Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Jeśli gramy w oparciu o cenę to nie ma znaczenia na jakiej platformie grasz, natomiast jesli robisz z wykresu choinkę to rzeczywiście widok gołej ceny na tablecie/telefonie może być widokiem obcym ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Zeziu07 pisze:
jak_zyc pisze:
ja to np jak mam monitor FULLHD i jak potem patrze gdzieś po za domem na komórkę to nie dam rady wogule ocenić wykresu, a tym bardziej podjąć decyzji, dla ciebie jest wygodne granie z komórki lub tabletu?
Ja np robie tak ze przed wyjsciem patrze na wykresy, ukladam w glowie plan i zapamietuje miejsca gdzie chce grac.
Czasami nawet zdjecia robie:D i potem nie ma problemu zeby to ogarniac z telefonu.

Zeziu widzę, że działamy podobnie. ja do tego drukuję sobie jeszcze wykaz danych makro na dany dzień ze wskazaniem na słabsze i mocniejsze. Jestem wzrokowcem i jak dla mnie jest to nieodzowny element całej układanki zwanej tradingiem.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Ink. pisze:Jeśli gramy w oparciu o cenę to nie ma znaczenia na jakiej platformie grasz, natomiast jesli robisz z wykresu choinkę to rzeczywiście widok gołej ceny na tablecie/telefonie może być widokiem obcym ;)

I to jest właśnie to. Im mniej "zabrudzony" monitor tym więcej widać, tym lepiej widać cenę. Jakiś czas temu byłem w BGK i przez "przypadek" widziałem monitor jednej z osób odpowiedzialnych za pilnowanie PLN. Przeraził mnie widok naniesionych oscylatorów, średnich i czegoś tam jeszcze. Potem się dziwią, że BGK z NBP nie potrafią skutecznie interweniować w sprawie PLN. :mrgreen:

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Adriano, jest jeden gościu, ma choinkę taką że nie jednemu by opadła szczena, nic tam nie widać, istny gąszcz , dżungla wskaźników, sęk w tym że on je rozumie i trzepie sporą kasę, i to ostrą. Ta osoba dziwi się jak można grac na czystym wykresie :-) jak widać nie ma znaczenia jak, ważne by czuć i rozumieć :-)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Microbi pisze:Adriano, jest jeden gościu, ma choinkę taką że nie jednemu by opadła szczena, nic tam nie widać, istny gąszcz , dżungla wskaźników, sęk w tym że on je rozumie i trzepie sporą kasę, i to ostrą. Ta osoba dziwi się jak można grac na czystym wykresie :-) jak widać nie ma znaczenia jak, ważne by czuć i rozumieć :-)

Pewnie tacy istnieją. Jednak na przykładzie tych choinek w BGK i skuteczności interwencji na PLN można stwierdzić, że choinki ewidentnie im nie służą. Do tego średnia wieku w okolicach 23-25 lat i doświadczenie bankowe na poziomie 2 lat czynią to zadanie (interwencje) jeszcze mniej udanym. Mam nadzieję, że Pani Bienkowska awansuje jeszcze bardziej i zajmie sie również tym problemem. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Microbi pisze:Adriano, jest jeden gościu, ma choinkę taką że nie jednemu by opadła szczena, nic tam nie widać, istny gąszcz , dżungla wskaźników, sęk w tym że on je rozumie i trzepie sporą kasę, i to ostrą. Ta osoba dziwi się jak można grac na czystym wykresie :-) jak widać nie ma znaczenia jak, ważne by czuć i rozumieć :-)
Ale taka osoba tradując na telefonie lub tablecie będzie trzepać straty i to ostro ;) bardziej chodziło o uniwersalność gry bez wskaźników niż przewagi nad innymi metodami, bo wskaźnik to nic innego jak cena tylko pokazana w inny sposób

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
Ale taka osoba tradując na telefonie lub tablecie będzie trzepać straty i to ostro ;) bardziej chodziło o uniwersalność gry bez wskaźników niż przewagi nad innymi metodami, bo wskaźnik to nic innego jak cena tylko pokazana w inny sposób

Jesteś szybszy ode mnie i wyręczyłeś mnie w odpowiedzi.

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Adrianoforex pisze:
Ink. pisze:

Jesteś szybszy ode mnie i wyręczyłeś mnie w odpowiedzi.
Jest jeden program na smartfona/tablet. Chodzi mi o MT4 Remote. Jeżeli ktoś korzysta z jakichś wskaźników, które są niedostępne na tablecie/telefonie to program służy do poglądu wykresu, który jest otwarty na naszym komputerze. chodzi tu nawet o "głupie" horizontal lines i dzięki temu nie trzeba robić zdjęć. Program śweietny, bo używałem ostatnio, problem w tym, że od poniedziałku nie działa, nie łączy się z platformą. Strona internetowa też nie działa, mam nadzieję, że kiedyś to minie. Wtedy zachęcam do spojrzenia. Mozna nawet z niego zawierać transakcje, jedynie nie mozna nic robić na wykresie, tylko pogląd - więc nasz komp w domu musi byc non stop włączony jak nas nie ma w domu. Dla osoby pracującej (jak ja) było to na prawdę zbawienne, bo smartfon jest jednak niewygodny a i tak nie robię z wykresu choinki - jedynie poziome linie, custom candle i zigzag.

Pozdrawiam,
Tomek

P.S. Jeżeli nie potrzebnie z tym wyskoczyłem to usuńcie post ;)
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Dlatego ja mam farta, że nie korzystam z żadnych wskaźników, oscylatorów, czy średnich. Czysty wykres tak samo u mnie wygląda na komputerze, tablecie, czy smartfonie.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

A to racja, taka osoba może zapomnieć o kom :-)

Zablokowany