Konkurs dla każdego o cytrynę

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
granda
Bywalec
Bywalec

Re: Konkurs dla każdego o cytrynę

Nieprzeczytany post autor: granda »

EFFECTIVE pisze: co do cTradera to jest bardzo fajny pulpit a analizy można robic w mt4, tyle. przy okazji zlecenia bardzo fajnie wchodzą mimo ze po raz pierwszy miałem cos na zasadzie requta jakiś tydzień temu no ale mniejsza, raz nie regula.
Właśnie dlatego, że cTrader jest tak podobny do MT4 (a to to jest dopiero antyk) mnie odpycha.
EFFECTIVE pisze: co do przewagi to już ci wyjaśniam bo widze , ze się pultasz a tak na prawde nie biora udziału w konkursie nie masz zbytnich argumentow.
Rozumiem, że dopiero po wzięciu udziału w konkursie mam prawo zacząć trzeźwo myśleć? :P
EFFECTIVE pisze: Tak wiec zaczynają z kwotą 3 K ( na moim przykładzie wygladalo to mneij więcej tak: 3K - 6K - 2,40 - 5,800 az w końcu spadlaem chyba do 700 zl by ponownie odbic i to calkiem nieświadomie bo myslalem ze konkurs się skonczyl do 6,500 zl i nagle się okazało ze znowu mam szanse po czym znowu ryzyk fizyk za 100% i teraz jestem gdzies po srodku)
Twój opis pokazuje, jakim jesteś specjalistą rynkowym. Ale zgadzam się, w takich konkursach wygrywa się głównie dzięki szczęściu.
EFFECTIVE pisze: idąc dalej ktoś kto miał obsówe do np. 200zl nie ma już szans na udział w konkursie ponieważ minimalna wartość lota to 0,10 lota a nie jak np. w bossie 0,01 lota.... tak, ze doplata jak najbardziej wskazana by grac dalej....
Organizatorzy chyba wspominali coś o kwocie startowej 3000 zł. Za 2800 zł spokojnie otworzysz pozycję.
EFFECTIVE pisze: idąc dalej tym tropem powiedzmy, ze ktoś kto ma na prawde sporo gotówki i ma w zadzie te 3k za każdym razem ryzykowal na maxa robiąc te setki % no ale skonczyl na MC gdzie nie może już zawrzeć zadnej transakcji ale powiedzmy ma super mega wynik i jest na pierwszym miejscu w pościgowym wiec wystarczy, ze wpłaci teraz z 20 tysięcy i zacznie grac po swojemu bo do końca konkursu jeszcze szmat czasu, przykładowo dla mnie by ugrac marne 3 kafle majac np. 10 tysięcy to raptem 3 dobre zagranie po 30 lub więcej pips.
Problem polega na tym, że Ty myślisz kwotami a nie procentami.
EFFECTIVE pisze: wiec jak to ladnie przytoczyles, ''dla ludzi którzy owy kapital zarobili na rynku nie powinno to być problemem''

mam nadzieje ze teraz wszystko zrozumiales?

bo gdyby nie dopłaty to ich gra już dawno by się skonczyla. tyle z mojej strony, ide amac :)
Znasz biznesmena, który jest człowiekiem sukcesu i dopłaca nieustannie do swojego biznesu? Bo ja nie znam.

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

Bez urazy ale czy ty czasem nie masz problemów z koncentracją? Stary nigdy nikogo nie obrażam ale ty na prawde wszystko przeinaczasz.... hmmmm grając po swojemu z 700zl ugralem 6500zl nie biorac już udzialow konkursie bo myslalem, ze się skonczyl (gdy tak na prawde ciagle trwal ale gralem już po swojemu nie ryzykując) wiec uawzam to za zajebisty wynik, ale w momencie gdy się beirze udział w konkursie to gra się na maxa i faktycznie szczęście się przydaje....

druga kwestia co mnie zirytowala w twojej odpowiedzi (bez urazy :) ) to ta ze organizatorzy wsopmniecli cos o kwocie startowej.... stary ale ten twój wpis jest totalnie z dupy.... no i co z tego ze kwota startowa to 3 kafle? skoro ludzie z najlepszymi wynikami w rankingu poscigowym już dawno jej nie mają? i pewnie nie jeden już zrobil doplate by grac dalej a ty mi mówisz o obsowie o 200zl.... tu chodzi o obsowe o 2,800 zl...... stary na prawde zacznij czytac ze zrozumieniem. wydajesz się w porządku ale nie czytasz....

no offense. nie chce mi się więcej pisać bo i tak jedziesz po swojemu a ja staram się być neutralny w tym co robie opisując prawde.

hej.

granda
Bywalec
Bywalec

EFFECTIVE pisze:Bez urazy ale czy ty czasem nie masz problemów z koncentracją? Stary nigdy nikogo nie obrażam ale ty na prawde wszystko przeinaczasz.... hmmmm grając po swojemu z 700zl ugralem 6500zl nie biorac już udzialow konkursie bo myslalem, ze się skonczyl (gdy tak na prawde ciagle trwal ale gralem już po swojemu nie ryzykując) wiec uawzam to za zajebisty wynik, ale w momencie gdy się beirze udział w konkursie to gra się na maxa i faktycznie szczęście się przydaje....
Heh dobre, zostawiłeś pozycję samą sobie (bo myślałeś, że się konkurs skończył) i jeszcze przypisujesz sobie zasługę :) Jeśli był to wynik Twojego doświadczenia i przemyślanych zagrań to oczywiście gratuluje.
EFFECTIVE pisze: druga kwestia co mnie zirytowala w twojej odpowiedzi (bez urazy :) ) to ta ze organizatorzy wsopmniecli cos o kwocie startowej.... stary ale ten twój wpis jest totalnie z dupy.... no i co z tego ze kwota startowa to 3 kafle?
To, że masz za co otwierać pozycję.
EFFECTIVE pisze: skoro ludzie z najlepszymi wynikami w rankingu poscigowym już dawno jej nie mają?
Ale kogo to obchodzi i czyj to jest problem? Jak uprawiają hazard, to niech się nie dziwią, że pieniądze wyparowują.
EFFECTIVE pisze: i pewnie nie jeden już zrobil doplate by grac dalej a ty mi mówisz o obsowie o 200zl.... tu chodzi o obsowe o 2,800 zl...... stary na prawde zacznij czytac ze zrozumieniem. wydajesz się w porządku ale nie czytasz....
Ok, źle przeczytałem - mój błąd. Ale nie zmienia to mojego zdania.

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

granda pisze: Heh dobre, zostawiłeś pozycję samą sobie (bo myślałeś, że się konkurs skończył) i jeszcze przypisujesz sobie zasługę :) Jeśli był to wynik Twojego doświadczenia i przemyślanych zagrań to oczywiście gratuluje.

nie samą sobie... skad w ogole taki wniosek? zajelo mi to jakies 3 tygodnie... pewnie gdybys z tego zyl to bys wiedział, ze człowiek nie gra za wszystko w normalnym giercowaniu...

a ze nie lubie rzucać słów na wiatr to tutaj mala probka zagran od 700zl do 4 kafli, na uchwycenie większej ilości nie pozwolil mi ekran ;)
granda pisze: Ok, źle przeczytałem - mój błąd. Ale nie zmienia to mojego zdania.
Ciesze się.... :)

see ya
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

granda
Bywalec
Bywalec

EFFECTIVE pisze: nie samą sobie... skad w ogole taki wniosek? zajelo mi to jakies 3 tygodnie... pewnie gdybys z tego zyl to bys wiedział, ze człowiek nie gra za wszystko w normalnym giercowaniu...

a ze nie lubie rzucać słów na wiatr to tutaj mala probka zagran od 700zl do 4 kafli, na uchwycenie większej ilości nie pozwolil mi ekran ;)
Spokojnie, trochę już siedzę w tym biznesie, taki ciąg sukcesu nie jest niczym niezwykłym. To, czy wynikał on z Twoich umiejętności (czego Ci bardzo życzę) czy może dużej dozy szczęścia wyniknie w przyszłości. (często przeceniamy swoje umiejętności) Jeśli opcja druga jest prawdziwa, to życzę wytrwałości, bo tylko wytrwali dochodzą na szczyt.

SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SLAW »

co jest z tym graczem 1. XAMOO identyczny wynik jak wczoraj ktos na sile chce go wsadzić na 1 miejsce ?

Awatar użytkownika
TMS Brokers
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TMS Brokers »

SLAW pisze:co jest z tym graczem 1. XAMOO identyczny wynik jak wczoraj ktos na sile chce go wsadzić na 1 miejsce ?
SLAW cały czas pracujemy nad poprawą działania rankingu. Nigdy nie jest to kwestia ręcznego poprawienia wyniku jednego uczestnika. Musimy się upewnić, że cały mechanizm działa tak samo dla każdego uczestnika i nie generuje błędów.

Jak tylko będziemy mieli informację od naszych informatyków, że jest OK damy znać niezwłocznie na forum.

Awatar użytkownika
TMS Brokers
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TMS Brokers »

Ranking wyświetla się już poprawnie. Niestety wpłata XAMOO została źle zaksięgowana, potem poprawka została nadpisana ponownie przez serwer - stąd XAMOO wczoraj znowu podskoczył mocno w rankingu.

SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SLAW »

na ta chwile dziwne wyniki

. Lekkoparzony 2025.24%
2. janmich_ 1119.55%
3. ra-v 552.76%
4. Dragon 250.12%
5. daroin 87.18%

trav
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trav »

Ranking dzienny od samego rana nie działa a podobno miało być już wszystko naprawione.

Update: a jeszcze dzisiaj od samego rana problemy, utraty połączenia z platformą a przy danych to całkowicie się rozłączyło na parę minut. Miałem problemy z zamknięciem zyskownej pozycji, zamknęła się prawie 20 pkt wyżej... ale nie narzekam trzeba się przyzwyczaić.
Czy spadamy, czy rośniemy to jesteśmy zarobieni.

ODPOWIEDZ