DayTrading: Piątek 13.12.2013
Re: DayTrading: Piątek 13.12.2013
Nie możesz chociaż raz spróbować zagrać przeciwko sobie ?pr7emo pisze: no właśnie, to jest ciekawe...
dolar w skali roku jest słaby, pewnie dojdzie do umocnienia już za krótki okres
jen jest jeszcze słabszy hehe
a najlepsze w tym wszystkim jest to że ja widzę spadki na usdjpy
może to wina mojego systemu, ponieważ gram tylko na spadek i hedżuje dodatkowo
i chcę to robić w taki sposób aby zyskiwać nawet na fali wzrostowej, chociaż jest jeden warunek gdzie mój system leży i kwiczy
kiedy mam do czynienia z jednostajną falą bez korekt

Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.
właśnie chcę wywalić z systemu rozważanie co do kierunku trendu, zamienić je priorytetowo na prawdopodobieństwo korektyTakitam pisze:Nie możesz chociaż raz spróbować zagrać przeciwko sobie ?pr7emo pisze: no właśnie, to jest ciekawe...
i chcę to robić w taki sposób aby zyskiwać nawet na fali wzrostowej, chociaż jest jeden warunek gdzie mój system leży i kwiczy
wyższa matematyka..

-- Dodano: ndz 15-12-2013, 21:00 --
jeszcze do tego dokładam akcelerację ilości pozycji gdy spadek nastąpi i element ograniczania ilości gdy cena zmierza do góry
rzeźnia po prostu, perełka moich badań
Jest jeden myk. Najlepsze są najprostsze rozwiązania. Od x czasu opracowuję swój system finansów osobistych. Tak to skomplikowałem, że w pewnym momencie moje finanse ugrzęzły w miejscu i ani drgnęły do góry. Za dużo obwarowań, ograniczeń i decyzji. System zaczął działać jak machina biurokratyczna ograniczając rozwój i to dosłownie.pr7emo pisze:właśnie chcę wywalić z systemu rozważanie co do kierunku trendu, zamienić je priorytetowo na prawdopodobieństwo korektyTakitam pisze:Nie możesz chociaż raz spróbować zagrać przeciwko sobie ?pr7emo pisze: no właśnie, to jest ciekawe...
wyższa matematyka..
-- Dodano: ndz 15-12-2013, 21:00 --
jeszcze do tego dokładam akcelerację ilości pozycji gdy spadek nastąpi i element ograniczania ilości gdy cena zmierza do góry
rzeźnia po prostu, perełka moich badań
Po długiej kąpieli kontemplacyjnej siadłem do kompa i jednym ruchem usunąłem cały system - podziałało.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.
zgadzam się że uproszczenie to fundament modelu!!
natomiast jeśli pewne zachowania w systemie są często powtarzane i dają pozytywny skutek to system staje się subiektywnie prosty
natomiast jeśli pewne zachowania w systemie są często powtarzane i dają pozytywny skutek to system staje się subiektywnie prosty
Adam pisze:Nie chcę słyszeć żadnych meldunków w rodzaju: “Robię analizę”. Kurwa, nie będziemy robić żadnych “analiz”. Przez cały czas trzymamy się planu i czekamy na sygnał. Kiedy się pojawi wkraczamy do akcji. Chwytamy trend za jaja i wykręcamy tak, że się zesra pipsami. Nasz plan to trzymać się planu. Przejdziemy przez sesję jak gówno przez rurę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
sporo tych szortów na edkaNowy123 pisze:http://comparic.pl/listings/cotygodniow ... 5-12-2013/

Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Ano sporo. Patrząc na D1/W1 mam wrażenie że jest to pułapka na miśki - cena dotarła pod ostatni szczyt, podrobiła, spadła... no właśnie, zbyt mało IMO odpadli po tej wspinaczce.
Myślę, że bardziej prawdopodobne od dalszych mocnych spadków jest ustanowienie nowego szczytu i penetracja strefy podaży na 1.3850/70.
Niebawem się przekonamy , co tam knują te niecpoty
Myślę, że bardziej prawdopodobne od dalszych mocnych spadków jest ustanowienie nowego szczytu i penetracja strefy podaży na 1.3850/70.
Niebawem się przekonamy , co tam knują te niecpoty