DayTrading: Wtorek 10.12.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 gru 2013, 00:00

Wzrost
13
33%
Bez zmian
4
10%
Spadek
22
56%

Liczba głosów: 39

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 10.12.2013

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

pedro pisze:
konkluzja: wydaje mi się, sie okaze za rok do 3 lat, że faktycznie tym gościom z fed, poprzez ten dodruk udalo się zmienic podstawy ekonomii i cykli koniunkturalnych... z tymże, jak przyjdzie zjazd, to będzie taki zjazd jakiego świat jeszcze nie przeszedl, a lata 30 będą delikatną korektą ;) :564:
Indeks nigdy nie osiągnie poziomu 0 ! stąd korekty na miarę lat 30 nigdy nie będzie! (wyłączenia - globalna wojna atomowa, lądowanie kosmitów, może koklusz, lub egzema)

Bez względu na metodę obliczania wartości indexu (a tym bardziej w oparciu o wartość księgową) index będzie w trendzie wzrostowym - owszem mogą być głębokie korekty, ale indeksy mają inne cechy niż pary walutowe

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

yeahman pisze:
Kolejna sprawa co do brokerów - jeśli klient robi słąbe wyniki i traci kase - zlecenia zostaja u nich, jesl izarabia kasę - zlecenia są kopiowane na rynek. Proste :)

Ktoś kiedyś powiedział że matematyk nie zarobi na forex - gówno prawda. :564:

etam , nie dziele ludzi według zawodów moim zdaniem zarobi każdy tylko trzeba poświecić temu sporo czasu jak zresztą wszystkiemu , jak ktoś chce coś osiągnąć to wstaje rano z myślą o nauce forex , przy sniadaniu czyta książki forex , zasypia i śni o forex , a pierwsze o czym pomyśli to forex. Żeby osiągnąć cokolwiek w jakiejkowiek dziedzinie trzeba sie dać jej pochłonąć , nie wazne jaka to dziedzina trzeba dążyc do tego jak opętany. :mrgreen:

Co do pozycji , to czasami nie ważne czy zyskowne czy stratne , niektóre pozycje zawierane u niektórych brokerów nigdy nie trafiają na rynek. Grasz sobie tak o , żeby pograć. :mrgreen:
pedro pisze:
mam wysłannikó w stanach... rodzine, ;) w nowym jorku, kuzynka wyszla za policjanta... żyją jak ta lala ...
w Los Angeles, siostra ze szwagrem, ktory jest budowlancem (inzynierem)... zyja jak pączki w masle... poza Detroit i innymi, kiepskimi miejscami, tam zyje sie swietnie... i im naprawde zyje sie swietnie...
Mieszkałem w USA sporą cześć mojego marnego życia i musze Ci powiedzieć , ze tam sie powodzi każdemu kto ma cokolwiek wspólnego z państwowką , budowlanką , czy farmaceutyką :mrgreen:

Zasadniczo żony policjantów w polsce też chyba nie narzekają , ostatnio spotkanie i krótka rozmowa kosztowała mnie 200zł :564:

Jednak w tym co mówisz musze znaleźć luke , w USA jest dobrze tylko i wyłącznie jeżeli mieszkasz w dużych aglomeracjach , jak polecisz to polecam zapuścić sie wgłąb kraju , ja przeżywałem szok za każdym razem , poza centrami dziki zachód dosłownie jakby czas sie zatrzymał,zacofanie niesamowite :D Białoruś bardzej rozwinieta niż niektóre rejony USA :D

Ale rodzina została i nie zamierza wracać , widze w tym plusy bo nie musze na nich patrzeć :mrgreen: Sam jednak nigdy tam nie wróce , jedyne co mi zostało po USA to technologia w jakiej zbudowałem dom, wiecej wspólnego nie chce mieć :D

Edek dzisiaj znowu chyba na nocke pod kitajców sobie pogra.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pedro pisze:
Nowy123 pisze:
Benek nie ograniczy vo konczy kadencje :) ale wystarczy slowo o nowym roku i ograniczeniu
ale po co oni mają to ograniczcac, skoro zero inflacji to przynioslo, i w sumie wiecej dobrego niz zlego?! :) generalnie, gospodarka swoje, ludzie swoje, fed swoje, rzad swoje, goldmany swoje... każdy swoje, i wszyscy są hepi :)

nie widze ani jednego racjonalnego argumentu za cieciem qe,... no chyba że spuchnięty jak palec po ukąszeniu szerszenia bilans fedu ;) ale co tam, zrobią w razie czego wariant polski ... przeniosą z powrotem te obligacje na rynek z fedu, skupujac dolary :D rewerse qe ;)

hello im chodzi o inflacje jak i JAPAnom deflacja jest jeszcze gorsza a inflacja w okolicsch 2 % jest ok gorzej jak sie wymsknie z pod kontroli przy takim dlugim luzowaniu drukowaniu i niskich stop % a inflacja u nich to dlug splaca nie tylko obywatel ale i caly swiat jak jest inflacja - waluta glowna :)))

to wychodz ze najlepiej niech drukuje kazde panstwo co moze drukowac :)) niech sie zadrukuja i stworza nowa EKONOMIE jaka tworzy FED :)

-- Dodano: wt 10-12-2013, 19:56 --
Marcin30 pisze:KIWI,

przebiło EMA 55,100 i 200 na D1, wyjście z flagi i ruch w stronę 0,85?

8367 - 87 i znowu czapa ??? :)))

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

krinvest - matematyk w sensie typu człowieka - nie zawodu.Ale to racja że podstawą jest oddanie się sprawie, bez tego nie ma kołaczy.

Ja to jakbym miał sobe gdybać to myślę że edek skoryguje niebawem na jakies 1,3630 i potem bijemy nowy szczt 1,3960
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

krinvest pisze:
Zasadniczo żony policjantów w polsce też chyba nie narzekają , ostatnio spotkanie i krótka rozmowa kosztowała mnie 200zł :564:
krótka rozmowa mówisz :d
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

krinvest pisze:
yeahman pisze:
Kolejna sprawa co do brokerów - jeśli klient robi słąbe wyniki i traci kase - zlecenia zostaja u nich, jesl izarabia kasę - zlecenia są kopiowane na rynek. Proste :)

Ktoś kiedyś powiedział że matematyk nie zarobi na forex - gówno prawda. :564:

etam , nie dziele ludzi według zawodów moim zdaniem zarobi każdy tylko trzeba poświecić temu sporo czasu jak zresztą wszystkiemu , jak ktoś chce coś osiągnąć to wstaje rano z myślą o nauce forex , przy sniadaniu czyta książki forex , zasypia i śni o forex , a pierwsze o czym pomyśli to forex. Żeby osiągnąć cokolwiek w jakiejkowiek dziedzinie trzeba sie dać jej pochłonąć , nie wazne jaka to dziedzina trzeba dążyc do tego jak opętany. :mrgreen:

Co do pozycji , to czasami nie ważne czy zyskowne czy stratne , niektóre pozycje zawierane u niektórych brokerów nigdy nie trafiają na rynek. Grasz sobie tak o , żeby pograć. :mrgreen:
pedro pisze:
:lol: :lol: :lol: :564: :564: :564: :564: :564: :564:

napisz jeszcze dobry trejder spi tylko 2 godziny :lol: :lol: miedzy 22 a 24 :lol: :lol: a caly tydzień odsypia w weekend :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

Nowy123 pisze:

napisz jeszcze dobry trejder spi tylko 2 godziny :lol: :lol: miedzy 22 a 24 :lol: :lol: a caly tydzień odsypia w weekend :lol: :lol: :lol:

Nie chodzi tu nawet o trejdowanie , tylko ogólnie o stosunek do życia.Nie wiem ile śpisz , ale spanie po 7-8 godzin to z mojej perspektywy kompletna strata czasu i marnowanie życia,spania można sie oduczyć,a jak ktoś ma powody żeby Cieszyć się życiem to snu nie potrzebuje prawie wcale bo siły do życia odnajduje w tym co robi i zwyczajnie odechciewa się spać :564: organizm sie przyzwyczai do wszystkiego .Ja odsypiam i resetuje się w niedziele :D Jak ktos nie ma chęci na wstawanie rano to widocznie jego życie nie jest takie jakie powinno , wiec musi zmienić albo zajęcie , albo nie wiem co :D Już pare razy zwalniałem ludzi z pracy słysząc "jestem niewyspany" , albo niechce mi się dzisiaj , albo zaspałem. Nie potrzeba mi takich ludzi wokół mnie, generują straty :D
yeahman pisze:krinvest - matematyk w sensie typu człowieka - nie zawodu.Ale to racja że podstawą jest oddanie się sprawie, bez tego nie ma kołaczy.

Ja to jakbym miał sobe gdybać to myślę że edek skoryguje niebawem na jakies 1,3630 i potem bijemy nowy szczt 1,3960
też czekam , ale nie tak nisko mam Stoplossy troche wyżej , także zapomnij :D
Nowy500 pisze:
krinvest pisze:
Nic nie poradzisz , upolował mnie to nagroda mu sie należy prawda ? :mrgreen:
Ogólnie wydaje mi sie , że szybki system nagradzania na miejscu jest dużo lepszy niż marnowanie mojego czasu na jakies bezsensowne kwitki, gdyby z każdego złapanego wykroczenia drogowego mieli chociaz 25% do kieszeni byłoby 100 razy bezpieczniej na drogach i nie spaliby w nocy po krzakach tylko łapali wariatów prawda ?

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

krinvest pisze:
Ogólnie wydaje mi sie , że szybki system nagradzania na miejscu jest dużo lepszy niż marnowanie mojego czasu na jakies bezsensowne kwitki, gdyby z każdego złapanego wykroczenia drogowego mieli chociaz 25% do kieszeni byłoby 100 razy bezpieczniej na drogach i nie spaliby w nocy po krzakach tylko łapali wariatów prawda ?
Dokładnie, system kar i nagród, zmniejszenie biurokracji,

Krinvest na premiera!!! :mrgreen: :564:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

krinvest pisze:
Nowy123 pisze:

Ogólnie wydaje mi sie , że szybki system nagradzania na miejscu jest dużo lepszy niż marnowanie mojego czasu na jakies bezsensowne kwitki, gdyby z każdego złapanego wykroczenia drogowego mieli chociaz 25% do kieszeni byłoby 100 razy bezpieczniej na drogach i nie spaliby w nocy po krzakach tylko łapali wariatów prawda ?[/quote]

to trzeb bylo powiedziec prosze poczekac zaplace jak tylko na EDKU TP sie zrealizuje ;) :wink: :wink: :lol: :lol: i jej pokazac na fonie lub tablecie :wink: :wink:

-- Dodano: wt 10-12-2013, 20:51 --

http://gielda-wedlug-iceq.blogspot.com/ ... -prad.html

cos pod fed

radeknl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: radeknl »

Bemowo1 pisze:
psxor pisze:
Dlatego mowie, chcial bym poznac tych wariatów ;) chociaz watpie w fakt zeby zwykli gracze jak my mogli poruszyc rynek, to wszystko instytucje. Natomiast kupowac edka przypuscmy na 1.38 czy 1.3810, chore :D no ale są wariaci na tym świecie, jak bemowo, analizy z dupy, nikt ich nie rozumie, zazwyczaj gra przeciwko wszystkim i w takich miejscach ze lapie sie za glowe, a zarabia, no coz :564: chylę czoła ;)
może w tym właśnie oandyjski sekret

ANALIZY Z DUPY to mi sie podoba. :564:

Zablokowany