DayTrading: Wtorek 10.12.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 gru 2013, 00:00

Wzrost
13
33%
Bez zmian
4
10%
Spadek
22
56%

Liczba głosów: 39

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 10.12.2013

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

yeahman pisze:Bemowo to parzy zajebistą herbatkę z dobrego ziola i stąd wie co i jak bez systemu.
tak, to zioło to rumianek

a mój system to intuicja kobieca, którą wyssałem z mleka Matki

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Bemowo1 pisze:
psxor pisze:
Doświadczenie mam spore, depozyt też, takimi pozycjami jakimi gram, nie był bym go w stanie wyzerować, chyba że dośredniał bym edka od 1.20 do 1.40 bez zamykania pozycji, tu nie chodzi o zarobek czy strate, bo ja mam swoj miesieczny zarobek ktory mnie satysfakcjonuje, robie to dla funu, oprocz tego mam firme ktora dobrze prosperuje i nie mam cisnienia ze musze zarobic na forex tyle i tyle bo nie bede mial na kredyt. Tu chodzi o fakt że jest to dla mnie anomalia, dobre dane z usa, edek do gory, slabe dane z usa, eden do gory, dobre dane z europy edek do gory, slabe dane z europy, edek do gory, fakt nie ma tu logiki ;)
moim zdaniem jest. Forex to system naczyń połaczonych - Zamknięty system.

Średki transferowane są z miejsca A do B, równolegle z miejsca B do C..... Ilość kapitału w systemie zawsze jest 100%.
Nigdy nie obserwuję jednej pary. A wyznacznikami dalszych losów sa:
eur/usd, SP 500 i gold. Na podstawie tych trzech można wyciągnąć wnioski, które są następujące:

Sp 500 jest moim zdaniem przegrzane (wzrosty wywindowane kapitałem kredytowanym), jeżeli kapitał z tamtego miejsca zacznie przepływać to będzie lądował w złoto, które jest negatywnie skorelowane z indeksem (a technicznie na miesięcznym - zwłaszcza chopaki od wsparć/oporów coś na ten temat mogą powiedzieć)

Eurodolar także powrócił do starego schematu wzrosty indeksu = wzrosty eurodolara. Stąd gold nie musi być skorelowany z eurodolarem.

Jeżeli SP 500 zacznie spadać powinien pociągnąć za sobą edka
a cojesli sp500 nie jest przergrzany i odpowiada faktycznemu stanowi amerykanskich przedsibeiorstw z indeksu?
a co jesli te przedsiebiorstwa przedstawia jeszcze lepsze wyniki?
a co jesli faktycznie, fedowi i ferajnie udalo się zmienic cykl koniunkturalny i poprzez QE spowodowali brak recesji strukturalnej/koniunkturalnej?

w Twoim rownaniu jedo jest chyba błędne, 100% kapitału... trwa dodruk dolara, jest ponad przecietna i nienormalna nadpodaż dolara... jest go dużo, bardzo dużo,... bardzo, bardzo, bardzo dużo... coś z nim trzeba zrobic, bo na lokacie nic nie zarobi... i idzie w giełde, obligacje i za niego kupowane set EURO...

konkluzja: wydaje mi się, sie okaze za rok do 3 lat, że faktycznie tym gościom z fed, poprzez ten dodruk udalo się zmienic podstawy ekonomii i cykli koniunkturalnych... z tymże, jak przyjdzie zjazd, to będzie taki zjazd jakiego świat jeszcze nie przeszedl, a lata 30 będą delikatną korektą ;) :564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

pedro pisze:
a cojesli sp500 nie jest przergrzany i odpowiada faktycznemu stanowi amerykanskich przedsibeiorstw z indeksu?
a co jesli faktycznie, fedowi i ferajnie udalo się zmienic cykl koniunkturalny i poprzez QE spowodowali brak recesji strukturalnej/koniunkturalnej?

w Twoim rownaniu jedo jest chyba błędne, 100% kapitału... trwa dodruk dolara, jest ponad przecietna i nienormalna nadpodaż dolara... jest go dużo, bardzo dużo,... bardzo, bardzo, bardzo dużo... coś z nim trzeba zrobic, bo na lokacie nic nie zarobi... i idzie w giełde, obligacje i za niego kupowane set EURO...

konkluzja: wydaje mi się, sie okaze za rok do 3 lat, że faktycznie tym gościom z fed, poprzez ten dodruk udalo się zmienic podstawy ekonomii i cykli koniunkturalnych... z tymże, jak przyjdzie zjazd, to będzie taki zjazd jakiego świat jeszcze nie przeszedl, a lata 30 będą delikatną korektą ;) :564:
Poczekajmy na zakręcanie kurka, poczekajmy aż amerykanom zacznie powodzić się lepiej, niech zaczną szastać sałatą - niech robią obrót.......

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

psxor pisze:
Doświadczenie mam spore, depozyt też, takimi pozycjami jakimi gram, nie był bym go w stanie wyzerować, chyba że dośredniał bym edka od 1.20 do 1.40 bez zamykania pozycji, tu nie chodzi o zarobek czy strate, bo ja mam swoj miesieczny zarobek ktory mnie satysfakcjonuje, robie to dla funu, oprocz tego mam firme ktora dobrze prosperuje i nie mam cisnienia ze musze zarobic na forex tyle i tyle bo nie bede mial na kredyt. Tu chodzi o fakt że jest to dla mnie anomalia, dobre dane z usa, edek do gory, slabe dane z usa, eden do gory, dobre dane z europy edek do gory, slabe dane z europy, edek do gory, fakt nie ma tu logiki ;)
Bo to nie dane grają na rynku,ani nie dane wciskają entery, Wystarczy taka zmowa jak przed kilkunastoma tygodniami i żadne dane kursu nie zawrócą. To że dzisiaj są dobre dane , nie znacze ,że to będzie miało swoje odzwierciedlenie w rynku dzisiaj przecież , wystarczy kilka odpowiednio dużych pozycji żeby bez względu na wszystkie dane trend był w ich strone. Przewagą dużych nad małymi jest taka , ze ich pozycje zawsze uczestniczą w rynku , a pozycje małych w wiekszosci nawet na nie nie trafiaja , bo takich brokerów niektórzy dobierają.

Do tego jak ktoś mówi ze to nie ma logiki , nie ma sensu , bla bla bla to żal dupe ściska mi normalnie. To , że Ty nie doszukujesz sie w czymś sensu , nie znaczy ,że go tam nie ma. Nie popadajcie w samozachwyt bo duże banki zatrudniaja setki ludzi z napompowanymi mózgami żeby tworzyli takie algorytmy,które właśnie dla płotek wydają sie bez sensu , tak sie wykasza przecież frajerów , z zaskoczenia. Goldman i Morgan zatrudniają wiecej matematyków i programistów niż ekonomistów. Ludzie , jest 21 wiek.

pedro pisze:

Pedro , sp500 nie może odpowiadać faktycznemu stanowi z jednej prostej przyczyny , właśnie QE3. Dopiero po jego ograniczeniu i przeliczeniu tego wszystkiego dowiemy sie tak na prawde ile jest warte. QE3 jest motorem napędowym na giełdzie.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2013, 18:38 przez krinvest, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

pedro pisze:
Bemowo1 pisze:
psxor pisze:
moim zdaniem jest. Forex to system naczyń połaczonych - Zamknięty system.

Średki transferowane są z miejsca A do B, równolegle z miejsca B do C..... Ilość kapitału w systemie zawsze jest 100%.
Nigdy nie obserwuję jednej pary. A wyznacznikami dalszych losów sa:
eur/usd, SP 500 i gold. Na podstawie tych trzech można wyciągnąć wnioski, które są następujące:

Sp 500 jest moim zdaniem przegrzane (wzrosty wywindowane kapitałem kredytowanym), jeżeli kapitał z tamtego miejsca zacznie przepływać to będzie lądował w złoto, które jest negatywnie skorelowane z indeksem (a technicznie na miesięcznym - zwłaszcza chopaki od wsparć/oporów coś na ten temat mogą powiedzieć)

Eurodolar także powrócił do starego schematu wzrosty indeksu = wzrosty eurodolara. Stąd gold nie musi być skorelowany z eurodolarem.

Jeżeli SP 500 zacznie spadać powinien pociągnąć za sobą edka

dodruk wiec zwiekszenie limitu kredytowego, kredyty wiekszy popyt na dobra roznego rodzaju np. bułka , pasztet, świnia, traktor, wiertarka, telewizor, samochód, dom. Czyli zwiekszenie popytu, dalej wzrost produkcji, dalej wzrost przychodów 500 najbardziejdochodowych spolek w USA(poza handlem bronią, prostytucją i narkotykami) => up na sp500 :)
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Bemowo1 pisze:
pedro pisze:

Poczekajmy na zakręcanie kurka, poczekajmy aż amerykanom zacznie powodzić się lepiej, niech zaczną szastać sałatą - niech robią obrót.......
mam wysłannikó w stanach... rodzine, ;) w nowym jorku, kuzynka wyszla za policjanta... żyją jak ta lala ...
w Los Angeles, siostra ze szwagrem, ktory jest budowlancem (inzynierem)... zyja jak pączki w masle... poza Detroit i innymi, kiepskimi miejscami, tam zyje sie swietnie... i im naprawde zyje sie swietnie...
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

xPabloo pisze:ja mysle ze ogranicza - z tego co pisali to juz prawie go ograniczyli we wrzesniu ale dane byly minimalnie nie teges - teraz maja wszsytko to o czym mowili w czerwcu i czego braklo we wrzesniu. Jeszcze tylko 8 dni niepewnosci :D

tylko jak wiemy dane po glebszym przeanalizowaniu byly takei sobie PKB czy STOPA bezrobocia i teraz zlezy jak BAnkstera sie uwidzi :lol: :lol:

PKB nowa metodologia liczenia stopa bezrobocia to wiadomo co i jak....

a dla czego pisz a bo ostanio tez byla mowa czy przed ostanio o ograniczeniu po mimo ze stopa bzrobocia spadala to Bernanke nagle zobaczyl ze dane danymi ale rynek pracy ijakosc jego jest slaba

czy pamietny wystep BErnanke w kongresie gdzie zapytany o giledy - szybko rosnące aktywa popychane luzna polityka jak i mozliwosc ponownego inwestowania w coraz bardziej ryzkowne aktywa powiedziel ze sie przygladaje temu itd :)) gielda szybko zareagowala cofnieciem :lol: :lol: ale teraz jak odchodzi to nie widzi BANKI i poklepuja sie z Yellow mowiac to samo (w 2007-2008 tez bylo to samo) :lol: :lol: to jest TAKI TEATR ja ksie zbierze wszystko do kupu ze glowa mala :lol: :lol: zalezy jak marionetka zagra góra :))) tak ze ja juz kiedys doszedłem do wniosku ze sie slucha ale nie bierze sie teg oteatru na powarznie lecz reaguje jak rynek i korzysta z ruchu bo po ochłonięciu po jakims czasie rynek i tak zweryfikuje wszystko

mysle ze BERNANKE umyje rece i nic nie zrobi zostawi to Ye

http://www.zerohedge.com/news/2013-12-1 ... rr-mentals

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

krinvest pisze:Bo to nie dane grają na rynku,ani nie dane wciskają entery, Wystarczy taka zmowa jak przed kilkunastoma tygodniami i żadne dane kursu nie zawrócą. To że dzisiaj są dobre dane , nie znacze ,że to będzie miało swoje odzwierciedlenie w rynku dzisiaj przecież , wystarczy kilka odpowiednio dużych pozycji żeby bez względu na wszystkie dane trend był w ich strone. Przewagą dużych nad małymi jest taka , ze ich pozycje zawsze uczestniczą w rynku , a pozycje małych w wiekszosci nawet na nie nie trafiaja , bo takich brokerów niektórzy dobierają.

Do tego jak ktoś mówi ze to nie ma logiki , nie ma sensu , bla bla bla to żal dupe ściska mi normalnie. To , że Ty nie doszukujesz sie w czymś sensu , nie znaczy ,że go tam nie ma. Nie popadajcie w samozachwyt bo duże banki zatrudniaja setki ludzi z napompowanymi mózgami żeby tworzyli takie algorytmy,które właśnie dla płotek wydają sie bez sensu , tak sie wykasza przecież frajerów , z zaskoczenia. Goldman i Morgan zatrudniają wiecej matematyków i programistów niż ekonomistów. Ludzie , jest 21 wiek.
Zgadzam się w całej rozciągłości. Krinvest jedynie źle chyba operujemy nomenklaturą, ja w słowach "forex jest logiczny" rozumiem że rynek zachowuje sie adekwatnie do wydarzeń eko, danych itd. W tym piojęciu rynek logiczny na pewno nie jest. Aczkolwiek można też przez ten termian "forex jest logiczny" rozumieć podatność na ułożenie trafnego algorytmu. I tu jak najbardziej sięz tym zgadzam.

Kolejna sprawa co do brokerów - jeśli klient robi słąbe wyniki i traci kase - zlecenia zostaja u nich, jesl izarabia kasę - zlecenia są kopiowane na rynek. Proste :)

Ktoś kiedyś powiedział że matematyk nie zarobi na forex - gówno prawda. :564:
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
xPabloo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xPabloo »

psxor pisze:
xPabloo pisze:ja mysle ze ogranicza - z tego co pisali to juz prawie go ograniczyli we wrzesniu ale dane byly minimalnie nie teges - teraz maja wszsytko to o czym mowili w czerwcu i czego braklo we wrzesniu. Jeszcze tylko 8 dni niepewnosci :D
Kazdy tak mysli dlatego ograniczenie moze byc juz w cenie ;)
chyba ze spadek z 1.38 do 1.3280 bylby tym wycenianem - bo tak to mniej wiecej powinno pierdyknac jak FED ograniczy drukowanie. Aczkolwiek musialby to byc wrozbita bo to bylo przed kluczowymi danymi

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

yeahman pisze:
Kolejna sprawa co do brokerów - jeśli klient robi słąbe wyniki i traci kase - zlecenia zostaja u nich, jesl izarabia kasę - zlecenia są kopiowane na rynek.
cos w tym moze byc moze nie bezposrednio ale np taki klient brokera moze byc 2% we wskazniku z tych zarabiajacych, np jesli 78 procent zarabiajacych bierze l no to l.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Zablokowany