Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Zajebiście! :564:
Dąże do tego, aby utrzymywać się z fx. Narazie krucho ale tak jak napisałeś - wyciągam wnioski.
Lubię czytać Twój dziennik bo takie rzeczy mnie motywują.
Jednym z sygnałów, że idę w dobrym kierunku były dwie sytuacje na uczelni- pierwsza to kiedy szedłem po wpis do gościa, który miał dość tęgi łep i zobaczyłem u niego otwartą platformę :wink: Druga to książka "forex dla bystrzaków" na biurku innego wykładowcy - też nie głupiego.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Zeziu07 pisze:Zajebiście! :564:
Dąże do tego, aby utrzymywać się z fx. Narazie krucho ale tak jak napisałeś - wyciągam wnioski.
Lubię czytać Twój dziennik bo takie rzeczy mnie motywują.
Jednym z sygnałów, że idę w dobrym kierunku były dwie sytuacje na uczelni- pierwsza to kiedy szedłem po wpis do gościa, który miał dość tęgi łep i zobaczyłem u niego otwartą platformę :wink: Druga to książka "forex dla bystrzaków" na biurku innego wykładowcy - też nie głupiego.

Tradingiem zajmuje się wiele osób, których byśmy wogóle o to nie podejrzewali. :mrgreen: Dla jednych będzie to dodatkowa kasa do pensji, dla innych jedyne, acz solidne źródło utrzymania. Inni z kolei traktują to jak grę. Ale mnie rynek walutowy daje wolność. Wolność wyboru i poczucie bezpieczeństwa są z kolei gwarantem udanego życia na co dzień. Kiedyś gdzieś tutaj przeczytałem statystyki traderów z zachodu. Tam skuteczność w zarabianiu to juz kilkadziesiąt procent traderów. My tez pewnie pójdziemy w tym kierunku, pod warunkiem, że PIS nie wprowadzi podatku od transakcji finansowych o charakterze spekulacyjnym. jeśli zrealizowaliby swoje groźby, a właściwie program wyborczy to polski forex umarłby w ciągu kilku chwil. Za to rozwinęłoby się istne podziemie grania na zachodzie. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

A o to dzisiejsze zagrania na trzech parach walutowych. praktycznie wszystkie dzisiejsze zagrania były robione w biegu z telefonu (nawet nie z tabletu).

edek

Obrazek

japoniec

Obrazek

kangur

Obrazek

Czas na sen. Jutro też ciężki dzień. :mrgreen:

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Mam pytanie. Jak dobierasz te kolejne pozycje, to wszystkie są tej samej wielkości ?
Czy którymś momencie np. na yenie przestałbyś uśredniać, co gdyby cena dalej spadała?
pzdr

Adrianoforex
Maniak
Maniak

JAREK67 pisze:Mam pytanie. Jak dobierasz te kolejne pozycje, to wszystkie są tej samej wielkości ?
Czy którymś momencie np. na yenie przestałbyś uśredniać, co gdyby cena dalej spadała?
pzdr

Kolejne pozycje zwiększam. Druga np. o 100%. Gdy nie wyjdzie to w końcu zadziała dosyć odległy SL. Czasami jest przy 70 pipsach a sporadycznie przy 100 pipsach.

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

ile potrafisz dołożyć takich powiększonych pozycji? Sl 70-100 pipsów przekłada się na jaką obsówę kapitału?
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

Adrianoforex
Maniak
Maniak

jak_zyc pisze:ile potrafisz dołożyć takich powiększonych pozycji? Sl 70-100 pipsów przekłada się na jaką obsówę kapitału?

5-7 pozycji to max. Ale z reguły mieszczę się w 3. :mrgreen: Max to 50% tego co w danej chwili na rachunku.

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

50% to już sporo :shock:

ja to np jak mam monitor FULLHD i jak potem patrze gdzieś po za domem na komórkę to nie dam rady wogule ocenić wykresu, a tym bardziej podjąć decyzji, dla ciebie jest wygodne granie z komórki lub tabletu?
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

jak_zyc pisze:
ja to np jak mam monitor FULLHD i jak potem patrze gdzieś po za domem na komórkę to nie dam rady wogule ocenić wykresu, a tym bardziej podjąć decyzji, dla ciebie jest wygodne granie z komórki lub tabletu?
Ja np robie tak ze przed wyjsciem patrze na wykresy, ukladam w glowie plan i zapamietuje miejsca gdzie chce grac.
Czasami nawet zdjecia robie:D i potem nie ma problemu zeby to ogarniac z telefonu.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

jak_zyc pisze:50% to już sporo :shock:

50% z tego co masz na koncie. Nie zapominaj, że co tydzień wypłacana jest tygodniówka z zysku. A to znacząco zmienia sytuację w przypadku tzw. skuchy.

Oczywiście, że wolę monitor komputera. Ale muszę odwozić swoje dzieciaki do szkoły, jeździć z nimi na zajęcia dodatkowe, robić zakupy etc. Wtedy głównie telefon a czasami tablet. Da się przyzwyczaić. Jestem tego najlepszym przykładem. :mrgreen:

Zablokowany