Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Dawno temu (za namową siostrzeńca :mrgreen: ) przeczytałem jednym tchnieniem journal gościa Mr Yogi. I tak jakbym spotkał swoje lustrzane odbicie. Nie zabrudzał wykresów, grał na niskich TFach. Ale wielu po nim jechało. I przestał prowadzić journal a szkoda. Ci co chcieli pewnie w tym czasie wiele się tutaj nauczyli. A inni, którzy pisali, że to ściema pewnie dalej szuka systemu i traci niepotrzebnie czas i przyszłe, możliwe zyski. Więcej wiary w ludzi.

Co innego, gdybym wklajał screeny z demo, gdzie nic wypłacić nie można. Wklejam z konta real gdzie będziecie widzieć każdą wypłatę. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

mlody87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

REWELACJA! Wielkie dzieki :) Jak wreszcie dojde do tego jak dac pochwale to na pewno poleci :) Zagladam tutaj kilka razy dziennie i zawsze czegos nowego sie naucze :) Jeszcze raz dzieki! :)
Obrazek

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Adrianoforex pisze: Może za namową siostrzeńca chcę pomóc tym, którzy pomocy szukają. Może chcę dać niektórym wiarę, że jak się na prawdę chce i ciężko pracuje to w końcu się uda.

20- kilka stron pisaniny i jakoś nie znalazłem nigdzie dosyć szczegółowego opisu serca Twojego systemu? Tak chcesz pomóc "zagubionym"? Takie wypisywanie w punktach o strategi do temperament, MM itd mozna należć na wielu wielu stronach.

Nie widzisz ze ludzie Cie tu konkretnie pytaja "jak grasz". Konkretnej odpowiedzi niestety brak.

Zobacz, tez gram na czystym wykresie, nawet swego czasu zaczałem prowadz journal ze statami jak ty to robisz. ale wiesz od czego zaczałem? Od opisania co gram, czyli:

SD + S/R badz
SD+ S/R +PA
Były wykresy, były analizy.

Były konkretne poziomy i opis dlaczego zagrywam.

Wiele osob tak robi na tym forum prowadzac dziennik.

Natomiast, Ty kolego piszesz graj kontra trend i to w dodatku na M5. To jest system? Hm...

Ps: jeśli trafnie przypuszczam co do siostrzenca, to jest on mistrzem, ale analizy EX POST :wink:

Zeby zaraz nie było- nie atakuje Cie, nie oskarzam. Moje spostrzezenia jw.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

mlody87 pisze:REWELACJA! Wielkie dzieki :) Jak wreszcie dojde do tego jak dac pochwale to na pewno poleci :) Zagladam tutaj kilka razy dziennie i zawsze czegos nowego sie naucze :) Jeszcze raz dzieki! :)

Dzięki za dobre słowo. :lol: Mam nadzieję, że choć trochę pomogę w dojściu do sukcesu. Bo przecież tak na prawdę o to chodzi. Moja żona zawsze się śmieje na spotkaniach rodzinnych, gdy rodzina wysuwa twierdzenia, że skoro ja (bez wykształcenia kierunkowego) zarabiam to musi to być piekielnie proste. I właśnie ci moi wykształceni finansiści popłyneli na niesłychanie "udanym" debiucie Energi.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Master FX ja nie piszę jak ktoś ma grać, tylko jak ja gram. To spora różnica. Dlaczego nie ma sensu sprzedawanie systemu? Dlaczego jest to wręcz nieuczciwe? Bo ten system u ciebie wcale nie musi działać. Raczej są na to spore szanse. Otrzymuję na PW propozycję odsprzedaży. Raz cena by mnie nie usatysfakcjonowała, dwa kupujący liczy, że wyjdzie mu tak samo w 100%. Niestety tak nie jest. Właśnie różnice w charakterach, w temperamentach, w posiadanym czasie do tradingu robią ta kolosalną różnicę. Ktoś kto pracuje na etacie nie powieli mojego systemu w 100%. Do tego, gdybym wszystkie szczegóły opublikował na forum to broker wiedziałby za dużo?

Ja nie gram na wsparcia, na opory, na pinbary czy jak im tam. Odpowiedz mi na pytanie ile lat zajmujesz się realnym graniem na walutach, czy choćby na kontraktach terminowych. odpowiedz sobie na pytanie dlaczego w wielu zawodach ważne jest doświadczenie. FOREX to nie sport, forex to nie konkurs. Ja mógłbym kłócić się z tobą, że te same wsparcia i opory widzisz ty jak i miliony innych graczy. Widzi je broker i tzw. grube ryby. Ale to nie ma sensu. Chodzi o przełamywanie tabu, że na forex jednak można zarabiać. I co najważniejsze można zarabiać wieloma sposobami. A największa przyjemność jest wtedy jak odkrywasz sam swój system, swojego złotego grala. :mrgreen: Ty mi pokazałeś jak grają tysiące trejderów.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Mam pytanie, ponieważ nie mogę tego odczytać z załączanych co jakiś czas statystyk, bo są podane w pieniądzach, a nie pipach, ile wynosi Twój średni zysk w pipsach ?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

malsehen pisze:Mam pytanie, ponieważ nie mogę tego odczytać z załączanych co jakiś czas statystyk, bo są podane w pieniądzach, a nie pipach, ile wynosi Twój średni zysk w pipsach ?

Chyba koło 10. Może ciut wyżej. Zawsze wołałem patrzeć w walucie depozytowej. jedynie w przypadku większych trejdów przełączam się na pkt, aby niepotrzebnie się nie stresować. :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Adrianoforex pisze:Master FX ja nie piszę jak ktoś ma grać, tylko jak ja gram. To spora różnica. Dlaczego nie ma sensu sprzedawanie systemu? Dlaczego jest to wręcz nieuczciwe? Bo ten system u ciebie wcale nie musi działać. Raczej są na to spore szanse. Otrzymuję na PW propozycję odsprzedaży. Raz cena by mnie nie usatysfakcjonowała, dwa kupujący liczy, że wyjdzie mu tak samo w 100%. Niestety tak nie jest. Właśnie różnice w charakterach, w temperamentach, w posiadanym czasie do tradingu robią ta kolosalną różnicę. Ktoś kto pracuje na etacie nie powieli mojego systemu w 100%. Do tego, gdybym wszystkie szczegóły opublikował na forum to broker wiedziałby za dużo?

No własnie problem jest w tym, że nie piszesz jak grasz, tylko ogolniki.

Dobra, dla mnie dalsza dyskusja nie ma sensu, jesli komuś, to co do tej pory napisałes, rzeczywiscie pomogło zwiekaszac saldo rachunku real, to jest "cool".

PS: nic nie wspominałem o zadnej sprzedazy systemu czy cos w tym stylu, nie wiem czemu wkraczasz w te rejony :roll:
Brakowało i brakuje mi tylko wyłozenia kawy na ławe.

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Adrianoforex pisze:Dawno temu (za namową siostrzeńca :mrgreen: ) przeczytałem jednym tchnieniem journal gościa Mr Yogi.
A ten journal jest gdzieś w ogóle jeszcze?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nemojimmy pisze:
Adrianoforex pisze:Dawno temu (za namową siostrzeńca :mrgreen: ) przeczytałem jednym tchnieniem journal gościa Mr Yogi.
A ten journal jest gdzieś w ogóle jeszcze?

Niestety nigdzie nie mogę go znaleźć a twierdzę, że dla wzrokowców był to chyba jeden z najlepszych podręczników dotyczących trejdowania. Ale w końcówce też po nim jechali "eksperci", że nie podaje konkretów.

Zablokowany