DayTrading: Poniedziałek 09.12.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 09.12.2013
ed na dzis, 1.3758 - jestem poza, jakby ktos pytał
... teraz, uklupuje sobie podloge wg mnie pod kolejny skoczek, https://www.tradingview.com/x/oiGkrUZ9/

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
na edku obecna fala ma cechy impulsu, więc przed spadkami (większymi) konsolidacja wskazana, nie sądzę aby kurs nagle się "zwalił"..... obaczym.
pokonanie ostatniej tl jest praktycznie 100%
pokonanie ostatniej tl jest praktycznie 100%
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- krzychu3_1989
- Pasjonat
chyba walczmy z tą TL
może dane z Niemiec o 12 coś zmienią

może dane z Niemiec o 12 coś zmienią

Bardzo dobre dane z USA przełozyły się na wzrost indeksów a co za tym idzie na wzrost EUR/USD. Jeśli przy takich danych USD wobec EUR się nie umacnia to co jest w stanie spowodować spadki? Według mnie najlepszą pozycją jest obecnie brak pozycji dla EUR/USD. Dlaczego? Wystarczy spojrzeć na wykres D1, który potwierdza wzrostowy sentyment rynku i spadków według mnie należy szukać dopiero w okolicach 1.38 (zielona strefa podaży). Zmianę sentymentu mogą spowodowac złe dane ze strefy euro lub inne nieprzewidziane zjawiska. Pozostaję bez pozycji.psxor pisze:Ja juz wrzucilem mala eSke na edku, z slem 1.3840, z wieksza jeszcze poczekam ale juz niebawemCiapul pisze:umocnienie dolara ma solidne podstawy w danych, nie potrzeba tutaj żadnych plotek...hrabia pisze:moze cos już poplotkuja na ten temat a w szczególności James Bullard z St.Louis
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
O 19 Bullard przemawia. Należy do umiarkowanego skrzydła FED (ani nie jest gołębi ani jastrzębi).
The only way is up
KABLE sie trzyma male DT od oporow na S poszlo teraz pytanie czy testna 6400
na 1.64 może być ponownie dużo SLNowy123 pisze:KABLE sie trzyma male DT od oporow na S poszlo teraz pytanie czy testna 6400
Bemowo1 pisze:na 1.64 może być ponownie dużo SLNowy123 pisze:KABLE sie trzyma male DT od oporow na S poszlo teraz pytanie czy testna 6400
na h4 tak kuka 16404 moze po SL przejada sptrefa oporowa 1640- 6425
teraz może być tak, że edek nadrabia wzrostami względem funta. wyjście powyżej 1,38 na d1 to wybicie linii bessy i kurs na 1,41. tam mogą zacząć retest wybitej linii bessy i korektę. głębokość uzależniona od czasu. 1,35?
wygląda na to, że ujek będzie próbował wspiąć się na ten zakładany 109/
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"