Styl pijanego mistrz(free100€-tradimo.com)
Re: Styl pijanego mistrz(free100€-tradimo.com)
Co do mojego tradingu- jak już zamknę pozycje na e/j to będę się kierował tymi prostymi zasadami;
-wejścia na m5/15/30- raczej zgodne z trendem h1/h4
-ustawianie sl 5-30 pipsów
-piramidowanie tylko zyskownych pozycji- nie będę uśredniał stratnych pozycji tak jak to robiłem, przez co nie będę sie narażał zbytnio na huśtawki emocjonalne typu zamknąć już czy poczekać aż strata będzie mniejsza...a w rezultacie się tylko powiększy
Dużo czytam cały czas,edukuję się ale w miarę przybytku treści postępuje coraz gorzej-chodzi mi o takie głupie zagrania i brak umiejętności zamknięcia pozycji w odpowiednich miejscach- doszedłem do wniosku,że jednak na dobrą sprawę żeby zrozumieć rynki warto byłoby pójść na studia związane z ekonomią.Wiadomo,że same studia mnie nie nauczą być traderem,ale wydaje mi się,że ta wiedza zawsze będzie przydatna choćby w najmniejszym stopniu.Jestem w 3 klasie liceum z rozszerzonym wosem,angielski i niemieckim do matury wybrałem rozszerzony wos i angielski niestety ominąłem szerokim łukiem matematykę...Patrząc na jakiekolwiek rekrutacje na państwowe uczelnie nie mam szans dostać się z podstawową matematyką napisaną na 70 procent a taki wynik przeczuwam. Z drugiej strony interesuje się filmem- robiłem różne animacje,krótkie filmy i cały czas myślałem o jakiejś szkole filmowej teraz mam mętlik w głowie i sam nie wiem na jakie studia powinienem iść.
Co sądzicie o takich kierunkach - wybrane ze względu,że tam dostać się raczej nie będzie problemem;
http://www.kozminski.edu.pl/pl/oferta-e ... -kierunku/
http://rekrutacja.lazarski.pl/oferta-ed ... biznesowa/
Dodam,że zawsze unikałem matematyki bo po prostu mnie nudziło robienie szkolnych zadań i nie czerpałem żadnych przyjemności z rozwiązywania zadań i w rezultacie nie robiłem ich wcale a systematyka w matematyce wydaje mi się,że jest najważniejsza.Nie jestem też jakimś kretynem matematycznym bo zawsze jak była potrzeba to sobie radziłem,w podstawówce nawet miałem 9 miejsce w ogólnopolskim konkursie matematycznym EDI ;d
Doradźcie proszę który z tych kierunków jest najodpowiedniejszy dla mnie jako osoby która chcę zrozumieć działania rynków a może i utrzymywać się z tego w późniejszym czasie .
-wejścia na m5/15/30- raczej zgodne z trendem h1/h4
-ustawianie sl 5-30 pipsów
-piramidowanie tylko zyskownych pozycji- nie będę uśredniał stratnych pozycji tak jak to robiłem, przez co nie będę sie narażał zbytnio na huśtawki emocjonalne typu zamknąć już czy poczekać aż strata będzie mniejsza...a w rezultacie się tylko powiększy
Dużo czytam cały czas,edukuję się ale w miarę przybytku treści postępuje coraz gorzej-chodzi mi o takie głupie zagrania i brak umiejętności zamknięcia pozycji w odpowiednich miejscach- doszedłem do wniosku,że jednak na dobrą sprawę żeby zrozumieć rynki warto byłoby pójść na studia związane z ekonomią.Wiadomo,że same studia mnie nie nauczą być traderem,ale wydaje mi się,że ta wiedza zawsze będzie przydatna choćby w najmniejszym stopniu.Jestem w 3 klasie liceum z rozszerzonym wosem,angielski i niemieckim do matury wybrałem rozszerzony wos i angielski niestety ominąłem szerokim łukiem matematykę...Patrząc na jakiekolwiek rekrutacje na państwowe uczelnie nie mam szans dostać się z podstawową matematyką napisaną na 70 procent a taki wynik przeczuwam. Z drugiej strony interesuje się filmem- robiłem różne animacje,krótkie filmy i cały czas myślałem o jakiejś szkole filmowej teraz mam mętlik w głowie i sam nie wiem na jakie studia powinienem iść.
Co sądzicie o takich kierunkach - wybrane ze względu,że tam dostać się raczej nie będzie problemem;
http://rekrutacja.lazarski.pl/oferta-ed ... biznesowa/
Dodam,że zawsze unikałem matematyki bo po prostu mnie nudziło robienie szkolnych zadań i nie czerpałem żadnych przyjemności z rozwiązywania zadań i w rezultacie nie robiłem ich wcale a systematyka w matematyce wydaje mi się,że jest najważniejsza.Nie jestem też jakimś kretynem matematycznym bo zawsze jak była potrzeba to sobie radziłem,w podstawówce nawet miałem 9 miejsce w ogólnopolskim konkursie matematycznym EDI ;d
Doradźcie proszę który z tych kierunków jest najodpowiedniejszy dla mnie jako osoby która chcę zrozumieć działania rynków a może i utrzymywać się z tego w późniejszym czasie .
No nie wiem czy cię studia same w sobie jakoś wiele nauczą.Sam co prawda też piszę maturę w maju i mój cel to SGH,ale tylko dlatego że mam tam po prostu największe szansę na to że trafię do środowiska gdzie znajdę ludzi o podobnych zainteresowaniach.Jak wykłady nie posuną mojego tradingu jakoś dalej to zły z tego powodu nie będę.
Btw. to trzymanie pozycji na ejku to coś w stylu "od jutra przechodzę na diete".
Btw. to trzymanie pozycji na ejku to coś w stylu "od jutra przechodzę na diete".
-
- Maniak
Studia? Niekoniecznie. Ja z wykształcenia jestem prawnikiem i ze studiami ekonomicznymi nie miałem nigdy nic wspólnego. Za to od wczesnej młodości miałem styczność z walutami. Ale z drugiej strony wiedzy nigdy za wiele. Ja chciałbym nauczyć się programować w MQL i samodzielnie stworzyć robota do swojej strategii.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Chyba nikt nie lubi przechodzić na dietę tak jak nikt nie lubi zamykać stratnych pozycjiNemojimmy pisze: Btw. to trzymanie pozycji na ejku to coś w stylu "od jutra przechodzę na diete".

Ale żeby nie było,że to tylko moje modlitwy żeby crossy z jpy spadały to zacznę tak; Następnie JP morgan zamknął już swojego longa na e/j - a tylko ich znalazłem z większych banków,że byli na L w e/j.
Anonimowe źródła donosiły o kolejnym dodruku jpy- nie ufam żadnym anonimowym źródłom-sądzę,że głupotą jest kierować się takimi przepowiadniami tymbardziej,że dodruk nie polepszył sytuacji w japonii oprócz napompowania ich indeksu

Takie mam przemyślenia i zwiastuje umocnienie jena ;D
ps. Moga to być zwykłe omamy od alkoholu na który wskazuje tytuł dziennika

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moje zdanie jest tylko takie że więcej ci da przyjęcie tej straty na klatę ,nawet jakby miało za tydzień zawrócić,bo podejrzewam że po prostu przy nastepnej okazji zachowasz się pewnie w identyczny sposób.Już nie mówiąc o tym ze w tej chwili zamiast się uczyć dalej to masz zablokowane konto.
Oj uwierz mi,że to już ostatni raz kiedy nie tnę straty. To trzecia taka sytuacja-dwie inne kończyły się dosyć szczęśliwie- gdzie nie uciąłem strat w odpowiednim momencie.Teraz jak zobaczyłem jak szybko można stracić sporą część depa mam spore hamulce nawet grając na demie na którym ciągle się uczę
Pracuje nad strategią i wejścia są coraz bardziej przemyślane i dokładne np. takie jak to

Proste strategie chyba dla mnie są najlepsze,wejście zgodne z trendem h1 na odbiciu,miejsce obrane na m5,target TP ustawiony w bezpiecznym miejscu

Pracuje nad strategią i wejścia są coraz bardziej przemyślane i dokładne np. takie jak to

Proste strategie chyba dla mnie są najlepsze,wejście zgodne z trendem h1 na odbiciu,miejsce obrane na m5,target TP ustawiony w bezpiecznym miejscu

Moi rodzice cały czas byli sceptycznie nastawieni do FX jak im opowiadałem,lecz tydzień temu w rozmowie tato zapytał mnie czy jakbym dostał 1000zł na zainwestowanie byłbym w stanie zarobić 30% z tej kwoty w miesiąc na co odparłem,że jasne(chciałem go zbyć bo miałem wrażenie,że mówi to z ironią) powiedział żebym założył konto demo z 1000zł i jak przez miesiąc zrobię 30% to da mi środki na inwestycje
Poszukałem polskiego brokera z depozytem 1000zł i wybór padł na BOSSAFX. Wczoraj już na koncie było 1640zł,pokazałem statystyki i był zszokowany i nie mógł uwierzyć,że w przeciągu kilku dni +60% jest możliwe.Wytłumaczyłem mu,że na pewno nie będzie tak zawsze,ale mając dobrą strategię i grając bezpiecznie(SL) i z odpowiednim MM można uzyskiwać ciekawe zarobki.
A statystyki są takie na ten czas:

W skutku czego zacznę przygodę już niedługo z realnymi pieniędzmi,które będę mógł wypłacić w każdej chwili.Ustaliliśmy,że jeśli stracę 200zł to zamykam konto i dalej gram na koncie varengold i tradimo
Będe grał ostrożnie i starał się uzasadniać każde wejście.
Pijany mistrz zaatakuje już niedługo

A statystyki są takie na ten czas:
W skutku czego zacznę przygodę już niedługo z realnymi pieniędzmi,które będę mógł wypłacić w każdej chwili.Ustaliliśmy,że jeśli stracę 200zł to zamykam konto i dalej gram na koncie varengold i tradimo

Pijany mistrz zaatakuje już niedługo

Witam,
jak będziesz grał na realu dobieraj sobie wielkość pozycji do postawionego SLa tak żeby nie tracić więcej niż x% na pozycję,
widzę że nawet 0,1 cisnąłeś
to dość sporo jak na 1000zł depo. Zwłaszcza że będziesz mieć tylko 20% marginesu.
Powodzenia,
Leo
jak będziesz grał na realu dobieraj sobie wielkość pozycji do postawionego SLa tak żeby nie tracić więcej niż x% na pozycję,
widzę że nawet 0,1 cisnąłeś

Powodzenia,
Leo
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
- Kimkolwiek
- Pasjonat
- 4000 pipow ja cie krece... Tym! bylo dac BUY a nie SELL 

Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!