DayTrading: Wtorek 17.12.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 gru 2013, 00:00

Wzrost
10
32%
Bez zmian
5
16%
Spadek
16
52%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 17.12.2013

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

ale co, ben opuści, obniży zostawi?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Nie wiem w ogole po co grajac DT zawracacie sobie głowe danymi? Moze mi ktos to wytłumaczyć.

Ja np gram roznie czasem Dt czasem dłuzej i przywiazuje do nich wage tylko w kwesti o ktorej godzinie moze bujac zeby odpowiednio sie pozycjonowac/zabezpieczyc.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

MasterFx pisze:Nie wiem w ogole po co grajac DT zawracacie sobie głowe danymi? Moze mi ktos to wytłumaczyć.

Ja np gram roznie czasem Dt czasem dłuzej i przywiazuje do nich wage tylko w kwesti o ktorej godzinie moze bujac zeby odpowiednio sie pozycjonowac/zabezpieczyc.
Bo właśnie na tych "bujnięciach" można troche pipsów przytulić jak grasz DT, bo jak w dłuższym horyzoncie to faktycznie ma już mniejsze znaczenie, choć też nie można tego bagatelizować, bo często dane są impulsami do zmiany sytuacji na wykresach...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Ciapul pisze:
MasterFx pisze:Nie wiem w ogole po co grajac DT zawracacie sobie głowe danymi? Moze mi ktos to wytłumaczyć.

Bo właśnie na tych "bujnięciach" można troche pipsów przytulić jak grasz DT, bo jak w dłuższym horyzoncie to faktycznie ma już mniejsze znaczenie, choć też nie można tego bagatelizować, bo często dane są impulsami do zmiany sytuacji na wykresach...

"Bo właśnie na tych "bujnięciach" można troche pipsów przytulić jak grasz DT"
Czyżby? Masz na dane odpowiednia strategie? Moim zdaniem to na danych bez dobrej strategii mozna najwiecej wtopic grajac DT.

"w dłuższym horyzoncie to faktycznie ma już mniejsze znaczenie"
Moim zdaniem jest zupełnie odwrotnie niz piszesz.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

MasterFx pisze:"w dłuższym horyzoncie to faktycznie ma już mniejsze znaczenie"
Moim zdaniem jest zupełnie odwrotnie niz piszesz.
wyrwałeś z kontekstu... tam była dalsza część :)

-- Dodano: wt 17-12-2013, 10:50 --
BOCZEK pisze:ale co, ben opuści, obniży zostawi?
powienien po sobie posprzątać, a przynajmniej zacząć to robić... było parę wypowiedzi nt "mapy drogowej"
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Ciapul gra na dane w DT to nie jest wcale takie głupie, nawet zwykłe buy stop i sell stop wystarczą do stworzenia odpowiedniej strategii ale trzeba dobrze rpzeanalizować jaki były zasięgi tzn jki TP i jaki SL, przemielić i jeśli wyjdzie plus w osttanich 12 miesiacach to czemu neispróbowac mała częścią kapitału :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

yeahman pisze:Ciapul gra na dane w DT to nie jest wcale takie głupie, nawet zwykłe buy stop i sell stop wystarczą do stworzenia odpowiedniej strategii ale trzeba dobrze rpzeanalizować jaki były zasięgi tzn jki TP i jaki SL, przemielić i jeśli wyjdzie plus w osttanich 12 miesiacach to czemu neispróbowac mała częścią kapitału :)
każdy sposób na osiągnięcie zysku jest dobry...

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

i co ZEW nikogo niezafascynował?

-- Dodano: 17 gru 2013, 11:09 --

i co ZEW nikogo nie zafascynował?
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

pkubiu pisze:i co ZEW nikogo niezafascynował?

-- Dodano: 17 gru 2013, 11:09 --

i co ZEW nikogo nie zafascynował?
mnie zafascynował :D
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

pkubiu a od kiedy to publikacja danych dzial logicznie na rynek ? :) równie dobrze edek może siezjebać po tych danych na 1,33 :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Zablokowany