla mnie chyba awykonalne przy moim sposobie gry.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Różnie, czasami po kilku a czasami po kilkunastu. Czasami zdarza się, że po kilkudziesięciu.
stosunek zysku brutto do straty brutto
Dzięki :)
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Dzisiaj mi ewidentnie nie po drodze z rynkiem. Wieczorem wkleję statystyki, ale procent zyskownych jak i inne wskaźniki pokazują słabość tego tygodnia. Do tego feralne pozycje dowiezione z Zakopanego uczyniły tydzień najmniej zyskownym w historii. Być może na święta i sylwestra trzeba sobie robić również wolne od rynku. Na pocieszenie fakt, iż tydzień kończy się również zyskiem. :mrgreen:

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Aby zakończyć ta nierówną walkę z rynkiem na dzisiaj czas na podsumowanie. Statystyki "dzięki" ostatnim siedmiu dniom znacząco się pogorszyły. Czas na weekendową przerwę i przemyślenia.

podsumowanie ostatnich 2,5 miesiąca

Obrazek

ostatni tydzień

Obrazek

dzisiejszy dzień

Obrazek

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Przed zaśnięciem chciałem jeszcze troszkę poprawić zarobek. Udało się minimalnie, ale co raz bardziej popsuło statystyki skuteczności.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na tym kończymy te nierówne potyczki z rynkiem, grubasami i brokerami. :mrgreen:

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Adriano tez chciałbym mieć takie problemy jak Ty:-D Hehe mam nadzieje ze kiedyś będę je miał a teraz skupie się nad tym aby być chociaż na małym plusie;-)

Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4

Adrianoforex
Maniak
Maniak

zaccny pisze:Adriano tez chciałbym mieć takie problemy jak Ty:-D Hehe mam nadzieje ze kiedyś będę je miał a teraz skupie się nad tym aby być chociaż na małym plusie;-)

Zaccny mówię ci. Jak zrobi się już cieplej spotkamy się parę razy na rynku Manufaktury, posiedzimy z laptopami i pogadamy. Tylko niech już zrobi się ciepło. Być może będę mógł ci jakoś pomóc, by usprawnić trading i uczynić go zyskownym. Tylko nie oczekuj gościa z wiedzą teoretyczną. Ja czasami nie wiem co zrobić z MT4 aby usprawnić handel. :lol: Może do tego czasu uda mi się z jedną osobą z forum uczynić mój system bardziej czytelnym dla większości. Szukamy oscylatora, wskaźnika, który będzie pokrywał się z moimi targetami. jak mniemam po licznych postach oraz PW to skróciłoby wam drogę. Ja musiałem spędzić tysiące godzin przed wykresami, by zapamiętać je i rozpoznawać w przyszłości.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Oczywiście jestem zainteresowany takim spotkaniem. Chętnie zobaczę jak gra profesjonalny trader :-) nie chodzi tu o to aby powielać i na sile uczyc się grać jak Ty ale żeby właśnie zobaczyć jak to wygląda, wyciągnąć odpowiednie wnioski i oczywiście wcielić je w swój trading plan:-) super sprawa i zapewne krok milowy dla mnie jako zoltodzioba ;-)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Dobre podejście, czyli czekamy na wiosnę. Do tego ta pora roku zdecydowanie lepiej wpływa na trejderów. Zieleń w przyrodzie jest budująca. Oki a teraz dobranoc. przed nami długi weekend.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

A oto i moja statystyka z tego roku.
Wybacz Adriano ze zasmiecam ale w koncu komu bardziej wolno to zrobić zaraz po Tobie jak nie mi... ;)

Obiecuje ze nic tu wiecej nie bede wstawiał. Czekam na PW odnosnie "priv competition conditions" :P

SEEYAA 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany