granda pisze:EFFECTIVE pisze:
Kto tu na cos zwala wine? to raz.
dwa na ucz się czytac ze zrozumieniem.
Ty mi każesz uczyć się czytać, jak własnej wypowiedzi nie możesz zrozumieć

Niedawno pisałeś, że inni mają przewagę bo mają większy kapitał - to jest właśnie zwalanie winy
EFFECTIVE pisze:
trzy, w bossie wlasnie wszyscy mieli rowne szanse bo nie było możliwości dopłat tak, ze każdy milioner czy zwykly kowalski zaczynali z tysiakiem lub 10 tys i kropka. Za każdym razem bralem udział i bardzo mi się taka formula podobala. tutaj by ugrac dzienny wynik procentowy to tez fajna sprawa, z tym ze irytują mnie nie rowne szanse w postaci dopłat, wiec nie gadaj, ze każdy ma te same warunki... a zabawny to jest twój post

wiec polecam Ci się zmobilizować przed napisaniem kolejnego i trochę mniej zazdrości do tego co napisałem
O ile dobrze zrozumiałem, to w konkursie na wynika wpływa % zwrot z gry. Znając matematykę, wiem, że osteteczny wynik nie zależy od wpłaconego kapitału. Teraz proszę, wytłumacz mi, w jaki sposób wpłaty kapitału zwiększają szanse zwycięstwa?
EFFECTIVE pisze:
Przy okazji może pochwal się swoim wynikiem w konkursie, bo ja na swój nie mam co narzekać
Nie startuje, platforma cTrader jest dla mnie odpychająca

pomine pierwsze akapity czytaia ze zrozumieniem bo jestem jeszcze przed sniadaniem
co do cTradera to jest bardzo fajny pulpit a analizy można robic w mt4, tyle. przy okazji zlecenia bardzo fajnie wchodzą mimo ze po raz pierwszy miałem cos na zasadzie requta jakiś tydzień temu no ale mniejsza, raz nie regula.
co do przewagi to już ci wyjaśniam bo widze , ze się pultasz a tak na prawde nie biorac udziału w konkursie nie masz zbytnich argumentow.
Tak wiec zaczynają z kwotą 3 K ( na moim przykładzie wygladalo to mneij więcej tak: 3K - 6K - 2,40 - 5,800 az w końcu spadlaem chyba do 700 zl by ponownie odbic i to calkiem nieświadomie bo myslalem ze konkurs się skonczyl do 6,500 zl i nagle się okazało ze znowu mam szanse po czym znowu ryzyk fizyk za 100% i teraz jestem gdzies po srodku)
idąc dalej ktoś kto miał obsówe do np. 200zl nie ma już szans na udział w konkursie ponieważ minimalna wartość lota to 0,10 lota a nie jak np. w bossie 0,01 lota.... tak, ze doplata jak najbardziej wskazana by grac dalej....
idąc dalej tym tropem powiedzmy, ze ktoś kto ma na prawde sporo gotówki i ma w zadzie te 3k za każdym razem ryzykowal na maxa robiąc te setki % no ale skonczyl na MC gdzie nie może już zawrzeć zadnej transakcji ale powiedzmy ma super mega wynik i jest na pierwszym miejscu w pościgowym wiec wystarczy, ze wpłaci teraz z 20 tysięcy i zacznie grac po swojemu bo do końca konkursu jeszcze szmat czasu, przykładowo dla mnie by ugrac marne 3 kafle majac np. 10 tysięcy to raptem 3 dobre zagranie po 30 lub więcej pips.
wiec jak to ladnie przytoczyles, ''dla ludzi którzy owy kapital zarobili na rynku nie powinno to być problemem''
mam nadzieje ze teraz wszystko zrozumiales?
bo gdyby nie dopłaty to ich gra już dawno by się skonczyla. tyle z mojej strony, ide amac