A więc tak moja gra będzie się opierać na interwale D1 wejścia będą precyzowane na h4 bądź h1. Czasem wejścia nie są doprecyzowane ponieważ jest już za późno

Moja gra polega na graniu z trendem. Tzn po prostu czekam na przebicie jakiegoś poziomu i ewentualny retest. SL stawiam na podstawie dziennego ATR tzn zazwyczaj na połowie jego. Może się to zmieniać z upływem czasu ponieważ dziennik ten ma za zadanie zoptymalizowanie tego systemu. Jeśli chodzi o trend to wyznaczam go za pomocą średnich i patrze aby był jak najbardziej dynamiczny choć zdarza mi się i wejść na wolniejszym rynku. Jeśli chodzi o TP mam z tym problem ponieważ chce głównie łapać dłuższe ruchy i stosować tzw "logiczny stop loss". Czasem się to nie sprawdza ale coz;-)
Teraz główna sprawa tzn ewentualny depozyt;-) musze was rozczarować ponieważ początkowo dziennik będzie prowadzony na demo. Wiem ze niby demo niczego nie uczy ale zaznaczam iż gram innym systemem na realu i emocje są mi znane. Jeśli wszystko będzie układało się po mojej myśli oczywiście przejdę na real początkowo mikro loty. A więc to tyle jeśli macie jakieś pytania z przyjemnością odpowiem.
A więc zaczynamy!
Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4