Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Dzięki Daro za wyręczenie. Akurat byłem na zebraniu u młodego w szkole i dopiero teraz do neta dotarłem. Ale za tym Panem, który aspirował na głównego ekonomistę u Mikkego poszło jeszcze kilku innych, niezbyt czystych finansistów. Niestety.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

mlody87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

Mi się podoba ten młody Piotr Najzer. Często oglądałem jego filmiki na YT zanim w ogóle się zorientowałem kogo czy co reprezentuje.
Obrazek

Adrianoforex
Maniak
Maniak

mlody87 pisze:Mi się podoba ten młody Piotr Najzer. Często oglądałem jego filmiki na YT zanim w ogóle się zorientowałem kogo czy co reprezentuje.

Jak na razie to żaden mnie do siebie nie przekonał. A w sumie rozwiązania są proste. Dlatego sam pracuję na swój rachunek na rynku FOREX. Sam jestem dla siebie funduszem emerytalnym, opieką zdrowia i światem rozrywki. I nie ma co płakać na rządzących, bo obojętnie dla mnie kto rządzi. W sumie to już wszyscy w jakiś sposób byli u władzy. Po prostu niech nie przeszkadzają gospodarce. Nic więcej nie muszą robić.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Adrianoforex pisze:
mlody87 pisze:Mi się podoba ten młody Piotr Najzer. Często oglądałem jego filmiki na YT zanim w ogóle się zorientowałem kogo czy co reprezentuje.

Jak na razie to żaden mnie do siebie nie przekonał. A w sumie rozwiązania są proste. Dlatego sam pracuję na swój rachunek na rynku FOREX. Sam jestem dla siebie funduszem emerytalnym, opieką zdrowia i światem rozrywki. I nie ma co płakać na rządzących, bo obojętnie dla mnie kto rządzi. W sumie to już wszyscy w jakiś sposób byli u władzy. Po prostu niech nie przeszkadzają gospodarce. Nic więcej nie muszą robić.
Bardzo zdrowe podejście do życia :564:
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nemojimmy pisze:
Adrianoforex pisze:

Również podzielam w 100% :564:

:mrgreen: :564: Dobranoc.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Powitać po dwudniowej przerwie w łączności. Na dziś już zakończyłem kolejny tydzień trejdowania. Niewiele zabrakło aby udało się przebić granicę 80% zyskownych transakcji od początku dziennika. Ale co się odwlecze to nie uciecze. Natomiast w tym tygodniu udało sie wyskoczyć ze skutecznością powyżej 80%. O 90% nawet nie staram się marzyć, gdyż mogłoby sie to przełożyć wbrew pozorom na gorszy wynik finansowy netto.

Na krzywych kapitału będzie widać zmienność ze środy. Szkoda, że dzisiaj przez obowiązki mogłem grać tylko przez komórkę. Bo dzisiaj znowu pojawiła się zmienność, zygzaki i nagłe zwroty akcji.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Najpierw te kilka ostatnich tygodni:

Obrazek

i tygodniowy:

Obrazek

i to na tyle. :mrgreen: Ale w przyszłym tygodniu wypłacam stąd większość kasy. ZOstawię coś drobnego, by pograć w trakcie wyjazdu z góry juz bez stresu. To samo z innych kont. Zawsze lubię kasę na koncie, niż u brokera. :mrgreen:

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

hej Adrian dzięki za wcześniejszą odpowiedź :)Męczę ostatnio to m5 i coraz bardziej mi się podoba(ze względu na to, że czesto można coś fajnego zagrać). Napisałeś,że nie "używasz" formacji powszechnie uznanych więc pewnie chodzi o pin bary i objęcie bessy\hossy. Ostatnio skupiłem się tylko i wyłącznie na świecach doij i nie wiem czy moje obserwacje są słuszne ale zauważyłem, że po trendzie np. spadkowym gdy pojawi się doij jeśli wejdę w dobrym momencie to 20 - 30 pipsów jest spokojnie do zgarnięcia z rynku. Zauważyłem też, żeby nie grac pod doij jeśli dopiero co nastąpiło wybicie z konsoli i pojawiła sie właśnie ta świeca. Masz może jakieś doświadczenie, ewentualnie sugestie czy dobrze to rozgrywam? :)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

jordan pisze:hej Adrian dzięki za wcześniejszą odpowiedź :)Męczę ostatnio to m5 i coraz bardziej mi się podoba(ze względu na to, że czesto można coś fajnego zagrać). Napisałeś,że nie "używasz" formacji powszechnie uznanych więc pewnie chodzi o pin bary i objęcie bessy\hossy. Ostatnio skupiłem się tylko i wyłącznie na świecach doij i nie wiem czy moje obserwacje są słuszne ale zauważyłem, że po trendzie np. spadkowym gdy pojawi się doij jeśli wejdę w dobrym momencie to 20 - 30 pipsów jest spokojnie do zgarnięcia z rynku. Zauważyłem też, żeby nie grac pod doij jeśli dopiero co nastąpiło wybicie z konsoli i pojawiła sie właśnie ta świeca. Masz może jakieś doświadczenie, ewentualnie sugestie czy dobrze to rozgrywam? :)

Cześć. Niestety muszę cię rozczarować. W przypadku gry na rynku FOREX wogóle nie patrzę na świece i nie interpretuję jaka to formacja. Nie obchodzą mnie pinbary itp. Spędziłem wiele lat przed wykresami, wiele lat. I pewnie "nabawiłem" sie jakiejś tam intuicji i pamięci mięśniowej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , która sygnalizuje mi, kiedy choć na chwilę trend może zawrócić. Nigdy, przenigdy nie grałem z trendem. Zawsze pod "prąd". Świece i formacje stosuję za to na rynku akcyjnym, choć tam ostatnimi laty bywam sporadycznie. Waluty i surowce to jednak inny świat.

Kluczem do sukcesu według mnie są roboczogodziny spędzone na obserwowaniu kursów. Jeśli do tego ktoś jest wzrokowcem, to zadanie będzie ułatwione. Do tego unikam gry pod same dane, bo czasami rynek lubi zaskoczyć tak jak w końcówce kończącego się tygodnia.

Wiem, że miałem wklejać screeny z m5 z naniesionymi transakcjami, ale ostatnio miałem bardzo mało czasu. Postaram się teraz na bieżąco wklejać to co zdążę. Może to ułatwi wam interpretację moich wyników.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Wrzucaj! Strategia ciekawa i rzadko widuję takie zagrania na forum:wink:
A wyniki na prawdę godne.

Zablokowany