DayTrading: Wtorek 17.12.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 gru 2013, 00:00

Wzrost
10
32%
Bez zmian
5
16%
Spadek
16
52%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 17.12.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

yeahman pisze:
pedro pisze:[quote="yeahmanquote="Nowy123"]chyba sie mija teraz jakaolwiek analiza przed fedem gdy rynek czeka na decyzje
To nei znasz podstawowej zasady analizy technicznej skoro masz takei zdanie :)
a jaka ona jest? pytam serio :) :564:[/quote]

To mnie rozwaliłeś na łopatki...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Analiza_techniczna

Kod: Zaznacz cały

Założenia analizy technicznej 
Analiza techniczna opiera się na 3 podstawowych założeniach:
 1) rynek dyskontuje wszystko – cena uwzględnia wszystkie dostępne informacje dotyczące danego papieru wartościowego, jego emitenta, sytuację mikro i makroekonomiczną oraz uwarunkowania gospodarcze i polityczne.
 2) ceny podlegają trendom – ceny znajdują się w określonych trendach (wzrostowym, spadkowym, horyzontalnym) i będą tym trendom podlegać, dopóki nie nastąpią wyraźne sygnały oznajmujące odwrócenie tego trendu.
 3) historia się powtarza – analiza techniczna zajmuje się badaniem przyszłości, w oparciu o badanie przeszłości.
[/quote]

tu mowimy o Dt jakis ruchach i jak widac na razie to mamy konsole pod FEd o to mi chodzi ze na razie takie kreskowanie nie ma senu jedynie skalpowanie i czekanie na decyzje

chodzi o sam fakt ze rynek czeka na decyzje FEd by zapewn zrobic wiekszy ruch i mozesz obstawiac czy bedzie zaciesnianie czy nie bedzie
Ostatnio zmieniony 17 gru 2013, 12:10 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

yeahman pisze:
To mnie rozwaliłeś na łopatki...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Analiza_techniczna

Kod: Zaznacz cały

Założenia analizy technicznej 
Analiza techniczna opiera się na 3 podstawowych założeniach:
 1) rynek dyskontuje wszystko – cena uwzględnia wszystkie dostępne informacje dotyczące danego papieru wartościowego, jego emitenta, sytuację mikro i makroekonomiczną oraz uwarunkowania gospodarcze i polityczne.
 2) ceny podlegają trendom – ceny znajdują się w określonych trendach (wzrostowym, spadkowym, horyzontalnym) i będą tym trendom podlegać, dopóki nie nastąpią wyraźne sygnały oznajmujące odwrócenie tego trendu.
 3) historia się powtarza – analiza techniczna zajmuje się badaniem przyszłości, w oparciu o badanie przeszłości.
to są trzy zasady, primo,
rozwalam na łopatki lepiej niż chuck norris, secundo,
leż i nie kwicz, tertio.

a tak poza tym, to odnośnie co napisałeś:
ad1. kluczowym jest, dostępne informacje, jeżeli nie ma informacji (będą jutro wieczorem) to nie ma co dyskontowac,
ad2. czekamy na sygnał, jutro wieczór,
ad3. z tym bym się niezgodził, bo przez ostatni czas, rok, może więcej zła wiadomośc dla gospodarki przez rynki była przyjmowana z radością, czego nie można powiedziec, o ostatnich danych makro z usa, gdzie po raz pierwszy od dawna dobra wiadomosc zostala potraktowana jako dobra,... sytuacje i uklady, strefy się powtarzają, a nie historia...

:564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Techniznie to porosty temat trend wzrostowy w ruchu wzrostowym na interale M5 czyli typowy do DT

-- Dodano: 17 gru 2013, 13:18 --
pedro pisze: to są trzy zasady, primo,
leż i nie kwicz, tertio.

ad1. kluczowym jest, dostępne informacje, jeżeli nie ma informacji (będą jutro wieczorem) to nie ma co dyskontowac,
ad3. z tym bym się niezgodził, bo przez ostatni czas, rok, może więcej zła wiadomośc dla gospodarki przez rynki była przyjmowana z radością, czego nie można powiedziec, o ostatnich danych makro z usa, gdzie po raz pierwszy od dawna dobra wiadomosc zostala potraktowana jako dobra,... sytuacje i uklady, strefy się powtarzają, a nie historia...

Pedro ja napisałem że JEDNA Z zasad a nie JEDYNA. Czytaj uwaznie :)
Źle interpretujesz 1. !!! nie ma czegoś takiego jak czekanie na informacje !!! Właśnie to że jutro ma być informacja to już widać na wykresie (tak zaklada filozofia AT) a widać przez malą zmienność !!!
2. trend cenowy w tej kwesti nie ma nic do rzeczy. Chodzi o to że są 3 iesiace wrozstów 5 miesiecy spadku 6 miesiecy wzrostu 2 miesiace spadku itd itd.
3. Tu nei chdozi kurde o żadne dane itd. historia siępowtarza w sensie faktu iż istnieja formacje techncizne. Jak jest RGR to zazwyczaj jest zmiana trendu - to właśnie oznacza ta zasada.
Chłopie masz kolosalne braki w wiedzy AT :569:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

yeahman pisze:Techniznie to porosty temat trend wzrostowy w ruchu wzrostowym na interale M5 czyli typowy do DT

-- Dodano: 17 gru 2013, 13:18 --
pedro pisze: to są trzy zasady, primo,
leż i nie kwicz, tertio.

Pedro ja napisałem że JEDNA Z zasad a nie JEDYNA. Czytaj uwaznie :)
Źle interpretujesz 1. !!! nie ma czegoś takiego jak czekanie na informacje !!! Właśnie to że jutro ma być informacja to już widać na wykresie (tak zaklada filozofia AT) a widać przez malą zmienność !!!
2. trend cenowy w tej kwesti nie ma nic do rzeczy. Chodzi o to że są 3 iesiace wrozstów 5 miesiecy spadku 6 miesiecy wzrostu 2 miesiace spadku itd itd.
3. Tu nei chdozi kurde o żadne dane itd. historia siępowtarza w sensie faktu iż istnieja formacje techncizne. Jak jest RGR to zazwyczaj jest zmiana trendu - to właśnie oznacza ta zasada.
idź w pokoju,

i napisałeś że podstawowej, a to sugeruje że jednej, :)
niewazne... mam inne zdanie na ten temat, ejman S, TP 141.15
Jutro też jest dzień.

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

beyond

Nieprzeczytany post autor: beyond »

pedro pisze:ad1. kluczowym jest, dostępne informacje, jeżeli nie ma informacji (będą jutro wieczorem) to nie ma co dyskontowac,
Te informacje nie biorą się z nieba, ktoś już zna decyzję i na pewno zostało to wykorzystane. Poza insiderami więksi gracze muszą dokładnie badać otoczenie (z powodu dużej bezwładności) i oni na podstawie informacji przewidują posunięcia i dane. To jest istota spekulacji - przewidywać, co nastąpić i postawić na to pieniądze. Gdy już dane będą dostępne publicznie, będzie za późno na zajmowanie pozycji.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

niech daja troche grosza na DT :evil:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

yeahman pisze: 3. Tu nei chdozi kurde o żadne dane itd. historia siępowtarza w sensie faktu iż istnieja formacje techncizne. Jak jest RGR to zazwyczaj jest zmiana trendu - to właśnie oznacza ta zasada.
a jak nie ma zmiany trendu po rgr, to negacja formacji, wiem, wiem ;)...

kolosalne braki wiedzy... no wiesz, ja malutki jestem ;) ucze sie ;) ale jeden kolega, mi pokazal i uswiadomil, ze to nie formacje grają, wiesz? :D nie rgr'y, proporce, flagi... wiesz co gra? :) zagadywanka ;P

a jutro ben ostatni raz w roli szefa fed, powie, ze jego polityka byla i jest zajebista, przyniosla samo dobro dla gospodarki, ze unikneli deflacji, ze gieldy rosna, i nalezy kontynuowac qe, przynajmniej przez 6 msc bez zmian, ale to juz zostawia w gestii nowego szefa fed... :) tfu, szefowej ;)

bo co ma powiedziec?! jestem ben drukara szalom bernanke, slugus goldmana i wall'street boys i to myśmy wykombinowali, bańke wszystkich baniek, a jak walnie to ratuj sie kto moze? :)
Jutro też jest dzień.

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Pedro ja mam taką zasadę że jak się rozumie istotę danego zagadnienia to przynosi to sukces. Jak sierozumie podstawy filozofii AT to można ją stosować z sukcesem. Aczkolwiek moja strategia nie bazuje na żadnych formacjach. Ja używam wskaźników i robię typowe głupie granie jak malpa. Wchdoze w sygnaly i nie mam żadnej interpretacji. Czasem zysk czasem strata, ważne by przeważał zysk i to tyle.

Też mi sie wydaje że ben nie zmniejszy QE na ostatnim swoim wystąpieniu. Ale jaki to będzie miało wplyw na edka.. cieżko stwierdzić, nie raz już bywało różnie.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

luka 10p w ciągu dnia na kablu - zaczyna się dziać :)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

kable dalej aktualny zobaczym y czy robi juz ten impuls w dol i C na h4 zrbiona jest jednak nizej

Zablokowany