S/D tak to widzę

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Re: S/D tak to widzę

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Chyba że w Klubie Spadkobierców, czy tym podobnych miejscach. Tylko wyjazdy okolicznościowe mnie do Łodzi prowadzą.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

mike_05 pisze:Chyba że w Klubie Spadkobierców, czy tym podobnych miejscach. Tylko wyjazdy okolicznościowe mnie do Łodzi prowadzą.

A już myślałem, że się znamy. :mrgreen: Ja do Łodzi mam kilkadziesiąt kilometrów. Wyprowadziłem sie wiele lat temu. Kocham lasy, dzika przyrodę. Tylko z netem problem. Oki to pozdrawiam. Sorry jarek za off top.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Pierwszy tydzień gry robotów S/D.
Po piątkowych danych wiele stref zostało przełamanych lub ewentualnie ceny dynamicznie doszły do nowych.
Na H4 z tłustego zysku (prawie 5%) nie zostało wiele, ale potencjalnie perspektywy są obiecujące za sprawą otwartej pozycji na USDCAD.
Z założenia mają to być strategie mod/long term dlatego będę się starał wyciągać z pozycji ile się da. Dlatego BE jest ustawiane po 50 pipsach a "skaczący" TS po 100. Na każde 5 pipsów zmiany ceny w dobrym kierunku TS przusnie się o jeden pips. Może się okazać - i to wydaje się być najbardziej prawdopodobne, - że strategia najefektywniejsza będzie w trybie półautoamtycznym. To znaczy, robot otwiera i prowadzi pozycję, ja zamykam kiedy mi się coś będzie zdawało. ;)
Obrazek
загрузить картинку на сайт

Obrazek
залить картинку на форум

Na D1 sytuacja wygląda jeszcze ciekawiej. Otwartych 5 pozycji. Każda ze SL na 2% stracie.
Tu BE jest ustawiane po 100 pipsach, TS po 200.
Obrazek
хостинг картинок

Do tej pory jedna pozycja zamknięta na BE.
Obrazek
image share

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Czyi człowiek - inwestor wydaje sie jednak niezastąpiony w tradingu. A szkoda. Miałem nadzieję, że troszkę moje oczęta odpoczną od monitorów, ekarnów i ekraników. Jarek ty umiesz programować. Udało ci się kiedykolwiek napisać takie EA, które regularnie zarabiało i nie wymagało żadnych modyfikacji ze strony stwórcy?

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

JAREK67
Maniak
Maniak

Adrianoforex pisze:Czyi człowiek - inwestor wydaje sie jednak niezastąpiony w tradingu. A szkoda. Miałem nadzieję, że troszkę moje oczęta odpoczną od monitorów, ekarnów i ekraników. Jarek ty umiesz programować. Udało ci się kiedykolwiek napisać takie EA, które regularnie zarabiało i nie wymagało żadnych modyfikacji ze strony stwórcy?
Grając tym systemem, to teoretycznie można zaglądać nie częściej niż raz na kilka godzin lub nawet raz dziennie. Zamykanie ręczne ma na celu maksymalizację zysków. O to przecież chodzi w tej zabawie :).
Najdłużej mój robot chodził bez interwencji ponad 18 miesięcy. Jednak był to typ martyngała i stopa zwrotu w stosunku do emocji jakie oferował była rażąco niska. :)
Zdecydowałem się nie iść dalej tą drogą.

Awatar użytkownika
Nesses
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nesses »

A te zielone i niebieskie kropeczki to są fraktale? Czy repejtują? Skąd można wziąć dobrą wersję?

JAREK67
Maniak
Maniak

Nesses pisze:A te zielone i niebieskie kropeczki to są fraktale? Czy repejtują? Skąd można wziąć dobrą wersję?
Na końcu tego artykułu http://www.acegazette.com/en/trading-ar ... part1.html
są wskaźniki, których używa Ken. Między innymi jest Semafor (kropeczki).

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Nesses pisze:A te zielone i niebieskie kropeczki to są fraktale? Czy repejtują? Skąd można wziąć dobrą wersję?
albo repaintują albo pojawiają się z opóźnieniem - w innym wypadku Jarek nie siedziałby tu tylko na Hawajach ;)

JAREK67
Maniak
Maniak

freakout pisze:
albo repaintują albo pojawiają się z opóźnieniem - w innym wypadku Jarek nie siedziałby tu tylko na Hawajach ;)
Albo może nie są najważniejsze z punktu widzenia tradingu. ;)
Ale żeby się o tym przekonać to trzeba poświęcić trochę więcej niż trochę czasu na zapoznanie się z całą koncepcją.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

A te hawaje to jakiś synonim sukcesu? Są tutaj ludzie, którzy z samego tradingu co miesiąc wyciągają średnio kilkadziesiąt tysięcy złotych a mimo to mieszkają w Polsce. Coś w tym złego. To, że jarek pisze z Polski nie oznacza, że mu się nie udało.

ODPOWIEDZ