Droga do zwycięstwa - part 2
- silveRbull
- Pasjonat
Witam
A czy czasami tigger to nie jest dodatkowe potwierdzenie setupu...? Dla mnie tigger stanowi pewien rodzaj filtra. Jeżeli nasz setup ma wysoką częstotliwość to możemy podkręcić skuteczność zagrań właśnie jakimś tiggerem. Można w ten sposób zminimalizować zjawisko fałszywych wejść. Wszystko zależy od formy inwestycji jaką prowadzimy. Np. gracze S/D oddzielają ziarna od plew za pomocą konfluencji z linią LT, z poziomem S/R, Fibo etc. Zwiększa to prawdopodobieństwo powodzenia transakcji.
Można stosować rozmaite tiggery. Tiggerem może być średnia krocząca, przebicie lokalnego extremum, dywergencja albo jakiś wskaźnik. Jeżeli tylko mamy już jakiś PATTERN wówczas kolejnym krokiem powinno być jego potwierdzenie, potencjał itd. Oczywiście jest to klasyczne podejście. Jeżeli ktoś chce grać agresywnie to musi sobie odpowiedzieć na pytanie co zrobić jeżeli setup nie zadziałał tak jak powinien i tutaj budujemy nasz algorytm typu - co zrobimy gdy....?
Pozdrawiam
A czy czasami tigger to nie jest dodatkowe potwierdzenie setupu...? Dla mnie tigger stanowi pewien rodzaj filtra. Jeżeli nasz setup ma wysoką częstotliwość to możemy podkręcić skuteczność zagrań właśnie jakimś tiggerem. Można w ten sposób zminimalizować zjawisko fałszywych wejść. Wszystko zależy od formy inwestycji jaką prowadzimy. Np. gracze S/D oddzielają ziarna od plew za pomocą konfluencji z linią LT, z poziomem S/R, Fibo etc. Zwiększa to prawdopodobieństwo powodzenia transakcji.
Można stosować rozmaite tiggery. Tiggerem może być średnia krocząca, przebicie lokalnego extremum, dywergencja albo jakiś wskaźnik. Jeżeli tylko mamy już jakiś PATTERN wówczas kolejnym krokiem powinno być jego potwierdzenie, potencjał itd. Oczywiście jest to klasyczne podejście. Jeżeli ktoś chce grać agresywnie to musi sobie odpowiedzieć na pytanie co zrobić jeżeli setup nie zadziałał tak jak powinien i tutaj budujemy nasz algorytm typu - co zrobimy gdy....?
Pozdrawiam
- silveRbull
- Pasjonat
Re: Droga do zwycięstwa - part 2
Przepraszam, wkradł się czeski błąd. Jest tigger a ma być trigger. Taki wyzwalacz po którym automatycznie wchodzimy w pozycję.... Ach te smartfony. Korekta czasami płata figle.....
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- klonmarcin
- Maniak
Dzisiaj skromnie - tylko 1/4 - ale tp ładnie zgarnęli. Ładny dzień do gry - były kilka okazji - ale trochę dzisiaj jeździłem dlatego tylko ten trade z rana mam.
Można by pisać i pisać jak to wygląda w szczegółach - jak ktoś chce to możemy jechać z koksem i wyszczególniać krok po kroku całą procedurę - "od początku do samego końca".
W mojej wersji wyzwalacz powoduje rozpoczęcie całej procedury, która nie GWARANTUJE wejścia w trade. Zostaje przeprowadzenie tzw. przygotowanie w trakcie którego są oceniane szanse powodzenia ale co najważniejsze dopiero wtedy wchodzimy w tryb ścisłego monitorowania sytuacji pod kątem wystąpienia potwierdzenia do wejścia.pcamator pisze: Taki wyzwalacz po którym automatycznie wchodzimy w pozycję
Można by pisać i pisać jak to wygląda w szczegółach - jak ktoś chce to możemy jechać z koksem i wyszczególniać krok po kroku całą procedurę - "od początku do samego końca".

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Takie coś by było dobre i stanowiłoby taki pierwszy filar osoby, która będzie kształtować swój system. Od początku do końca
.

-
- Gaduła
Również jako początkujący chciałbym takie coś przeczytać, zobaczyć jak to wygląda;)
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
Rowniez bylbym wdzieczny gdybys zaglebil sie w temat 

- klonmarcin
- Maniak
Re: Odp: Droga do zwycięstwa - part 2
Dobrze - od jutra jedziemy z koksem. W miarę możliwości będę starał się codziennie coś napisać.
Pozdrawiam Marcin
Wysłane z mojego PAP3400DUO przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam Marcin
Ostatnio zmieniony 02 sty 2014, 23:26 przez klonmarcin, łącznie zmieniany 1 raz.
No pain - No gain
No pain - No gain
-
- Maniak
klonmarcin pisze:Dobrze - od jutra jedziemy z koksem. W miarę możliwości będę starał się codziennie coś,napisać.
Pozdrawiam Marcin
To super. Będę stałym bywalcem jeśli pozwolisz. Styl pisania jest the best.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
- klonmarcin
- Maniak
Oczywiście, że każdy może wchodzić, czytać i komentować. Jak widać dziennik już parę lat się trzyma i mam nadzieję, że tak a nawet lepiej będzie dalej. A zreszta: PO CZYNACH ICH POZNACIE.Adrianoforex pisze:klonmarcin pisze:Dobrze - od jutra jedziemy z koksem. W miarę możliwości będę starał się codziennie coś,napisać.
Pozdrawiam Marcin
To super. Będę stałym bywalcem jeśli pozwolisz. Styl pisania jest the best.
Koniec pitolenia, zaczynamy kolejny rok, kolejne trejdy, kolejne postanowienia. Czeka mnie cięzka walka o powrót do dawnego trybu i wyników. Ubiegły rok gdzieś tak do połowy był bardzo udany, potem niestety prawie wyrok... było ciężko - nadal nie powróciłem w pełni do stanu pierwotnego.
Miejmy nadzieję, że wszystko dobrze się skończy i "będzie się działo".
Pozdrawiam Marcin
Wysłane za pomoca Tapatalk
No pain - No gain
No pain - No gain
- silveRbull
- Pasjonat
Oczywiście że masz rację. Co z tego że mamy setup, mamy triggera ale transakcja nie ma np. potencjału min. 3:1 Nawet nie opłaca sie inwestować w takie halo. Sprawdzamy kalendarz itd, itp. Ale jeżeli inwestujesz na z góry ustalonych poziomach to zanim cena tam dotrze wiesz już wszystko czego potrzebujesz, pozostaje tylko pojawienie się triggera. To zależy od obranej metody transakcji. Chyba że zupełnie się mylę to niech mnie ktoś oświeci....klonmarcin pisze:W mojej wersji wyzwalacz powoduje rozpoczęcie całej procedury, która nie GWARANTUJE wejścia w trade. Zostaje przeprowadzenie tzw. przygotowanie w trakcie którego są oceniane szanse powodzenia ale co najważniejsze dopiero wtedy wchodzimy w tryb ścisłego monitorowania sytuacji pod kątem wystąpienia potwierdzenia do wejścia.
Pozdrawiam