andy11 pisze:Adrianoforex pisze:andy11 pisze:oczywiscie ze najwazniejszy w tej zabawie forexowej jest zysk na koniec roku...ale musisz zrozumiec ze inaczej sie gra microlotami a inaczej sie gra paczkami po 10 lotow....
Coś o tym wiem.

Max pozycja jaką otworzyłem to 8 lotów. Tu na tym koncie, które pokazuję max był chyba 2,27 w pojedyńczej pozycji.
to otworz pare lub parenascie paczek po 10lotow...
to wtedy zobaczysz co to forex i zobaczysz czy kontrolujesz skutecznie swoje emocje..
Kontroluję. Przy 4 obecnie posiadanych kontach potrafię otworzyć na maxa ponad 5o lotów w ciągu dnia. Na tym mikro, które tutaj pokazuję w ciągu dnia robię np. ponad 10 lotów przy 22 transakcjach.
To jeden dzień z tamtego tygodnia, gdzie było łącznie tylko na koncie mikro otwarte ponad 10 lotów.
Tu nie o to chodzi, że wrzucisz prawie pod MC wszystko co masz. Wielkość pozycji dostosowujesz do posiadanych kapitałów.
W przeszłości grałem jesli można tak powiedzieć o wiele większymi pieniędzmi. W gotówce jechało się na deala z 1,5 mln marek niemieckich czy milionem dolarów. Wzięte w komis, czyli odpowiednik obecnej dźwigni finansowej.

Tylko tam groziły ci aż 3 MC. Jeden ze strony kumpli, którzy mogli cie wystawić bandziorom, drugi ze strony SB i trzeci ze strony kontrahenta.
Po nowym roku moge wrzucić tutaj większe pieniądze i grać po 4-8 lotów w kilku transakcjach. Tylko zobaczymy jak zniesie to broker.