DayTrading: Wtorek 17.12.2013
Re: DayTrading: Wtorek 17.12.2013
ale co, ben opuści, obniży zostawi?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Nie wiem w ogole po co grajac DT zawracacie sobie głowe danymi? Moze mi ktos to wytłumaczyć.
Ja np gram roznie czasem Dt czasem dłuzej i przywiazuje do nich wage tylko w kwesti o ktorej godzinie moze bujac zeby odpowiednio sie pozycjonowac/zabezpieczyc.
Ja np gram roznie czasem Dt czasem dłuzej i przywiazuje do nich wage tylko w kwesti o ktorej godzinie moze bujac zeby odpowiednio sie pozycjonowac/zabezpieczyc.
Bo właśnie na tych "bujnięciach" można troche pipsów przytulić jak grasz DT, bo jak w dłuższym horyzoncie to faktycznie ma już mniejsze znaczenie, choć też nie można tego bagatelizować, bo często dane są impulsami do zmiany sytuacji na wykresach...MasterFx pisze:Nie wiem w ogole po co grajac DT zawracacie sobie głowe danymi? Moze mi ktos to wytłumaczyć.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Ciapul pisze:Bo właśnie na tych "bujnięciach" można troche pipsów przytulić jak grasz DT, bo jak w dłuższym horyzoncie to faktycznie ma już mniejsze znaczenie, choć też nie można tego bagatelizować, bo często dane są impulsami do zmiany sytuacji na wykresach...MasterFx pisze:Nie wiem w ogole po co grajac DT zawracacie sobie głowe danymi? Moze mi ktos to wytłumaczyć.
"Bo właśnie na tych "bujnięciach" można troche pipsów przytulić jak grasz DT"
Czyżby? Masz na dane odpowiednia strategie? Moim zdaniem to na danych bez dobrej strategii mozna najwiecej wtopic grajac DT.
"w dłuższym horyzoncie to faktycznie ma już mniejsze znaczenie"
Moim zdaniem jest zupełnie odwrotnie niz piszesz.
wyrwałeś z kontekstu... tam była dalsza częśćMasterFx pisze:"w dłuższym horyzoncie to faktycznie ma już mniejsze znaczenie"
Moim zdaniem jest zupełnie odwrotnie niz piszesz.

-- Dodano: wt 17-12-2013, 10:50 --
powienien po sobie posprzątać, a przynajmniej zacząć to robić... było parę wypowiedzi nt "mapy drogowej"BOCZEK pisze:ale co, ben opuści, obniży zostawi?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Ciapul gra na dane w DT to nie jest wcale takie głupie, nawet zwykłe buy stop i sell stop wystarczą do stworzenia odpowiedniej strategii ale trzeba dobrze rpzeanalizować jaki były zasięgi tzn jki TP i jaki SL, przemielić i jeśli wyjdzie plus w osttanich 12 miesiacach to czemu neispróbowac mała częścią kapitału 

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
każdy sposób na osiągnięcie zysku jest dobry...yeahman pisze:Ciapul gra na dane w DT to nie jest wcale takie głupie, nawet zwykłe buy stop i sell stop wystarczą do stworzenia odpowiedniej strategii ale trzeba dobrze rpzeanalizować jaki były zasięgi tzn jki TP i jaki SL, przemielić i jeśli wyjdzie plus w osttanich 12 miesiacach to czemu neispróbowac mała częścią kapitału
i co ZEW nikogo niezafascynował?
-- Dodano: 17 gru 2013, 11:09 --
i co ZEW nikogo nie zafascynował?
chciwość jest dobra
mnie zafascynowałpkubiu pisze:i co ZEW nikogo niezafascynował?

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
pkubiu a od kiedy to publikacja danych dzial logicznie na rynek ?
równie dobrze edek może siezjebać po tych danych na 1,33 

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.