MasterFx pisze:
A ja mysle że kitujesz tu troche. Bez róznicy czy wykres swiecowy czy liniowy - nie wierze. Poza tym nic nie piszesz o metodologi jaka grasz, bo mówisz ze nie masz - nie wierze. Nie wierze ze wchodzisz na pałe z opatrzenia rynku i w dodatku pod prąd. Adriano, to sie wszsytko co tu piszesz kupy nie trzyma.
Jestes człowiekiem małej wiary przyjacielu

Im dłużej bedziesz patrzal na wykres tym bardziej bedziesz dochodził do wniosku iż wsparcia , opory, LT maja znaczenie ale drugorzędne, najistotniejsza jest cena. Ja wierze ze metoda adriano działa bo stosuje dość podobna ale stosuje jeszcze AT mojej interpretacji czyli bardzo ubogie. Niestety ale nauka to etap bardzo powolny i monotonny, a w społeczności forex naukę nie rozumie sie poprzez godziny spędzone przed wykresem aby nauczyć sie zachowania ceny, tylko wszyscy uczą sie schematów, systemów, jak działać w sytuacji X a jak w Y, natomiast gdyby to było możliwe to z łatwością moznaby napisać EA na podstawie tych zasad. Adriano podał tutaj przykład kierowców ciężarówki, Kubicy. Jak opisać swój sposób kierowania ? Jaki jest sekret na 1 miejsce w F1, i czy da sie go opisać ?? Czy gdyby Kubica opisał swój sposób jazdy kowalskiemu to ten był równie dobry? Raczej nie, takich rzeczy nie da sie opisać , tak samo jak i zaprogramowac , i dlatego nawet świeży kierowca jeździ lepiej niż auta którymi kieruje komputer za setki milionów, a przecież zasady kierowania sa banalne
Reasumujac moja wypowiedz , nauka , nauka i jeszcze raz nauka a poświęcony czas zaprocentuje, a najgorsze co może byc to poświęcać czas na szukanie i nauka systemów innych osób, dlatego nie ma sensu starać sie kopiować adriano licząc na podobne wyniki, a po postach typu : no jak zawierasz transakcji itp odnoszę wrażenie ze sporo osób taka metodę przyjęło