tak, to zioło to rumianekyeahman pisze:Bemowo to parzy zajebistą herbatkę z dobrego ziola i stąd wie co i jak bez systemu.
a mój system to intuicja kobieca, którą wyssałem z mleka Matki
tak, to zioło to rumianekyeahman pisze:Bemowo to parzy zajebistą herbatkę z dobrego ziola i stąd wie co i jak bez systemu.
a cojesli sp500 nie jest przergrzany i odpowiada faktycznemu stanowi amerykanskich przedsibeiorstw z indeksu?Bemowo1 pisze:moim zdaniem jest. Forex to system naczyń połaczonych - Zamknięty system.psxor pisze:
Doświadczenie mam spore, depozyt też, takimi pozycjami jakimi gram, nie był bym go w stanie wyzerować, chyba że dośredniał bym edka od 1.20 do 1.40 bez zamykania pozycji, tu nie chodzi o zarobek czy strate, bo ja mam swoj miesieczny zarobek ktory mnie satysfakcjonuje, robie to dla funu, oprocz tego mam firme ktora dobrze prosperuje i nie mam cisnienia ze musze zarobic na forex tyle i tyle bo nie bede mial na kredyt. Tu chodzi o fakt że jest to dla mnie anomalia, dobre dane z usa, edek do gory, slabe dane z usa, eden do gory, dobre dane z europy edek do gory, slabe dane z europy, edek do gory, fakt nie ma tu logiki
Średki transferowane są z miejsca A do B, równolegle z miejsca B do C..... Ilość kapitału w systemie zawsze jest 100%.
Nigdy nie obserwuję jednej pary. A wyznacznikami dalszych losów sa:
eur/usd, SP 500 i gold. Na podstawie tych trzech można wyciągnąć wnioski, które są następujące:
Sp 500 jest moim zdaniem przegrzane (wzrosty wywindowane kapitałem kredytowanym), jeżeli kapitał z tamtego miejsca zacznie przepływać to będzie lądował w złoto, które jest negatywnie skorelowane z indeksem (a technicznie na miesięcznym - zwłaszcza chopaki od wsparć/oporów coś na ten temat mogą powiedzieć)
Eurodolar także powrócił do starego schematu wzrosty indeksu = wzrosty eurodolara. Stąd gold nie musi być skorelowany z eurodolarem.
Jeżeli SP 500 zacznie spadać powinien pociągnąć za sobą edka
Poczekajmy na zakręcanie kurka, poczekajmy aż amerykanom zacznie powodzić się lepiej, niech zaczną szastać sałatą - niech robią obrót.......pedro pisze:
a cojesli sp500 nie jest przergrzany i odpowiada faktycznemu stanowi amerykanskich przedsibeiorstw z indeksu?
a co jesli te przedsiebiorstwa przedstawia jeszcze lepsze wyniki?
a co jesli faktycznie, fedowi i ferajnie udalo się zmienic cykl koniunkturalny i poprzez QE spowodowali brak recesji strukturalnej/koniunkturalnej?
w Twoim rownaniu jedo jest chyba błędne, 100% kapitału... trwa dodruk dolara, jest ponad przecietna i nienormalna nadpodaż dolara... jest go dużo, bardzo dużo,... bardzo, bardzo, bardzo dużo... coś z nim trzeba zrobic, bo na lokacie nic nie zarobi... i idzie w giełde, obligacje i za niego kupowane set EURO...
konkluzja: wydaje mi się, sie okaze za rok do 3 lat, że faktycznie tym gościom z fed, poprzez ten dodruk udalo się zmienic podstawy ekonomii i cykli koniunkturalnych... z tymże, jak przyjdzie zjazd, to będzie taki zjazd jakiego świat jeszcze nie przeszedl, a lata 30 będą delikatną korektą![]()
Bo to nie dane grają na rynku,ani nie dane wciskają entery, Wystarczy taka zmowa jak przed kilkunastoma tygodniami i żadne dane kursu nie zawrócą. To że dzisiaj są dobre dane , nie znacze ,że to będzie miało swoje odzwierciedlenie w rynku dzisiaj przecież , wystarczy kilka odpowiednio dużych pozycji żeby bez względu na wszystkie dane trend był w ich strone. Przewagą dużych nad małymi jest taka , ze ich pozycje zawsze uczestniczą w rynku , a pozycje małych w wiekszosci nawet na nie nie trafiaja , bo takich brokerów niektórzy dobierają.psxor pisze:
Doświadczenie mam spore, depozyt też, takimi pozycjami jakimi gram, nie był bym go w stanie wyzerować, chyba że dośredniał bym edka od 1.20 do 1.40 bez zamykania pozycji, tu nie chodzi o zarobek czy strate, bo ja mam swoj miesieczny zarobek ktory mnie satysfakcjonuje, robie to dla funu, oprocz tego mam firme ktora dobrze prosperuje i nie mam cisnienia ze musze zarobic na forex tyle i tyle bo nie bede mial na kredyt. Tu chodzi o fakt że jest to dla mnie anomalia, dobre dane z usa, edek do gory, slabe dane z usa, eden do gory, dobre dane z europy edek do gory, slabe dane z europy, edek do gory, fakt nie ma tu logiki
Pedro , sp500 nie może odpowiadać faktycznemu stanowi z jednej prostej przyczyny , właśnie QE3. Dopiero po jego ograniczeniu i przeliczeniu tego wszystkiego dowiemy sie tak na prawde ile jest warte. QE3 jest motorem napędowym na giełdzie.pedro pisze:
a cojesli sp500 nie jest przergrzany i odpowiada faktycznemu stanowi amerykanskich przedsibeiorstw z indeksu?
a co jesli faktycznie, fedowi i ferajnie udalo się zmienic cykl koniunkturalny i poprzez QE spowodowali brak recesji strukturalnej/koniunkturalnej?
w Twoim rownaniu jedo jest chyba błędne, 100% kapitału... trwa dodruk dolara, jest ponad przecietna i nienormalna nadpodaż dolara... jest go dużo, bardzo dużo,... bardzo, bardzo, bardzo dużo... coś z nim trzeba zrobic, bo na lokacie nic nie zarobi... i idzie w giełde, obligacje i za niego kupowane set EURO...
konkluzja: wydaje mi się, sie okaze za rok do 3 lat, że faktycznie tym gościom z fed, poprzez ten dodruk udalo się zmienic podstawy ekonomii i cykli koniunkturalnych... z tymże, jak przyjdzie zjazd, to będzie taki zjazd jakiego świat jeszcze nie przeszedl, a lata 30 będą delikatną korektą![]()
dodruk wiec zwiekszenie limitu kredytowego, kredyty wiekszy popyt na dobra roznego rodzaju np. bułka , pasztet, świnia, traktor, wiertarka, telewizor, samochód, dom. Czyli zwiekszenie popytu, dalej wzrost produkcji, dalej wzrost przychodów 500 najbardziejdochodowych spolek w USA(poza handlem bronią, prostytucją i narkotykami) => up na sp500pedro pisze:a cojesli sp500 nie jest przergrzany i odpowiada faktycznemu stanowi amerykanskich przedsibeiorstw z indeksu?Bemowo1 pisze:moim zdaniem jest. Forex to system naczyń połaczonych - Zamknięty system.psxor pisze:
Średki transferowane są z miejsca A do B, równolegle z miejsca B do C..... Ilość kapitału w systemie zawsze jest 100%.
Nigdy nie obserwuję jednej pary. A wyznacznikami dalszych losów sa:
eur/usd, SP 500 i gold. Na podstawie tych trzech można wyciągnąć wnioski, które są następujące:
Sp 500 jest moim zdaniem przegrzane (wzrosty wywindowane kapitałem kredytowanym), jeżeli kapitał z tamtego miejsca zacznie przepływać to będzie lądował w złoto, które jest negatywnie skorelowane z indeksem (a technicznie na miesięcznym - zwłaszcza chopaki od wsparć/oporów coś na ten temat mogą powiedzieć)
Eurodolar także powrócił do starego schematu wzrosty indeksu = wzrosty eurodolara. Stąd gold nie musi być skorelowany z eurodolarem.
Jeżeli SP 500 zacznie spadać powinien pociągnąć za sobą edka
mam wysłannikó w stanach... rodzine,Bemowo1 pisze:Poczekajmy na zakręcanie kurka, poczekajmy aż amerykanom zacznie powodzić się lepiej, niech zaczną szastać sałatą - niech robią obrót.......pedro pisze:
xPabloo pisze:ja mysle ze ogranicza - z tego co pisali to juz prawie go ograniczyli we wrzesniu ale dane byly minimalnie nie teges - teraz maja wszsytko to o czym mowili w czerwcu i czego braklo we wrzesniu. Jeszcze tylko 8 dni niepewnosci
Zgadzam się w całej rozciągłości. Krinvest jedynie źle chyba operujemy nomenklaturą, ja w słowach "forex jest logiczny" rozumiem że rynek zachowuje sie adekwatnie do wydarzeń eko, danych itd. W tym piojęciu rynek logiczny na pewno nie jest. Aczkolwiek można też przez ten termian "forex jest logiczny" rozumieć podatność na ułożenie trafnego algorytmu. I tu jak najbardziej sięz tym zgadzam.krinvest pisze:Bo to nie dane grają na rynku,ani nie dane wciskają entery, Wystarczy taka zmowa jak przed kilkunastoma tygodniami i żadne dane kursu nie zawrócą. To że dzisiaj są dobre dane , nie znacze ,że to będzie miało swoje odzwierciedlenie w rynku dzisiaj przecież , wystarczy kilka odpowiednio dużych pozycji żeby bez względu na wszystkie dane trend był w ich strone. Przewagą dużych nad małymi jest taka , ze ich pozycje zawsze uczestniczą w rynku , a pozycje małych w wiekszosci nawet na nie nie trafiaja , bo takich brokerów niektórzy dobierają.
Do tego jak ktoś mówi ze to nie ma logiki , nie ma sensu , bla bla bla to żal dupe ściska mi normalnie. To , że Ty nie doszukujesz sie w czymś sensu , nie znaczy ,że go tam nie ma. Nie popadajcie w samozachwyt bo duże banki zatrudniaja setki ludzi z napompowanymi mózgami żeby tworzyli takie algorytmy,które właśnie dla płotek wydają sie bez sensu , tak sie wykasza przecież frajerów , z zaskoczenia. Goldman i Morgan zatrudniają wiecej matematyków i programistów niż ekonomistów. Ludzie , jest 21 wiek.
chyba ze spadek z 1.38 do 1.3280 bylby tym wycenianem - bo tak to mniej wiecej powinno pierdyknac jak FED ograniczy drukowanie. Aczkolwiek musialby to byc wrozbita bo to bylo przed kluczowymi danymipsxor pisze:Kazdy tak mysli dlatego ograniczenie moze byc juz w ceniexPabloo pisze:ja mysle ze ogranicza - z tego co pisali to juz prawie go ograniczyli we wrzesniu ale dane byly minimalnie nie teges - teraz maja wszsytko to o czym mowili w czerwcu i czego braklo we wrzesniu. Jeszcze tylko 8 dni niepewnosci
cos w tym moze byc moze nie bezposrednio ale np taki klient brokera moze byc 2% we wskazniku z tych zarabiajacych, np jesli 78 procent zarabiajacych bierze l no to l.yeahman pisze:
Kolejna sprawa co do brokerów - jeśli klient robi słąbe wyniki i traci kase - zlecenia zostaja u nich, jesl izarabia kasę - zlecenia są kopiowane na rynek.